Porcelán héjjal helyreállított mosolyok – 10 elképesztő átalakulás

Sokan fordulunk valamilyen esztétikai probléma miatt a fogorvosunkhoz – fogszabályozás, fogfehérítés, esztétikus fogtömés – hogy csak néhány módszert említsünk, melyekkel újjávarázsolhatjuk mosolyunkat. Még fiatal, ám egyre népszerűbb kozmetikai eljárás a porcelán héjak felhelyezése is, amivel az eredeti fog minimális csiszolásával vagy akár anélkül is komoly esztétikai problémák hozhatók helyre.

porcelan hejak
A mosoly szinte újjászületett a porcelán héjak felhelyezése után.

A porcelán héj nevéből adódóan nem teljesen borítja be a fogat, mint egy korona, hanem csak a mások számára is látható, esztétikailag fontos külső felszínt borítja. Épp ezért jellemzően a mosolytartományba eső fogakat és inkább a felső fogsort szokás héjakkal tökéletesíteni, hiszen nevetés közben a felső fogak tűnnek elő a szánkból.

A „héjazás” azonban legalább olyan költséges mulatság, mint a korona, épp ezért meggyengült, gyökérkezelt fogra inkább az utóbbit ajánlják, mert az jobban megóvja a roncsolódott fogat, mint egy vékony porcelán héj. A kisebb fogtömések azonban nem jelentenek akadályt, hiszen ebben az esetben a belső felszínen is kezelhető a fog, ott ugyanis nem ütközik akadályba a kezelőorvos.

(X) hirdetés

 

[nggallery id=21]

Képek forrása: internet.

Item added to cart.
0 items - Ft