Az egres felettébb jótékony szájápolási szer

Nincs min szépíteni, az egres nem tartozik az emberek kedvenc gyümölcsei közé. Rokonai között találunk sokkal finomabb és szebb növényeket, elég, ha a málnára, eperre vagy az áfonyára gondolunk. A pöszméte kicsit kilóg a sorból, nem csak megjelenése, de savanykás íze miatt is. Pedig ha tudnánk, mennyire jótékony gyümölcsről van szó… A július-augusztus környékén beérő … Tovább

A terhesség alatt fogyasztott tejtermékek megelőzik a fogszuvasodást

Most először a világon japán kutatók arra próbáltak rájönni, vajon milyen kapcsolatban lehet az anya táplálkozása a születendő baba fogazatával. Az eredmények lelkesítőek, a több mint 300 anyuka és gyermeke bevonásával készített tanulmány szerint a cseperedő gyermek fogazatának jót tesz, ha az anya olyan áldásos élelmiszereket fogyaszt, mint például a tejtermékek. Egészen a 13. héttől … Tovább

A sütőben sült zöldségek ártanak a fogzománcnak

Egy skót egyetem tanulmányai szerint a padlizsán, a zöldpaprika és a cukkini savasabbá válnak, ha sütőben sülnek, míg a pirospaprika pont akkor válik ártalmasabbá, ha pároljuk. A hagymával és a paradicsommal szerencsénk van, ezek nem savasodnak el egyik főzési módszertől sem. Dr. Graham Chadwick skót orvos egy nap fejébe vette, hogy kideríti, vajon milyen fogászati kockázatokkal … Tovább

Vörösborral az ínysorvadás ellen!

Az ínysorvadás és más komoly ínybetegségek megelőzésében meghatározó szerepet játszik a polifenol nevű kémiai anyagcsoport, ami a zöldségekben, gyümölcsökben, sőt, még a vörösborban is fellelhető. Az antioxidáns molekulák kedvező hatással vannak az ínyre, illetve a fogakat körülvevő csontállományra is, késleltetve azok öregedését, pusztulását. Hogy miért van szükség az íny védelmére? Egész egyszerűen azért, mert ez … Tovább

Energiaital, sportital, szénsavas üdítő – a fogzománc legádázabb ellenségei

Főleg a fiatal korosztály körében számítanak népszerűnek a szénsavas üdítők, az energiaitalok és a sportitalok, pedig ezek a frissítők savasságuk miatt könnyen erodálhatják a fogzománcot, melynek egyenes következménye lehet a fogérzékenység, illetve a fogszuvasodás kialakulása. Ha megszállottan, napi rendszerességgel fogyasztunk ezekből a jóízű üdítőkből, hamar elbúcsúzhatunk egészséges fogainktól. Abban eddig is általános egyetértés volt, hogy … Tovább

Áfonyával a fogszuvasodás ellen

Az már régóta ismeretes, hogy az áfonya – legyen szó bármely típusáról – igen gazdag antioxidánsokban, ásványi anyagokban és vitaminokban. Különösen értékesnek tartják a vörös áfonyát, ami a húgyutak egészségének megőrzésében játszik fontos szerepet. Néhány éve azonban a fogorvosok is elkezdtek foglalkozni a gyümölccsel, hiszen mint kiderült, nagyon is sokat tehet fogaink épségének fenntartásáért. A … Tovább

Item added to cart.
0 items - Ft