Kipróbáltuk: Zendium Complete Protection fogkrém

A Zendium termékcsalád 2015-ben robbant be a szájápolási piacra, addig hazánkban teljesen ismeretlen volt a márkanév. A brand egyből a magasabb szájápolási igényekkel rendelkezők felé kommunikált – természetes enzimek, skandináv bio-tudomány… csupa jól hangzó, megkapó szlogen. Termékpalettájáról először az általános használatra kínált Zendium Complete Protection fogkrémet választottuk, kíváncsian várva, az újonc termék vajon miben különbözik versenytársaitól.

Zendium Complete Protection fogkrém
Zendium Complete Protection fogkrém

KÜLLEM

A Zendium termékcsalád imázsa jól megtervezett, könnyen megkülönböztethető. Különleges betűtípus, professzionális dizájn – mindez hamar felkeltheti a vásárlók figyelmét.

Nekünk igazán tetszik a letisztult megjelenés és a fehér-kék színpár – jóllehet, ezekkel az árnyalatokkal biztosra ment a gyártó, hiszen megannyi szájápolási termék használja a fenti színeket.

(X) hirdetés

A dobozon kialakított domború, fényes felületek kellemes párost alkotnak a matt fehér dobozzal.

A Zendium Complete Protection fogkrém tubusa hasonlóan megnyerő, a széles kupak nem csak robosztussá teszi a dizájnt, de a mindennapokban is megkönnyíti a termék tárolását.

Ugyan a Zendium termékek forgalmazásáért az egyébként tömegcikkek forgalmazásában otthonos Unilever felelős, a márka első ránézésre megpróbál különbözni a versenytársairól és új, tudatosabb vásárlóréteget szólít meg.

(X) hirdetés

MINŐSÉG

A magasabb minőség iránti igény szerencsére nem csak a termék küllemében mutatkozik meg – a Zendium Complete Protection összetevőit igazán körültekintően választották meg.

Sehol az agresszív habosítóanyagként ismert nátrium-lauril-szulfát (SLS), nincsenek parabének vagy triklozán, az egyetlen összetevő, ami zavar minket az a szacharin –a szintetikus édesítőszer helyett ma már kiváló édesítők (pl. xilit) használhatók.

Bár összehasonlító teszteket nem végzünk, az már első hallásra/látásra feltűnt, hogy egy svájci gyártó termékéhez hasonlóan a Zendium termékekben is a természetes, nyálban megtalálható enzimek segítik a jobb szájhigiénia fenntartását.

Hogy kié volt az eredeti ötlet, azt nem tudjuk, az mindenesetre biztos, hogy ha egy újítás működik, azt előbb-utóbb több gyártó is hasznosítani fogja saját termékeinél.

Az enzimek mellett a Zendium Complete protection tojás- és tejfehérjéket is tartalmaz, erre érdemes odafigyelnie annak, aki valamelyik összetevőre allergiás.

Fluoridot szintén találunk a termékben, ami jó hír, hiszen a fluorid képes ellenállóvá tenni fogainkat a fogszuvasodással szemben. Aki kifejezetten kerüli a fluoridot, az most nem örül, de alternatívaként léteznek más enzimes, fluoridmentes fogkrémek.

A fogkrém doboza és tubusa is minőségi anyagok felhasználásával készül.
A fogkrém doboza és tubusa is minőségi anyagok felhasználásával készül.

HASZNÁLHATÓSÁG

Aki nem szereti az erős aromájú, túlságosan mentolos fogkrémeket, annak garantáltan tetszeni fog a termék – a Zendium íze kellemesen enyhe, használata után nem szárad ki a szájüreg.

Habzása nem túl erős, színe fehér, állaga sima, durva polírozó szemcséket nem tartalmaz.

Ennél többet elég nehéz elmondani a termékről, hiszen rövidtávon nem derül ki, hogy használata támogatja-e a szájüreg természetes védekezőképességét.

Hosszú távon nyilvánvalóan jobb választás egy természetes anyagokkal dúsított, káros anyagoktól mentes fogkrémet használni.

Ahogy fejlődik a tudomány, lassan (igen, nagyon lassan) kezdjük elfelejteni a több évtizeddel ezelőtt használatos vegyi anyagokat, melyek esetenként több kárt okoztak, mint amennyit használtak (egyes összetevőkről például mára bebizonyosodott, hogy fogszuvasodást okoznak).

A tömegcikkek piacán persze később érzékelhető a minőség iránti igény, hiszen még mindig sokan vannak, akik bebotorkálva a sarki vegyesboltba ár alapján döntik el, hogy milyen szájhigiénés termékeket használjanak.

Néhány brand – köztük a Zendium – azonban már annak a célcsoportnak kínálja a termékeit, akik jóval tudatosabban döntenek, okosan megválasztva, hogy milyen anyagokat juttatnak szervezetükbe – naponta legalább két alkalommal.

A Zendium Complete Protection az enzimek mellett tojás- és tejfehérjéket tartalmaz, melyek allergiás reakciókat okozhatnak az arra érzékenyeknél.
A Zendium Complete Protection az enzimek mellett tojás- és tejfehérjéket tartalmaz, melyek allergiás reakciókat okozhatnak az arra érzékenyeknél.

BESZEREZHETŐSÉG

A tömegcikkeknek persze megvan a maga jó tulajdonsága is: általában nagyon jó lefedettséggel dolgoznak a forgalmazók, éppen ezért drogériától szupermarketig nagyon sok helyen beszerezhető a Zendium Complete Protection fogkrém.

Aki mégsem boldogul a bolti vásárlással, természetesen online is megvásárolhatja a Zendium Complete Protection-t.

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

Nem tudjuk, hogy csak bevezető árról van szó, vagy tartósan ezt az árszínvonalat akarja tartani a forgalmazó, de jelenleg egészen jutányos áron, 1300-1500 Ft körül juthatunk hozzá a Zendium fogkrémhez.

Az ár értékelésénél vegyük figyelembe a fogkrém összetevői által képviselt színvonalat – azt gondoljuk, hogy egy precízen összeállított, káros anyagoktól mentes termék megér ennyi pénzt.

A Zendium Complete Protection fogkrém állaga sima, íze kellemes, enyhe.
A Zendium Complete Protection fogkrém állaga sima, íze kellemes, enyhe.

ÖSSZEGZÉS

Nem tudjuk, hogy az ötlet eredeti vagy másolt-e, mindenesetre az enzimes elgondolás hosszú távon is piacképes lehet.

Mivel egyre többen választják meg körültekintően az otthonaikban használt kozmetikumok minőségét, úgy véljük, a Zendium fogkrémekhez hasonló termékek hosszútávon is sikeresek lehetnek a vásárlók körében.

Küllem:5/5
Minőség: 5/4
Használhatóság: 5/5
Beszerezhetőség:5/5
Ár/érték arány: 5/5

ÖSSZESEN: 5/5 – KIVÁLÓ

5

Hogyan értékelünk?

 

Összetevők: Aqua, Hydrated Silica, Sorbitol, Glycerin, Steareth-30, Xanthan Gum, Aroma, Carrageenan, Disodium Phosphate, Sodium Fluoride, Amylglucosidase, Citric Acid, Zinc Gluconate, Sodium Benzoate, Glucose Oxidase, Sodium Saccharin, Lysozyme, Potassium Thiocyanate, Colostrum, Lactoferrin, Lactoperoxidase, Cl 77891.

Item added to cart.
0 items - Ft