Otthoni fogszabályozás – Új konstrukció a piacon

Külföldi felmérések szerint 10 amerikai felnőttből 7 kiálló vagy torlódott fogakkal rendelkezik, és bár évek óta szeretné rendbe hozatni a fogsorát, nem szeretne fém fogszabályzót és nincs átszámítva minimum egymillió forintja, hogy állja a kezelés költségeit. Magyarországon a hagyományos fogszabályzók és a láthatatlan sínes fogszabályzó rendszerek 800 – 1600 ezer forintba is kerülhetnek.

otthoni fogszabalyozas
Otthoni fogszabályzó kezelés előtt és után. /Kép: SmileCareClub/

 

Az amerikai SmileCareClub nevű cég olyan továbbfejlesztett megoldást dolgozott ki, mellyel a páciensek otthoni körülmények között tehetik szabályossá a mosolyukat, ráadásul a kezelési idő mindössze 4-8 hónap.

Az otthoni rendszer mellé 24 órás non-stop szakértői felügyeletet biztosítanak, méghozzá a hagyományos fogszabályzók árának töredékéért. Az otthoni fogszabályozáshoz áttetsző műanyag sínes ún. „láthatatlan” rendszert használnak.

(X) hirdetés

„A SmileCareClub képes a csekély mértékű torlódásokat és foghíjakat már 900 dolláros költség (átszámítva kb. 250 ezer forint) mellett helyreállítani, ami óriási megtakarítást jelent” – mondja Dr. Damon Barbieri fogszabályzó szakorvos.

„A láthatatlan fogszabályzók hasonló elven működnek, mint a hagyományos fogszabályzók, csak nincsenek éles fém alkatrészek, ráadásul könnyen eltávolíthatók evés vagy sportolás közben, így a fogak és a fogközök megtisztíthatók, azaz a fogak tisztábbak maradnak.

A sínek annyira vékonyak és könnyűek, hogy a legtöbben észre sem veszik őket, így sem munkahelyi, sem egyéb társas körülmények között nem zavaró a viseletük.”

(X) hirdetés

„Hogy tovább csökkentsük a láthatatlan fogszabályozás költségeit és még többet hozzunk ki a sínes rendszer előnyeiből, olyan koncepciót dolgoztunk ki, melyben a páciensek saját maguk otthoni körülmények között vihetik véghez a fogszabályozást” – mondja Barbieri.

„A páciens természetesen kapcsolatba léphet a szerződött szakmai partnerünkkel, így a fogszabályzás ideje alatt bármikor felteheti személyes kérdéseit.”

 

A RENDSZER GYAKORLATI MŰKÖDÉSE

Az egyelőre még csak az Egyesült Államokban elérhető rendszerben a páciensek internetes felületen tudnak bejelentkezni és itt tölthetik ki az ingyenes állapotfelmérő adatlapot.

Egy 95 dolláros (átszámítva kb. 26 000 forintos) állapotfelmérő csomag megvásárlásával otthon elkészíthetik saját foglenyomatukat (ellenőrzés mellett), kitölthetik a szükséges fogászati és egészségügyi kérdőíveket, valamint fényképet is csatolhatnak az állapot felmérőhöz.

Miután a páciens visszaküldi futárszolgálattal a lenyomatot, háromdimenziós kezelési tervet kap, ami előre lemodellezi, hogy miként fog változni a fogazat pozíciója, milyen lesz az újjászületett mosoly, illetve már megkapja az első szett sínt is.

Ha a páciens nem elégedett az előre kalkulált tervvel, akkor az addig kifizetett költségeket teljesen visszatérítik – mondja a cég képviselete.

A koncepció szerint a fogszabályzó szakorvosok egyéni kezelési tervet készítenek a mintavételi szett alapján, a páciensek pedig a kezelés alatt végig postai úton kapják meg a fogszabályzáshoz szükséges síneket és tájékoztató anyagokat.

Item added to cart.
0 items - Ft