hirdetés (X)

Gyökérkezelés alatt olyan megtartó fogászati beavatkozást értünk, mely során egy beteg vagy sérült fog élő szövetei és a fogidegei eltávolításra kerülnek, azonban a gyökércsatorna megmarad, így a fog külső szerkezete töméssel vagy koronával visszaépíthető.

A GYÖKÉRKEZELÉS CÉLJA

Gyökérkezelésre akkor van szükség, ha a fogzománc alatt rejlő fogbél szövetei begyulladnak, megsérülnek – általában szuvasodás vagy valamilyen külső sérülés hatására. A gyökérkezelés célja, hogy a fog kihúzása nélkül kerüljenek eltávolításra a panaszokat okozó szövetek, idegek.

Amennyiben a fog koronája van annyira ép, hogy fogtöméssel visszaépíthető a fog koronája, akkor gyökérkezelés után a kitisztított gyökércsatornát speciális tömőanyaggal lezárják, ezután pedig elkészül a fogtömés vagy betét.

Ha az eredeti fog koronájának túl nagy része hiányzik, akkor nincs ami megtartsa a fogtömést, ezért a kitisztított gyökércsatornába gyökércsap kerül, erre pedig felragasztható a korona.

A GYÖKÉRKEZELÉS TARTÓSSÁGA

Amennyiben gyökérkezelés során az összes ideget és belső szövetet sikerült eltávolítani, akkor a beavatkozás teljesen végleges és visszafordíthatatlan, így a gyökérkezelt fog még hosszú évtizedeken keresztül a szájüregben maradhat.

A GYÖKÉRKEZELÉS ÁRA

A gyökérkezelés TB által finanszírozott ellátási forma, magánrendelőkben 15-25 ezer forintba kerülhet.

Kérdezd szakértőinket! 

A Fresh24Dental fogorvosai 24 órán belül válaszolnak! 

Kérdezd szakértőinket! 

A Fresh24Dental fogorvosai 24 órán belül válaszolnak!