Kipróbáltuk: Swissdent Colours fogkefe – Orvosi műszer a fürdőszobában

A kézi fogkefék piacán bár a kínálat óriási, valódi minőségre ritkán bukkanhatunk. Vannak vitatható koncepciók, felületesen megválasztott anyagok, melyek hatékonyság helyett olykor árthatnak is a fogínyünknek vagy a fogzománcunknak. A Swissdent Colours fogkefe szerencsére mindennek az ellentétét képviseli, színvonalasságával és hatásosságával bebizonyítva: léteznek még szót érdemlő, igényes kézi fogkefék.

swissdent colours kiprobaltuk

 GYÁRTÓ: Swissdent

KÜLLEM

(X) hirdetés

A Swissdent Colours fogkefék tervezése egyszerű, ám mégis átgondolt. Amikor először vettük a kezünkbe, azt mondtuk rá kapásból, hogy olyan, mintha valamilyen orvosi műszert tartanánk a kezünkben. Csak utána olvastuk el a fogkefe dobozának hátulján, (sajnos) angolul feliratozott szöveget, ami ugyanerre a hasonlóságra hívja fel a figyelmünket.

Ha valaki a díszítéseket, a tapadást biztosító részeket vagy a nyelvtisztító felületeket keresi, akkor feltehetően csalódni fog, ez a fogkefe inkább a sallangoktól mentes, ám hatásos szájápolási eszközök közé sorolható.  A Colours, azaz színek elnevezés a bőséges sörte-nyél színvariációra utal, melyek közül a legextrémebbnek mindenképp a fekete nyél – fekete sörte összeállítást tartjuk.

A Swissdent Colours fogkefe csomagolása igényes, bár kevés magyar szót olvashatunk rajta.
A Swissdent Colours fogkefe csomagolása igényes, bár kevés magyar szót olvashatunk rajta.

MINŐSÉG

(X) hirdetés

Ha valami Svájcban készül az már eleve bizalomgerjesztő, ugye? Az ember akaratlanul is a minőségre asszociál az ország nevének hallatán, s ezt a sztereotípiát csak alátámasztani látszik a Swissdent Colours fogkefe. Nagyszerű a nyél és a sörték anyagának minősége, tartós ám mégis igényes eszközt adva a szájápolás szerelmeseinek.

Mivel soft-medium, azaz puha-közepes keménységű fogkeféről van szó, a sörték nem kifejezetten lágyak, ennek ellenére a piacon kapható többi medium fogkeféhez képest gyengédnek mondhatók.

A gyártó maga is büszke a svájci minőségre, amit nem csak a márkanévben vagy a fogkefe nyelének elején és hátulján, hanem még annak alján is jelöl egy diszkrét, ám öntudatos svájci jelképpel.

Ha véletlen elfelejtenénk, hogy hol készült a fogkefénk, a nyél alján elhelyezett svájci zászló segíteni fog.
Ha véletlen elfelejtenénk, hogy hol készült a fogkefénk, a nyél alján elhelyezett svájci zászló segíteni fog.

HASZNÁLHATÓSÁG

A mindennapos és eredményes fogtisztítás elengedhetetlen eleme a fogainkra tapadt bakteriális biofilm, azaz plakk hatékony eltávolítása, ami megelőzi az ínygyulladás, a fogszuvasodás vagy a fogkőképződés kialakulását. Emellett azonban nem szeretnénk lemondani ínyünk védelméről sem, hiszen a túl kemény sörték és a túl erősen nyomott fogkefe szó szerint lekoptatják a fogzománcot és az íny visszahúzódását eredményezik.

Tapasztalataink alapján a Swissdent Colours képes egyszerre mindkét elvárásnak megfelelni, sűrű sörtéi egyetlen fogmosás után sem hagytak bennünk olyan érzést, hogy nem elég tiszták a fogaink. Oldalról nézve a sörték nem egyenes vonalban, hanem ívesen vannak elrendezve, ezzel alkalmazkodva a fogak formájához – bár utóbbinak szerintünk nincs akkora jelentősége.

A fogkefe feje pont elég kicsi ahhoz, hogy a belső felszíneket vagy a hátsó területeket is könnyedén elérjük – ezeket a helyeket kulcsfontosságú tisztán tartanunk, ha fogaink hosszú távú épségéről van szó.

A Swissdent Colours titka a sörtéje: sűrű, gyengéd, ám kiváló tisztítóhatású.
A Swissdent Colours titka a sörtéje: sűrű, gyengéd, ám kiváló tisztítóhatású.

BESZEREZHETŐSÉG

Mindennek, hát ennek a fogkefének is megvan a maga hiányossága, ez pedig a hozzáférhetőség. Sajnos sem drogériákban, sem szupermarketekben nem tudjuk megvásárolni, azonban a forgalmazó budapesti üzletében vagy webáruházakon keresztül akadály nélkül beszerezhetjük a terméket.

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

A Swissdent Colours fogkefe ajánlott fogyasztói ára 1041 Ft, ami szerintünk teljesen megéri, ugyanennyi pénzért vannak jóval rosszabb minőségű fogkefék is a piacon. Két-háromhavonta megéri ennyi pénzt kiadni egy olyan fogkeféért, ami képes megakadályozni a szájüregi panaszok kialakulását, így hosszú távon megkímél minket a lehetséges fogászati kiadásoktól.

Funkció, forma, minőség - minden összeállt.
Funkció, forma, minőség – minden összeállt.

ÖSSZEGZÉS

A Swissdent Colours soft-medium fogkefe megfizethető, ám hatékony szájápolási eszköz, ami intenzíven gyengéd sörtéivel nagyon jó szolgálatot tehet a fürdőszobánkban. Profi formájával és feltűnő színeivel pedig vélhetően azokat is megnyeri majd magának, akik nem csak a fogaikra, hanem az őket körülvevő tárgyakra is igényesek.

Küllem: 5/5
Minőség: 5/5
Használhatóság: 5/5
Beszerezhetőség: 5/3
Ár/érték arány: 5/5

Összesen: 5/5 – KIVÁLÓ

5Hogyan értékelünk?

 

Item added to cart.
0 items - Ft