Kipróbáltuk: Curaprox CS 1009 egycsomós fogkefe – Foghíjasok örömére

Az egycsomós fogkefe ötlete első ránézésre feleslegesnek, túlzónak tűnhet. Minek az egy csomó, ha ott van a jóval több szálból álló hagyományos vagy elektromos fogkefe, amivel ugyanúgy meg tudjuk tisztítani a fogainkat – gondolnánk. Pedig apró fejével, döntött szárával, merev sörtéivel a Curaprox CS 1009 arra termett, hogy ott is rendet tegyen, ahová egy hagyományos fogkefe – legyen bármilyen jó fejkialakítású, hajlékonyságú, kiváló sörtéjű – soha nem fog beférni.

 

HÁTTÉR

A Curaprox termékek gyártásával a Curaden International nevű svájci cég foglalkozik, több mint negyven éve. Termékpalettájukon találunk hagyományos fogkeféket, fogköz-tisztítókat, nyelvtisztítót, de Curaden név alatt szájvizet vagy fogkrémet is vásárolhatunk a gyártótól. Próbálnak minden hétköznapi és speciális igényt kielégíteni, s ez teszi a vállalatot világszínvonalúvá. A márkára jellemző, hogy sokan csak a fogorvosuk által ismerkednek meg vele, hiszen többnyire patikákban, esetleg nagyobb drogériákban kapható.

(X) hirdetés

 

KÜLLEM

A piacon elérhető egycsomós fogkefékhez képest sokkal karcsúbb kialakítású és a fej is apróbb, ami nagyban megkönnyíti a használatot. (Az ehhez hasonló termékeknél a fej mérete inkább hasonlít az elektromos fogkefék nagyságára.) A nyél egy ponton van megdöntve, a fejjel 90 fokot zárnak be. Az általunk vásárolt Curaprox CS 1009 áttetsző kék színben pompázott, de elérhető ugyanazokban a pasztellszínekben is, mint a Curaprox CS 5460 – már ha van választék, az általunk felkeresett patikában ugyanis ez az egy darab volt készleten, ejnye-ejnye.

Curaprox CS 5460 és CS 1009

 

MINŐSÉG

(X) hirdetés

Eddigi tapasztalataink szerint, ha valamit nem lehet felróni a Curaprox termékeknek, az a minőségük. Minden egyes részleten érződik a színvonalas munka, s ahogyan a jobb fogkeféknél lenni szokott, ehhez is kapunk egy apró kupakot, hogy higiénikusan tudjuk tárolni. A sörték valamelyest merevebbek, mint a CS 5460-nál, de úgy érezzük, erre szükség is van, hiszen a nehezen elérhető helyekkel pont az a baj, hogy fogkefénkkel nem tudjuk elég határozottan megtisztítani.

 

HASZNÁLHATÓSÁG

Egy-egy különleges szájápolási termék használatát mindig meg kell tanulni, sőt, ami azt illeti, a legtöbben még a sima fogkefét sem tudják helyesen kezelni. Pedig ha a cél a tökéletes szájhigiénia, érdemes kipróbálni az egycsomós fogkefét. Mi sem gondoltuk, hogy ennyi pluszt tud nyújtani, pedig igen. Négy olyan érv szól a fogkefe mellett, ami előtt kénytelenek vagyunk fejet hajtani.

Egyrészt sokaknál – nálunk is – előfordul, hogy a bölcsességfogak tájékán már elég kellemetlen tisztogatni a fogainkat, hiszen az emberek többségénél ilyenkor már beindul az öklendezési reflex. Ez teljesen természetes, nem kell tőle megijedni, viszont nyilván emiatt nem erőltetjük annyira a hátsó részek tisztán tartását, pedig a sorvégi nagyőrlők romlanak el a leghamarabb. Megdöbbentett minket, hogy az egycsomóssal milyen egyszerű megtisztítani a sorvégi fogakat, méghozzá kellemetlenségek nélkül! Annyira pici a fej, hogy szinte észre sem vesszük, hogy ott matatunk vele.

Másrészt megesik, hogy valahol foghíjasok vagyunk, ami elég kedvezőtlenül hat a többi fogunkra.  Amikor nincs meg az egyik fogunk, a két szabadon álló fog körül megsokszorozódik a lepedék és plakk lerakódása. Nem tudjuk elég profin körbejárni a fogakat, így – főleg az íny szélénél – lassan megjelenik a fogkő, s vele együtt az ínygyulladás. A Curaprox CS 1009 fogkefével viszont olyan tisztaságot teremthetünk, hogy utána nem bírjuk majd ki, hogy ne használjuk minden nap.

A Curaprox CS 1009 használat közben (videó):

 

Két másik speciális esetről is szót kell ejtenünk. Az egyik a fogszabályzó a másik pedig a fogászati implantátum. Ha nem tudjuk megfelelően tisztán tartani fogszabályzónkat, akkor levételekor nem pozitív, hanem negatív meglepetés érhet minket. Rengeteg ételmaradék és baktérium képes megtelepedni a fogszabályzón, ezért muszáj minden eszközt bevetnünk fogaink épségének megőrzéséért. Nem csak erre, de az implantátumok környékének tisztán tartására is tökéletes az egycsomós fogkefe – a műgyökér ugyanis ki is lökődhet, ha nem foglalkozunk a megfelelő szájhigiéniával.

Amikor fogszabályzót vagy sorvégi fogakat kell tisztán tartanunk (videó):

 

BESZEREZHETŐSÉG

A Curaprox termékek beszerzése igényelhet egy kis utánajárást, de ha egyszer megvan a forrásunk, nem lesz gond a vásárlással. Kisvárosokban nehezebb dolga van az embernek, ott tényleg csak a gyógyszertár vagy a webáruházas rendelés lehet a megoldás.

 

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

A CS 1009 nem csak hasznos, de tetszetős is.

Megint nem egy olcsó termékről van szó. A Curaprox CS 1009-et mi 1200 Ft-os áron vásároltuk meg, ennél olcsóbban maximum valamilyen akció keretében tudjuk megvenni. Rossz hír lehet ez azoknak, akik mindennap szeretnék használni, hiszen hagyományos fogkeféinkhez hasonlóan 2-3 havonta illik lecserélni. Mi el tudnánk képzeli egy olyan promóciós csomagot, mint a CS 5460-nál van, ahol két fogkefe áráért hármat kapunk. A magas ár ellenére viszont nem csak, hogy ajánlott, de a fogszabályzóval, implantátumokkal rendelkezőknél szinte kötelező lenne egy ilyen speciális tisztító használata.

 

ÖSSZEGZÉS

Nem gondoltuk, hogy ennyire hasznos és jó dolog az egycsomós fogkefe. Mi általában hagyományos fogmosást követően használtuk és elképesztő, mennyi lepedék távolítható el akkor, amikor azt hittük, már minden makulátlan. A tisztán tartott sorvégi fogak, az ínyszél és a foghíjas területek mind meghálálják a törődést, és nem lesz gondunk a gyulladásokkal. /Sok előretörő bölcsességfog például pont azért gyullad be, mert nem távolítjuk el megfelelően az íny és a részben kibújt fog közé gyűlt lepedéket./ Legyen szó speciális vagy hétköznapi igényekről, ez az egycsomós kivitel igen jó szolgálatot tesz, tényleg érdemes kipróbálni.

Küllem: 5/5
Minőség: 5/5
Használhatóság: 5/5
Beszerezhetőség: 5/3
Ár/érték arány: 5/5

ÖSSZESEN: 5/5 – KIVÁLÓ

Hogyan értékelünk?

Item added to cart.
0 items - Ft