tejfog mögötti csontfog

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #24610 Reply
  Kata
  Felhasználó

  Tisztelt Doktor úr/Doktornő!
  Kislányom szeptemberben lesz 7 éves. Még minden tejfoga megvan, elég masszívan, egészségesek, nem sok jelét mutatja a fogváltás. Egyetlen egy csontfoga kezd kinőni az alsó fogsorában elöl úgy, hogy előtte még ott van a tejfog, ami egyáltalán nem mozog, most nem úgy tűnik, mintha ki akarna esni. Mi a teendő ilyenkor? Ki kell húzni a tejfogat, hogy a helyére beilleszkedjen a csontfog? Vagy ha majd kiesik magától a tejfog, akkor idővel magától beágyazódik a csontfog a helyére? Attól félek, hogy ha nem teszünk valamit, később girbegurbán fognak kinőni a csontfogak.
  Csatolok egy fotót az említett fog(ak)ról.
  Válaszát előre is köszönöm!
  Kata

  #24615 Reply
  Ágnes Dénes
  Felhasználó

  Szia!
  Az én kislányomnak ugyan így volt és a mi fogorvosunk az ajánlotta h várjuk meg amíg a tejfog elkezd mozogni és utána kihúzza higy elférjen a csontfog. Így is tettünk és szépen a helyére nőtt a csontfoga.

  Üdv: Ági

  #24627 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Kata,
  Ilyen esetekben már a tejfog eltávolítása mellett szoktak dönteni. A fotón is egyértelműen látszik, hogy a maradó fog második sorba állt, így az Ő helyét fenntartó tejfogat kilökni nem fogja. Annak eltávolítása esetén viszont a maradó fog szépen beáll a helyére.
  Üdvözlettel:

  #42539 Reply
  Bekefi Ildikó
  Vendég

  Kedves Fogorvos!

  Az én lányomnak is már a második csontfoga jött ki a tejfog mögött. A tejfogak ugyan mozogtak, de egyszerűen nem akartak kiesni. Végül én segítettem neki kivenni a mozgó tejfogakat. Félek, hogy a többi csontfoga is így hátul fog kibújni, és így az összes foga ferde lesz, illetve minden egyes fogat fogorvossal kihúzatni igen költséges lenne. Mi a teendő ilyenkor?

  Köszönöm.

  #42581 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Ildikó
  Alapvetően javasolnám a fogászati vizsgálatot, és konzultációt egy gyermekfogszakorvossal. Gyakori gyermekeknél, hogy a tejfog még csak mozog, de a maradó fog már kibújt. Amint kiesik a tejfog, a maradó fog az esetek többségében szépen helyre áll, de azt, hogy milyen fogívben rendeződnek nem lehet megmondani. Éppen ezért érdemes szakorvossal konzultálni, aki látja, melyik az a pillanat, amikor valóban tanácsos beavatkoznia, és figyelemmel tudja kísérni a fogváltás időszakát, valamint javaslatot tesz az esetlegesen alkalmazandó szabályozásra is.
  Üdvözlettel:

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
Hozzászólás: tejfog mögötti csontfog
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft