A kozmetikai fogászat csodálatos eredményei

Nem csak az egészség, a fogak szépsége, a mosoly esztétikája legalább olyan fontos, ha napjaink fogászati eljárásairól van szó. Tagadhatatlan, hogy egy szép, harmonikus mosoly teljesen megváltoztatja a megjelenésünket, s nem csak fiatalodunk, de meg is szépülünk általa. Lássuk, képekkel illusztrálva, melyek a leglátványosabb ún. kozmetikai, azaz szépészeti célú fogászati eljárások!

kozmetikai fogaszat

 

Fogtömés

Noha az amalgámtömés igen tartós, kevésbé nyújt esztétikus látványt, mint napjaink modern, láthatatlan tömőanyagai. Az észrevehetetlen pótlásoknak elsősorban a fogsor ún. mosolytartományában van óriási jelentőségük, ez az a területe fogsorunknak, ami mosolygás közben válik láthatóvá. Legyen szó akár fogszuvasodásról, akár egy letört fogról, az esztétikus fogtömésekkel úgy javítható ki a probléma, hogy az bárkinek szemet szúrna.

(X) hirdetés

fogtomes elott utan

Porcelán héjak

Porcelán vagy direkt héjakkal a fogtöméshez képest már komolyabb problémák is orvosolhatók: elszíneződött, szabálytalan állású vagy formájú, esetleg hézagos fogak is korrigálhatók anélkül, hogy a fogak komolyabb csiszolására kerülne sor. Léteznek ugyanis olyan modern, kontaktlencse vékonyságú héjak, melyeket mindössze ragasztanak az eredeti fogakra, így a folyamat maximálisan visszafordítható a későbbiekben.

porcelan hej elott utan

Koronák

(X) hirdetés

Fogászati koronákkal nem csak esztétikai problémák – elszíneződött, gyökérkezelésben meggyengült fogak, stb. – korrigálhatók, hanem nagyrészt vagy teljesen hiányzó fogakat is pótolhatunk általa. Bár ebben az esetben szükség van a fog eredeti koronájának visszacsiszolására, egy jól felhelyezett és megfelelően ápolt fogpótlás hosszú évekig kiszolgál minket. Ráadásul, az esztétika miatt sem kell aggódnunk, ma már olyan modern, fémmentes koronákat készíttethetünk, melyek akár a mosolytartományban sem keltenek feltűnést.

korona elott utan

Fogszabályozás

Fogszabályozással anélkül alakíthatjuk át szabálytalan állású, torlódott fogazatunkat, hogy azokat csiszolni, fúrni vagy tömni kellene. A fogszabályzó készülék
előre meghatározott idő alatt képes a fogak pozícióját megváltoztatni, legyen szó bármilyen nemről, életkorról, külső- vagy belső rögzítésű fogszabályzóról. Ami viszont kiemelten fontos, hogy a fogszabályzó viselőjének komoly hangsúlyt kell fektetni a szájhigiéniára, hiszen a készülék tisztán tartása kulcsfontosságú a fogak későbbi egészségének szempontjából.

fogszabalyzo elott utan

Fogfehérítés

Nem feledkezhetünk meg hazánk egyik legnépszerűbb fogászati beavatkozásáról, a fogfehérítésről sem, hiszen valamilyen formában (fogkrém, otthoni fogfehérítő szerek, rendelői fogfehérítés) a legtöbben foglalkozunk fogaink árnyalatának megváltoztatásával. Természetesen jóval vonzóbb, fiatalosabb megjelenést biztosít egy fehér fogsor, de nem szabad elfelejtkeznünk a mértékletességről és a fogak egészségéről sem. Egyrészt ne vigyük túlzásba a fogfehérítő szerek használatát, hiszen azzal nem csak fogainknak, de ínyünknek is árthatunk, másrészt pedig figyeljünk rá oda, hogy ne csak fehérek, de egészségesek is legyenek a fogaink.

fogfeherites elott utan

Item added to cart.
0 items - Ft