Kipróbáltuk: Sensodyne Repair & Protect Whitening – Van, ami működik

Azt mondják, sokszor csak akkor érezzük meg valakinek a hiányát, ha már nincs velünk. Nos, nem csak egy személy, egy tárgy is tud hiányérzetet kelteni bennünk, így történt ez velünk meg a Sensodyne legújabb fogkrémével is – egészen addig fel sem tűnt a hatékonysága, amíg abba nem hagytuk a használatát. Akkor döbbentünk rá igazán, hogy mennyit is ér ez a fogkrém.

Nem túlzás azt állítani, hogy szkeptikusok vagyunk az általunk kiválasztott termékekkel szemben. Próbálunk minden árut higgadt fejjel, elfogultság nélkül a kezünkbe venni. Nem érdekel minket a reklám, az impozáns csomagolás vagy az ár – a lényeg a termék maga. Épp ezért nem tudtuk azt sem, hogy mit várhatunk egy nagyon jól bevezetett, nagyon szépen tálalt ám meglehetősen drága fogkrémtől. Vajon tényleg értéket kapunk vagy csak egy jól hangzó márkanevet és egy átlagos terméket?

 

HÁTTÉR

(X) hirdetés

A GlaxoSmithKline (GSK) cégcsoporttal először a Parodontax Whitening fogkrémnél találkozhattak az olvasóink. A gyógyszergyártó cég története egészen az 1800-as évekig nyúlik vissza, mai formáját 2001-ben nyerte el a vállalat.
A fogérzékenység kezelésére szakosodott Sensodyne termékcsalád fogkrémet, fogkefét, szájvizet és fogselymet is kínál. Az évek során több speciális fogkrémet is kifejlesztettek, így mindenki a maga igényeinek megfelelően választhat: van fluoridos, fluoridmentes, fehérítős, komplex védelmet nyújtó termék, ám mindegyikben közös, hogy segít megszüntetni a fogérzékenységet – legalábbis a gyártó ígérete szerint.

 

KÜLLEM

Fogkrém-designban újat mutatni? Nem lehet könnyű feladat egyetlen cég kreatív osztályának sem. Úgy tűnik, a Sensodyne tervezői egészen jól ráéreztek, hogy mivel lehet kitűnni a sorból: mondjuk egy lecsapott ezüstös éllel meg egy hologramszerű, fénylő mintával? Igen, az elgondolás jól sikerült, tényleg figyelemfelkeltő a Repair & Protect doboza.
Bár jobban örülnénk neki, ha több magyar információ lenne a terméken – például az olyan kiemelt részeken, mint az a lecsapott él, vagy a fogkrém tubusa maga (!) – mindenesetre tényleg nagyon újszerű és tetszetős a csomagolás. A tubus matt, nekünk onnan egy kicsit hiányzik a dobozon látható csillogás, de mindent összevetve a külső jól sikerült.

(X) hirdetés

 

MINŐSÉG

A Sensodyne Repair & Protect minősége majdnem kifogástalan. A felhasznált anyagokba egészen addig nem lehet belekötni, amíg el nem kezdjük olvasni az összetevőket, s fel nem fedezzük a nátrium-lauril-szulfátot, amivel sajnos már több terméknél is találkozhattunk. Bár az anyagot nyilván okkal teszik a fogkrémekbe, kozmetikumokba, mégis annyit hallunk a negatív hatásairól, hogy nem tudjuk, miért nem lehet mellőzni? S bár nem vagyunk vegyészek, azt is láthatjuk, hogy a Sensodyne más fogkrémeiben nincs benne a vegyület, amiből pedig arra következtetünk, hogy lehet nátrium-lauril-szulfát nélkül is fogkrémet gyártani, hát akkor miért nem tettek így a Repair & Protect esetében is?

 

HASZNÁLHATÓSÁG

A Sensodyne Repair & Protect ízét leginkább az Elmex fogkrémekhez tudjuk hasonlítani. Semmi ultraerős mentol vagy kellemetlenség – szerethető íz, sima állag, átlagos habzás, egyszerű fehér szín jellemzi a fogkrémet.
A külső dobozon nagyszerűen levezeti a gyártó, hogy mi is az a fogérzékenység, mikor kell vele fogorvoshoz fordulni, illetve, hogy mi az a Novamin technológia, melyet azért fejlesztett ki a Sensodyne, hogy sokadszorra is segítsen megszüntetni a kellemetlen fogérzékenységet.
A kalcium és foszfátionok „egy ásványi védőréteget képeznek, kijavítva ezzel a fog sérülékeny területeit”. Értjük. Hát mi ebből mit sem tapasztaltunk, egészen addig, amíg el nem fogyott a fogkrém, akkor jött ugyanis a felismerés, hogy amíg a Repair & Protect-tel mostunk fogat, tényleg nem voltak érzékenyek a fogaink. Lehet, hogy nem figyeltünk eléggé, vagy csak könnyű megszokni a jót, nem tudjuk, de nekünk bevált.
Mivel a „Whitening”, azaz fehérítős típust teszteltük, illene arról is beszámolni, hogy ezen a területen mennyit használt a fogkrém, ez azonban nem fog menni, mi ugyanis semmilyen fehérítő hatást nem tapasztaltunk. A GSK-nak van ennél sokkal hatékonyabb fehérítős fogkrémje, például a Parodontax Whitening, mi inkább arra esküszünk.

 

BESZEREZHETŐSÉG

Mivel új típusról van szó, előfordulhat, hogy nem tudjuk majd minden sarki boltban megvásárolni, de egy tisztességes kínálattal rendelkező drogéria, szupermarket vagy webáruház biztosan elég ahhoz, hogy beszerezhessük.

…alufólia helyett inkább Sensodyne – ötletes reklám.

 

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

A fogkrém ajánlott fogyasztói ára 1499 Ft, bár a legtöbb helyen inkább drágábban, 1600-1700 Ft körül kínálják. Mivel azonban használ, ki-ki döntse el maga, hogy mennyit ér neki a fogérzékenység megszüntetése – úgy gondoljuk, hogy akinek ez probléma, és akinek szintén használni fog a Sensodyne Repair & Protect, az nem fogja kidobott pénznek ítélni a fogkrém árát.

 

ÖSSZEGZÉS

Nem rejtegetjük a véleményünket, szeretjük azokat a termékeket, amiket megéri megvásárolni, hiszen hatékonyak és teljesítik a hozzá fűzött reményeket. Egy-két apróságtól, na meg a nemkívánatos nátrium-lauril-szulfáttól eltekintve a gyártó egy jó fogkrémet hozott össze. Bár fehérítésben nem, a fogérzékenység kezelésében jó eséllyel lehet piacvezető a Sensodyne, főleg, ha egy kicsit hajlandó engedni az áraiból is, hiszen egy négytagú, fogaira sokat adó család számára egyetlen tubus egy hónapra is szűkösen lesz elegendő.

Küllem: 5/4
Minőség: 5/4
Használhatóság: 5/4
Beszerezhetőség: 5/4
Ár/érték arány: 5/5

Összesen: 5/4 – JÓ

Hogyan értékelünk?

 

 

Összetevők:
Glycerin, PEG-8, Silica, Calcium Sodium Phosphosilicate (NOVAMIN), Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Monofluorophosphate, Titanium Dioxide, Aroma, Carbomer, Sodium Saccharin, Limonene.

Item added to cart.
0 items - Ft