A 8 legjobb fogkefe fogszabályzóhoz

A fogszabályzó tisztán tartása kulcsfontosságú feladat, hiszen nem olyan könnyű fogaink megtisztítása egy rögzített fogszabályzó készülék mellett. A ragasztott brekettek és a drótok miatt sokkal nehezebb hozzáférni a fogfelszínekhez, megfelelő szájhigiénia hiányában azonban hamar szembesülhetünk a leggyakoribb fogszabályzós panaszokkal: a fogszuvasodás és ínybetegségek kialakulásával. Lássuk, milyen lehetőségek közül választhatunk, ha a fogszabályozás alatt is szeretnénk tisztán tartani a fogainkat!

fogszabalyzos-fogkefe

MANUÁLIS FOGKEFÉK

Ha hozzászoktunk, hogy manuális fogkefét használunk fogaink tisztán tartásához, akkor nem kell feltétlen váltanunk azután sem, hogy fogszabályzó kerül a fogainkra.

A legtöbb kézi fogkefe, amit fogszabályzóhoz gyártanak, speciális sörteformával rendelkezik, igazodva a fogszabályzó miatt megváltozott fogprofilhoz.

(X) hirdetés

Fontos, hogy a fogmosáshoz használt fogkefe megfelelő puhaságú legyen, hiszen fogszabályozás alatt az íny érzékennyé válhat és olykor hámsérülések is megjelenhetnek az ínyen és az arc belső felén.

Népszerű fogszabályzós fogkefék a teljesség igénye nélkül (betűrendben):

CURAPROX CS 5460 ORTHO FOGKEFE

Aki használt már Curaprox fogkefét, az valószínűleg ismeri a gyártó fogkeféi által képviselt elképesztő puhaságot. Nincs ez másként a fogszabályzósoknak készült Curaprox CS 5460 Ortho fogkefével sem, ami majdnem tökéletes mása a Curaprox CS 5460 fogkefének, azzal a változtatással, hogy a sörték speciális formát kaptak.

(X) hirdetés
A Curaprox CS 5460 Ortho fogkefe rendelkezik a svájci Curaprox fogkefék egyedi puhaságával.
A Curaprox CS 5460 Ortho fogkefe rendelkezik a svájci Curaprox fogkefék egyedi puhaságával.

A Curaprox Ortho fogkeféjének sörtéit úgy formázták, hogy a középen elhelyezkedő mélyedésbe tökéletesen illeszkedjen a fogszabályzó íve, így fogmosás közben ugyanolyan alapossággal érhetjük el a fogfelszíneket, mintha nem viselnénk fogszabályzót.

GUM ORTHO FOGKEFE

A GUM Ortho fogkefe sörtéit hasonló elképzelés mentén formázták, mint az előbbi fogkefét, ez azonban nem szögletes, hanem V-formájú sörteprofillal rendelkezik.

gum ortho fogkefe
A GUM Ortho fogkefe sörtéjét V-alakban formázták.

A GUM Ortho fogkefe pozitívuma, hogy gumírozott nyéllel látták el, így a fogkefe irányítása egyszerű és biztonságos.

A szimpla és utazó kivitelben is kapható, puha sörtéjű fogkefe 1000 Ft alatti áron kapható, ami sokak számára vonzóvá teszi a terméket.

TEPE IMPLANT/ORTHODONTIC FOGKEFE

A svéd TePe olyan fogszabályzós fogkefét fejlesztett ki, amiből azok is profitálhatnak, akik implantátummal rendelkeznek.

tepe implant orthodontic fogkefe
Hosszú, vékony nyak és fej a TePe Implant/Orthodontic fogkefénél.

A TePe Orthodontic fogkefe egészen más elképzelés mentén született, mint a formázott sörtéjű fogkefék, ez esetben ugyanis vékony, de hosszúkás fogkefe nyakról és fejről van szó, amivel kényelmesen alá tudunk nyúlni a rögzített fogszabályzónak.

A sörték puhák, így ez esetben sem kell az íny vagy a fogzománc károsodásától tartanunk.

VITIS ORTHODONTIC FOGKEFE

A Vitis Orthodontic fogkeféből egyből kétféle típust kínál a gyártó: egyet normál méretű fejjel, egyet pedig kisebb fejjel, ami könnyebben befér a hátsó területekre illetve a belső felszínek megtisztítása is könnyebben végezhető.

vitis access orthodontic fogkefe
VITIS Orthodontic Access fogkefe kis fejjel és eltérő sörtehosszal.

Mindkét típus puha-közepes sörtékkel rendelkezik, tehát némileg keményebbek a szálak, mint egy hagyományos puha (soft) fogkefe esetében.

A váltott hosszúságú puha-közepes sörték azonban határozottabb lepedékeltávolításra képesek, használatuk ajánlott lehet azoknál, akik hajlamosak a fogkőképződésre vagy a fogszuvasodásra, de nem érzékenyek a fogaik és a fogínyük.

A Vitis Orthodontic fogkefék különlegessége még, hogy nyelük hajlékony, ráadásul csúszásmentes felülettel van borítva, így könnyen irányíthatjuk a fogkefét fogmosás közben.

 

EGYCSOMÓS FOGKEFÉK

Az egycsomós fogkefék egészen speciális termékek a szájápolási piacon. Az elgondolás egyszerű: egyetlen pontba rögzített sörték, amivel kiválóan megtisztítható a fogszabályzó, a korona, az implantátum vagy a különálló és sorvégi fog.

Aki tapasztalta már, hogy hagyományos fogmosás után az egycsomós fogkefével mi mindent tud még eltávolítani a fogairól, az egy életre az egycsomós fogkefék rabjává válik.

Az egycsomós fogkefék használatáról bővebben: itt.

Népszerű egycsomós fogkefék fogszabályzóhoz a teljesség igénye nélkül (betűrendben):

CURAPROX CS 1006 és CURAPROX CS 1009 EGYCSOMÓS FOGKEFÉK

Bár két termékről van szó, valójában 3 mm-ben különböznek egymástól. A Curaprox CS 1006 fogkefe 6 mm hosszú sörtékkel, míg a Curaprox CS 1009 fogkefe 9 mm hosszú sörtékkel rendelkezik.

A fogszabályzó és az alatta lévő fogak megfelelő tisztításának kulcsfontosságú eleme az egycsomós fogkefe használata.
A fogszabályzó és az alatta lévő fogak megfelelő tisztításának kulcsfontosságú eleme az egycsomós fogkefe használata.

A rövidebb sörték kicsit tömörebbnek hatnak, míg a hosszabb sörték könnyebben elhajolnak, de könnyebb velük a nehezen elérhető helyeken. Mindkét fogkefe puha sörtékkel rendelkezik.

GUM END-TUFT EGYCSOMÓS FOGKEFE

Az amerikai GUM End-Tuft fogkefe bár az egycsomós fogkefék közé sorolható, technikailag több pontban rögzítették a puha sörtéket.

gum egycsomos fogkefe
A GUM End-Tuft egycsomós fogkefe sörtéi ferdék.

Ugyanakkor ezek a sörtecsomók nem egyforma hosszúságúak, így a sörték együttesen ferde felületet hoznak létre, mellyel bizonyos területeken könnyebb a tisztítás.

Tapadást segítő gumibevonattal, az egyszerű irányíthatóságért.

TEPE INTERSPACE EGYCSOMÓS FOGKEFE

A TePe Interspace fogkefe egészen egyedi találmány, a sörtecsomók ugyanis bármikor kicserélhetők, így higiéniai szempontból praktikus választás.

tepe interspace fogkefe
A TePe Interspace fogkefe különlegessége a cserélhető, három sörtekeménységű fej.

Elérhető 6 db fejjel és 12 db fejjel összeállított csomagban is, melyek hosszú távon biztosítják fogszabályzónk tisztaságát.

A TePe Interspace egy csomóban rögzített sörtéi különböző hosszúságban kerülnek rögzítésre a fogkefe fejében, ráadásul háromféle keménységben érhetők el: extra soft, soft és medium.

VITIS MONOTIP EGYCSOMÓS FOGKEFE

A spanyol Vitis Monotip egycsomós fogkefe sörtéit is több ponton rögzítik, a sörték végét pedig egyenesre vágták.

vitis egycsomos fogkefe
A VITIS Monotip fogkefe sörtéi közepes keménységűek.

 

Keménységét tekintve közepes (medium), ami alapos lepedékeltávolítást tesz lehetővé a rögzített fogszabályzó környékén vagy a sorvégi fogaknál. Flexibilis fejjel rendelkezik, ami könnyebbé teszi az irányítást.

Item added to cart.
0 items - Ft