Kipróbáltuk: Piksters fogköztisztító kefe – Példamutató újonc

Egyelőre hazánkban a szájápolási termékek piacán a legnagyobb hiányt elviselni kényszerülő szegmens a fogköztisztító termékeké. Nincs belőlük elég széles kínálat, a minőségük tágas határok között mozog, áruk alapján pedig már-már szájhigiénés luxuscikknek számítanak. Ezen a zilált terepen mégis sikerült egy gyöngyszemre bukkannunk, mégpedig a Piksters fogköztisztító családra.

Pikster fogkoztisztito
Piksters interdentális csomag vegyes méretkínálattal (8 db/csomag).

 

HÁTTÉR

Az 1992-ben alapított Erskine Dental ausztrál vállalat eredetileg fogorvosok számára gyártott és forgalmazott szájhigiénés és rendelői használatra szánt termékeket. A Piksters fogköztisztító család népszerűsége azonban világmárkává tette a gyártót, az interdentális szett Európa, Ausztrália, az Egyesült Államok mellett Dél-Amerikát és Ázsiát is meghódította – és nem csak a szakmabeliek szimpátiáját nyerte el.

(X) hirdetés

 

KÜLLEM

A Piksters fogköztisztító kefe és a csomagolása is az egyszerűség nagyra becsült értékét őrzi. Első ránézésre talán túl szerénynek tűnhet, hiszen nincsen se tapadást elősegítő gumírozás, se formatervezettség – van viszont helyette sokszögletű nyélkialakítás, ami megkönnyíti a kézbevételt és a használatot is. A legtöbb interdentális fogkeféhez hasonlóan itt is színkódokkal jelölik a különböző átmérőjű tisztítófejeket. Minden egyes darabhoz külön kupakot kapunk, így higiénikusan tárolhatjuk az interdentális szettet a fürdőszobánkban.

 

MINŐSÉG

(X) hirdetés

Az általunk kipróbált fogköztisztítók közül eddig ez a legjobb minőségű darab. Nem hullajtja a szálakat, a drót erős, jól bírja a strapát és akár két-három hetet is kihúzhatunk egy-egy kefével – ezt főként a használat gyakorisága és a fogközök sajátossága befolyásolja. A szálak sűrűsége kiváló, alapos tisztításra teremtettek. Míg a kisebb átmérőjű nyelekhez egyenes fejeket, addig a nagyobbakhoz kúpost kialakítást álmodtak meg – utóbbival biztosítva a koronák, hátsó őrlőfogak körüli teljes tisztaságot.

Piksters_Size_0_X_10
Nyolcféle méret, egyenes (straight) vagy kúpos (taper) fejkialakítással.

 

HASZNÁLHATÓSÁG

Mivel a fej kilencven fokban dönthető, oldalt és hátul sem jelent nehézséget a Piksters használata. Ugyanakkor fontos hangsúlyoznunk, hogy a fejet nem érdemes minden nap ki-be hajtogatni, mivel így hamarabb meggyengül a drót és eltörik. Kifejezetten örülünk a nagyon keskeny 0-s méretnek – ez az egyik legkisebb átmérőjű fogköztisztító a piacon – olyan helyekre is beférhetünk vele, amit előtte csak fogselyemmel értünk el.

 

BESZEREZHETŐSÉG

A lefedettségen lenne mit csiszolni: kisvárosokban ritkán, nagyvárosokban is csak egy-két patikában lehet kapni Piksterst, ráadásul a méretválaszték ezeken a helyeken sem mindig megoldott. Persze ott vannak még a webáruházak, de a sokféle méret és kiszerelés miatt a netes rendeléshez is kellhet némi szerencse.

 

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

Legyen szó a kezdő, mind a nyolc méretet tartalmazó csomagról vagy a tízes kiszerelésről (amiben egy-egy méretet találunk), a Piksters ára 1 200 – 1 400 forint között mozog, ami önmagában is piacvezetővé teheti a márkát. Ha ehhez hozzávesszük a magas színvonalat, véleményünk szerint garantált siker lehet a termék. Létezik nagyobb, 40 darabos kiszerelés is, ám ennek nem olyan kedvező az ára (4 600 – 4 800 Ft), darabonként mindössze néhány forintot spórolhatunk meg.

 

ÖSSZEGZÉS

Amennyiben sikerülne a márkának országos lefedettséggel dolgozni, a Piksters hamar népszerűséget érhetne el szélesebb körökben is. Ha azonban a fogorvosunk nem ajánlja, mi sem próbáltuk volna ki a terméket, annyira ismeretlen még a magyar piacon, de szerencsére megismertük és megszerettük ezt a megfizethető, kiváló interdentális fogkefét.

Küllem: 5/5
Minőség: 5/5
Használhatóság: 5/5
Beszerezhetőség: 5/3
Ár/érték arány: 5/5

Összesen: 5/5 – KIVÁLÓ

5Hogyan értékelünk?

Item added to cart.
0 items - Ft