hirdetés (X)

Fogkő eltávolításnak vagy depurálásnak nevezzük a fogzománcra rakódott, megkeményedett lepedék vagy fogkő műszeres eltávolítását. A fogkőszedéshez ma már a legtöbb rendelőben ultrahangos depuráló készüléket használnak a fogorvosok, amivel gyorsan, hatékonyan ám kíméletesen távolítható el a fogkő.

A FOGKŐ ELTÁVOLÍTÁS CÉLJA

Fogkő eltávolításra azért van szükség, mert a fogzománcon az elfogyasztott ételekből és a baktériumokból egy vékony filmréteg képződik, amit fogmosás és fogköz-tisztítás során nagyon nehéz száz százalékosan eltávolítani. Ebből a fogzománcon maradó filmrétegből (plakkból) idővel fogkő képződik, amit otthoni körülmények között már nem tudunk eltávolítani.

A fogkő eltávolítás célja, hogy ezt a megkeményedett lepedéket eltávolítsa, ezáltal megszüntesse a fogkő miatti kellemetlen leheletet. Mivel a felgyülemlett fogkő előbb-utóbb ínygyulladást eredményez, a fogkőszedéssel megszüntethető a fogágybetegség és megakadályozható a visszafordíthatatlan ínysorvadás kialakulása is.

A FOGKŐ ELTÁVOLÍTÁS TARTÓSSÁGA

Mivel folyamatosan táplálkozunk, fogkő is folyamatosan képződik a fogakon. Saját szájápolási szokásainktól függ, hogy milyen sűrűn van szükségünk fogkőszedésre. Általánosan 6 havonta ajánlott megismételni a fogkőszedést és polírozást.

A FOGKŐ ELTÁVOLÍTÁS ÁRA

A fogkő eltávolítás TB által támogatott kezelési forma, magánrendelőben hozzávetőlegesen 15-20 ezer forintba kerül.

Kérdezd szakértőinket! 

A Fresh24Dental fogorvosai 24 órán belül válaszolnak! 

Kérdezd szakértőinket! 

A Fresh24Dental fogorvosai 24 órán belül válaszolnak!