Nem tudsz önfeledten mosolyogni? – Pedig nem álom!

Vannak, akik mosolyukat tekintik egyik legfőbb fegyverüknek vagy arra a legbüszkébbek, ha kinézetükről van szó. Előfordulhat azonban, hogy egyesek annyira gátlásosak a fogaik miatt, hogy ez az életminőségüket rontja. Pedig a legtöbb fogászati probléma, ami ezeket a gátlásokat okozza, orvosolható, mi pedig figyeljünk oda és törődjünk annyira magunkkal, hogy helyrehozzuk azt a mosolyt!

A torlódott, letört, elszíneződött vagy hiányos fogazat nem mutat valami jól sem az életben sem pedig a fényképeken. Ezért is vannak olyan sokan, akik nem mosolyognak nyitott szájjal, vagy ha igen, odatartják kezüket, hogy más ne láthassa a fogazatukat.

Az emberek többsége a szimmetriát tartja szépnek. Ezért ha nem szimmetrikus fogak villannak elő a szánkból, érezhetjük kevésbé szépnek, tetszetősnek magunkat. Pedig szerintünk nem kell mindig a tökéletességre törekedni. Lehet bájos egy mosoly épp attól a két hosszabb metszőfogtól vagy attól a nagyobb szemfogtól, nem teremtettek minket egyformának, nem is kell, hogy mindenki fogászati enciklopédiába illő fogformával rendelkezzen. Az egészség viszont annál fontosabb.

(X) hirdetés

A szuvas, letört vagy elszíneződött fogak még akkor is rossz benyomást keltenek, ha egyébként szabályos a fogsorunk. Ezeket a problémákat gyorsan és viszonylag olcsón orvosolhatjuk fogtöméssel, fogfehérítéssel, koronával, a lényeg, hogy ne húzzuk sokáig, hanem idejében menjünk el a fogorvoshoz.

Egyszerű fogtöméssel helyreállított, letört front fog.

 

Fogfehérítéssel éveket fiatalodhatunk.

 

Gyökérkezelés miatt elsárgult fog helyreállítása porcelán koronával.

A fogszabályzással szintén drámai hatás érhető el torlódott vagy kiálló fogak esetében. Tévhit, hogy csak gyerekek kaphatnak fogszabályzót, persze minél hamarabb, annál jobb és eredményesebb a kezelés. /Ma már léteznek belső fogszabályzók is, melyek tényleg teljesen láthatatlanok./

A fogszabályzás az egyik leglátványosabb fogászati kezelés.

Gyökérkezelt, elsárgult fogak vagy kisebb szabálytalanságok esetén a koronák mellett ma már egyre népszerűbbek a fogászati héjak is, melyekkel tényleg hollywoodi mosolyra tehetünk szert.

(X) hirdetés
Porcelán héjjal tökéletesített mosoly.

Foghiány korrigálására napjaink legmodernebb eljárásnak az implantáció számít, mellyel akár részleges, akár teljes fogsort is pótolhatunk. Szóló fogak helyreállításához ugyanígy használható, hiszen olyan stabilitást ad a koronának, mintha csak a saját fogunkkal rágnánk.

Implantátumra épített cirkónium korona – szóló foghiány pótlásához.

Idősebb korban az is előfordulhat, hogy a bizonytalanul álló műfogsor gátolja a pácienseket az örömteli beszédben, mosolygásban vagy evésben. Ilyenkor szintén csodákat művelhet az implantátumos rögzítés, mellyel visszanyerhetjük eredeti fogazatunk érzetét.

Teljes műfogsort általában 4-6 implantátumon rögzítenek.

Érdemes tehát alaposan utánajárni, milyen lehetőségeink vannak, mielőtt még egy életre mosolyunk rejtegetésére kárhoztatnánk magunkat.

Item added to cart.
0 items - Ft