Fehér fogak fogkőszedéssel – Így fehérítsd a mosolyod!

Próbáljunk meg másképp tekinteni a fogkőszedésre, mint eddig! Lehet, hogy idáig nyűgként éltük meg, ha félévente el kellett látogatnunk a rutin ellenőrzésre és fogkő eltávolításra, pedig a fogkő leszedésével és políroztatással nem csak egészségesebbé, hanem fehérebbé is varázsolhatjuk a fogainkat.

 fogkoszedes feher fogak

Mi a fogkő?

A fogkő egy kemény, sárgás, barnás vagy szürkés árnyalatú lerakódás a fogakon, ami főként ásványi sókból, ételmaradékokból és más, főként bakteriális lerakódásokból épül fel.

(X) hirdetés

A fogainkra tapadt vékony bakteriális filmréteg idővel megkeményedik és fogkővé válik, ekkor már nem távolíthatjuk el szimplán fogmosással.

Az így képződött durva felületen azonban még könnyebben tapadnak meg a friss lerakódások, így erősítve a fogkőképződés folyamatát.

 

A fogkő elhelyezkedése

(X) hirdetés

Fogkő nem csak a látható, íny feletti területeken képződhet, hanem sajnos a fogíny vonala alatt is, amit sokkal nehezebb észrevennünk. A koronák, fogpótlások, fogszabályzó készülékek különösen vonzzák a lepedéket, ezért ezeken a területeken még erősebb lehet a fogkőképződés.

Az íny vonala alatti plakk, majd az abból kialakuló fogkő jóval veszélyesebb, mint az íny vonala feletti fogkő, ez a lerakódás ugyanis a fogínygyulladás és az abból kialakuló fogínysorvadás legfőbb okozója. Ilyenkor a fogkő körül hemzsegő baktériumok átvándorolnak a fogakat megtámasztó ínyre és csontállományra, majd gyulladást és csontpusztulást okozhatnak.

 

A fogkőképződés veszélyei

A felhalmozódott fogkő az alábbi tünetek megjelenését idézheti elő:

kellemetlen lehelet,
fogak elszíneződése,
– ínygyulladás,
– ínysorvadás,
implantátumok kilazulása.

 

A fogkő eltávolítása, a fogak fehérítése

Ahhoz, hogy fogínyünk megfelelően tapadjon a fogak felszínéhez, ezáltal ne alakulhasson ki ínygyulladás vagy ínysorvadás, tökéletes tisztaságot kell biztosítani fogaink számára.

Ha már felhalmozódott fogkővel rendelkezünk, akkor otthoni körülmények között nem lehetséges a fogak teljes megtisztítása, ezért dentálhigiénikushoz vagy fogorvoshoz kell fordulnunk.

A fogkő eltávolítása a modern rendelőkben ultrahangos depurátorral történik, ami jóval gyorsabb és hatékonyabb módszer, mint a hagyományos kézi eszközök.

A professzionális fogkő eltávolítás során nem csak a fogkő, hanem a felgyülemlett bakteriális lerakódások (plakk) és elszíneződések is eltávolításra kerülnek.

A procedúra utolsó eleme a polírozás, amivel eltávolíthatók a felgyülemlett fogkő miatti egyenetlenségek, ráadásul a felszíni elszíneződések is eltűnnek, ezáltal fehérebbé válnak a fogak.

A fogkő eltávolítás és polírozás által nyerhető fehérség fogaink természetesen fehér árnyalatát állítja vissza, a gyökérkezelés vagy gyógyszerek mellékhatásaként elszíneződött fogakat csak kémiai úton tehetjük láthatóan fehérebbé.

Fogkőszedéssel és polírozással láthatóan fehérebbé tehetjük a fogainkat. /Kép: Shelbourneclinic.ie/
Fogkőszedéssel és polírozással láthatóan fehérebbé tehetjük a fogainkat. /Kép: Shelbourneclinic.ie/
Item added to cart.
0 items - Ft