tejfog mögötti csontfog

13 bejegyzés megtekintése - 1-13 / 13
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #24610 Reply
  Kata
  Felhasználó

  Tisztelt Doktor úr/Doktornő!
  Kislányom szeptemberben lesz 7 éves. Még minden tejfoga megvan, elég masszívan, egészségesek, nem sok jelét mutatja a fogváltás. Egyetlen egy csontfoga kezd kinőni az alsó fogsorában elöl úgy, hogy előtte még ott van a tejfog, ami egyáltalán nem mozog, most nem úgy tűnik, mintha ki akarna esni. Mi a teendő ilyenkor? Ki kell húzni a tejfogat, hogy a helyére beilleszkedjen a csontfog? Vagy ha majd kiesik magától a tejfog, akkor idővel magától beágyazódik a csontfog a helyére? Attól félek, hogy ha nem teszünk valamit, később girbegurbán fognak kinőni a csontfogak.
  Csatolok egy fotót az említett fog(ak)ról.
  Válaszát előre is köszönöm!
  Kata

  #24615 Reply
  Ágnes Dénes
  Felhasználó

  Szia!
  Az én kislányomnak ugyan így volt és a mi fogorvosunk az ajánlotta h várjuk meg amíg a tejfog elkezd mozogni és utána kihúzza higy elférjen a csontfog. Így is tettünk és szépen a helyére nőtt a csontfoga.

  Üdv: Ági

  #24627 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Kata,
  Ilyen esetekben már a tejfog eltávolítása mellett szoktak dönteni. A fotón is egyértelműen látszik, hogy a maradó fog második sorba állt, így az Ő helyét fenntartó tejfogat kilökni nem fogja. Annak eltávolítása esetén viszont a maradó fog szépen beáll a helyére.
  Üdvözlettel:

  #42539 Reply
  Bekefi Ildikó
  Vendég

  Kedves Fogorvos!

  Az én lányomnak is már a második csontfoga jött ki a tejfog mögött. A tejfogak ugyan mozogtak, de egyszerűen nem akartak kiesni. Végül én segítettem neki kivenni a mozgó tejfogakat. Félek, hogy a többi csontfoga is így hátul fog kibújni, és így az összes foga ferde lesz, illetve minden egyes fogat fogorvossal kihúzatni igen költséges lenne. Mi a teendő ilyenkor?

  Köszönöm.

  #42581 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Ildikó
  Alapvetően javasolnám a fogászati vizsgálatot, és konzultációt egy gyermekfogszakorvossal. Gyakori gyermekeknél, hogy a tejfog még csak mozog, de a maradó fog már kibújt. Amint kiesik a tejfog, a maradó fog az esetek többségében szépen helyre áll, de azt, hogy milyen fogívben rendeződnek nem lehet megmondani. Éppen ezért érdemes szakorvossal konzultálni, aki látja, melyik az a pillanat, amikor valóban tanácsos beavatkoznia, és figyelemmel tudja kísérni a fogváltás időszakát, valamint javaslatot tesz az esetlegesen alkalmazandó szabályozásra is.
  Üdvözlettel:

  #48748 Reply
  Kíra Orbán
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr/ Doktorő!
  A lányom júniusban lesz 16 éves.
  A felső, jobb metszőfoga tejfog.
  Kb két éve mozog neki, de nem esik ki.
  A fogorvos többször elzavart minket, mondván, úgyis kiesik és nő helyette másik. Maga szerint nő csonfog a helyére, vagy ne reménykedjünk tovább?
  Válaszát előre is köszönöm!
  Kíra

  #48763 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Kíra!

  Azt javasoljuk, hogy csináltassanak egy CT felvételt a kislány fogazatáról, az alapján pontosan meg lehet határozni, hogy a maradófog ott van-e a helyén.

  Minden jót kívánunk!

  #49205 Reply
  Varga Mónika
  Vendég

  Kedves Doktornő/Doktorúr.
  Kislányom 2éveskoraban esés következtében felütöte a szemfogát, fogorvoshoz mentünk vele megröngenezték
  ,jártunk vissza kontrollra, kb.3honap múlva visszanölt a fog a helyére .
  De fogváltás után a csontfog elszinezödöt érdeseb a melete lévő fognak vízszintesen mintha elene választva az alsó feleszínes .
  Szeretnék kérni tanácsot milyen lehetőségek vannak mit tehetünk.Van e valamilyen megoldás hogy rendben legyen a színe a kislány fogának, sajnos már esztétikailag is zavarja agyermeket.
  Köszönöm szépen

  #49217 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Mónika!

  Természetesen van lehetőség a fog esztétikai korrekciójára, de annak megítéléséhez, hogy pontosan milyen eljárás lenne a legalkalmasabb, mindenképp személyes vizsgálatra van szükség.

  Minden jót, sok sikert a kezeléshez!

  #49257 Reply
  Evelin
  Vendég

  Üdvözlöm!

  A kisfiamnál olyan probléma van, hogy már 3 foga kiesett, mozog is neki a következő, az első 2 decemberben esett ki, és azóta sem nőtt ki neki a csontfog, még csak látszani sem látszik. Ami most esett ki neki ott sincs csontfog. Hívtam már fogorvost, de azt mondta ha 6-8 hónapig nem jön ki neki akkor vigyem fogorvoshoz. Mi lehet az oka, hogy nem jön neki egyik csontfoga se, hiába esett ki neki a tejfog? Köszönöm a válaszát.

  #49275 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Evelin!

  Valóban előfordulhat, hogy több idő, amíg előtűnik a maradófog. Ha szeretné magát és a gyermekét megnyugtatni, úgy javasoljuk egy gyermekfogszakorvos felkeresését, aki röntgenfelvétellel meg tudja állapítani, hogy nincs-e szó csírahiányról.

  Minden jót kívánunk! 🙂

  #49482 Reply
  Zsombor
  Vendég

  Jónapot! 12 éves vagyok és a tejfogam felett nőtt ki a csontfogam a tejfogam mozog és azt szeretném kérdezni hogy ezzel mi a teendő?

  #49529 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Zsombor!

  Amennyiben a tejfog rövid időn belül nem esik ki magától, úgy javasoljuk, hogy látogass el egy fogászatra, ahol gyorsan és szakszerűen el tudják távolítani a tejfogat!

  Minden jót kívánunk! 🙂

13 bejegyzés megtekintése - 1-13 / 13
Hozzászólás: tejfog mögötti csontfog
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft