Vörösborral az ínysorvadás ellen!

Az ínysorvadás és más komoly ínybetegségek megelőzésében meghatározó szerepet játszik a polifenol nevű kémiai anyagcsoport, ami a zöldségekben, gyümölcsökben, sőt, még a vörösborban is fellelhető. Az antioxidáns molekulák kedvező hatással vannak az ínyre, illetve a fogakat körülvevő csontállományra is, késleltetve azok öregedését, pusztulását.

Hogy miért van szükség az íny védelmére? Egész egyszerűen azért, mert ez a lágyszövet tartja helyén a fogainkat. A statisztikák szerint a 21 -50 éves korosztály kb. 20%-a szenved ínysorvadástól, s ez az arány az évek előrehaladtával csak még tovább emelkedik. Minél idősebb valaki, a fogát szilárdan tartó csontállomány és íny annál jobban elöregszik, nem feszül már úgy a fogak köré, így a fogak idővel kilazulhatnak, végül pedig kieshetnek.

A polifenolok antioxidáns hatásuk miatt nem csak az ínybetegségek megelőzésében játszanak fontos szerepet, hanem a már kialakult gyulladást is képesek enyhíteni.

(X) hirdetés

Természetesen nem javasoljuk senkinek, hogy fogjon mértéktelen bor- és alkoholfogyasztásba, ezzel ugyanis akár a szájüreg daganatos megbetegedését is előidézheti. Ezen kívül a bor a fogak színének és a zománcréteg minőségének sem tesz jót. A lényeg tehát a mértékletesség, ha néhanapján kezünkbe kerül egy pohár vörösbor, fogyasszuk jóízűen, tudva, hogy ezzel a kis mennyiséggel nem csak a hangulatunknak, de a szervezetünknek is jót teszünk.

Item added to cart.
0 items - Ft