Különös fogás – Fogorvosi széket halásztak ki egy angliai folyóból

A Darlington városát átszelő Skerne folyóban nyár elején nagytakarítást tartottak. Sajnos nem csak itt, világszerte rengeteget szemetelnek az emberek, legyen szó szárazföldről vagy a vizekről. A partról vagy a hidakról megannyi környezetszennyező dolog belekerül egy-egy folyóba, az angol munkásoknak most mégsem hétköznapi tárgy „akadt a horgukra”: egy komplett fogorvosi szék pihent a Skerne medrében.

A kihalászott, összesen háromtonnányi szemetet kategorizálták, s kiderült vannak tárgyak, melyek kivételes gyakorisággal fordulnak elő a vizekben: 45 gumiabroncsot, 39 útjelző bóját és 3 kerékpárt is a partra segítettek. De az igazi meglepetést mégsem ezek okozták.

Andrew Foster, a környzetvédő csoport vezetője a BBC-nek elmondta, biciklikre, gumiabroncsokra vagy bójákra egyébként is számítanak, hiszen azok az útról könnyebben beleeshetnek a folyó vízébe, akár akaratlanul is. De amikor egy komplett fogorvosi széket húztak ki a vízből, mindannyian elcsodálkoztak. „Ez volt az egyik legbizarrabb dolog, amit valaha láttunk.”

(X) hirdetés

Nem csak a természetes vizek tisztasága, de az áradásveszély miatt is szükséges a nagytakarítás, főleg az Egyesült Királyságban, ahol annyi csapadék esik.

Item added to cart.
0 items - Ft