hirdetés (X)

Kipróbáltuk: Sensodyne Extra Fresh szájvíz

2018-10-31T08:23:38+00:00 2018. október 31.|Szájvíz tesztek|

A fogérzékenység enyhítésére specializálódott Sensodyne márka maga mögött hagyta régi szájöblítőjét és két, összetételében és megjelenésében teljesen új termékkel lépett elő; ez a Sensodyne Cool Mint és a Sensodyne Extra Fresh szájvíz. Jelen tesztünk alanyának az extra frissességet biztosító Extra Fresh szájvizet választottuk.

kiprobaltuk-sensodyne-szajviz

KÜLLEM

Külső jegyeiben a Sensodyne Extra Fresh szájvíz minden téren szakít elődje hagyatékával. Az első és számunkra legfeltűnőbb külső jegy az volt, hogy a terméket immár nem csomagolják külön papírdobozba, mint a régi Sensodyne szájvizet, hanem mindössze a műanyag flakon átszabott formájával találkozhatunk a boltokban.

Mindez egyáltalán nem hátrányos akkor, ha a gyártó külön szeretne hangsúlyt adni az Extra Fresh feltűnő zöld és a Cool Mint vibráló kék színének. Sok gyártó jár el ehhez hasonlóan, van olyan márka, akinél szinte a szivárvány összes színével találkozhattunk már szájvizes flakonok formájában.

A műanyag flakon és kupak formája is teljesen új képet mutat: a szabályos henger alakot felváltotta a lapított forma, amit átlátszó, mégis hangsúlyos mérőkupak egészít ki. Utóbbi immáron megkapta a biztonsági zárat is, így kisgyermekek nehezen férhetnek hozzá a szájvízhez. A biztonság szem előtt tartása különösen dicséretes, hiszen hiába van szó alkoholmentes termékről, a gyártó utasítása szerint 12 éven aluliak nem használhatják.

hirdetés (X)

sensodyne-extra-fresh-szajviz

MINŐSÉG

A külső jegyek minősége erős középkategória: jó a flakon műanyagjának fogása, ötletes a mérőkupak kialakítása, megnyerők az ezüstösen csillogó felületekkel kiegészített matricák.

A Sensodyne Extra Fresh szájvíz összetevőinek minősége szintén a középkategóriába sorolható, de nem kifejezetten az erős szegmensbe. Átlagos, más termékeknél is előszeretettel használt, főként mesterséges alapanyagok építik fel a szájöblítőt, ilyen a szintetikus édesítőszer (szacharin), az aroma és két erős színezőanyag (egy kék és egy sárga a zöld árnyalat eléréséhez).

A szájvíz fluoridot tartalmaz, ami erősíti a fogzománcot, ellenállóvá téve azt a savas támadásokkal, így a fogszuvasodással szemben. Összetétele alkoholmentes, így nem szárítja, irritálja a szájüreget.

sensodyne-szajviz-teszt

HASZNÁLHATÓSÁG

A Sensodyne Extra Fresh szájvíz használata a mindennapokban kellemes. Aromája valóban frissítő, egy nagyon enyhe gyógyszeres utóízzel. Nem szárítja ki a szájüreget, azonban hatékonyan fertőtlenít.

Leírásában a gyártó nem csak frissességet, hanem „mindennapos fogérzékenység elleni védelmet” is kínál a vásárlóknak. Ez a mondat azonban kapott egy kis csillagot, s a következő megjegyzéssel egészítik ki a mondatot: „*útmutató szerinti használat esetén”. A használati útmutató szerint egyéb fluoridos fogkrém használatát követően öblögessünk a szájvízzel 1 percen keresztül folyamatosan (az átlagostól eltérően dupla használati időt javasolnak, míg a legtöbb gyártó megelégszik a 30 másodperces zubogtatással is).

Lelkiismeretesen tájékoztatva, a csomagoláson azt is feltüntették, hogy az érzékeny fog fogászati ellátást igényelhet, a tünetek tartós fennállása vagy súlyosbodása esetén forduljunk fogorvosunkhoz. Ezzel a kijelentéssel csak egyetérteni tudunk, hiszen egy fogszuvasodás vagy ínyvisszahúzódás okozta fogérzékenység tartós kezeléséhez igenis szakorvosi segítségre van szükségünk.

sensodyne-extra-fresh-szajviz-teszt

BESZEREZHETŐSÉG

A Sensodyne Cool Mint és Extra Fresh szájvizek lefedettsége országszerte kiváló, nem csak drogériákban, hanem szupermarketekben, vegyesboltokban is beszerezhetjük a termékeket, nem is beszélve az online vásárlás lehetőségéről.

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

Az új Sensodyne szájvizek ára bolttól függően 1600-1900 Ft. Az 500 ml-es szájöblítő noha nem a legdrágább a piacon, mégis erős középkategóriát képvisel, összetevőinek minősége számunkra mégsem indokolja ezt az eladási árat.

kiprobaltuk-sensodyne-extra-fresh-szajviz

ÖSSZEGZÉS

A Sensodyne Extra Fresh szájöblítő mindent összevetve egy teljesen átlagos termék a piacon. Újjávarázsolt megjelenése figyelemfelkeltő, elődjéhez képest feltűnőbb és populárisabb külső jegyekkel, ami elősegítheti a termék sikerét a felhasználók körében.

Küllem: 5/4
Minőség: 5/3
Használhatóság: 5/4
Beszerezhetőség: 5/5
Ár/érték arány: 5/3

ÖSSZESEN: 5/4 – JÓ

4Hogyan értékelünk?

 

Összetevők:
Aqua, Glycerin, Sorbitol, Potassium Nitrate, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Poloxamer 407, Sodium Benzoate, Aroma, Disodium Phosphate, Methylparaben, Propylparaben, Sodium Phosphate, Sodium Saccahrin, Sodium Fluoride, Cl 19140, CI 42090.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Sensodyne Extra Fresh szájvíz
Author Rating
41star1star1star1stargray

További kérdéseid vannak?
A Fresh24Dental szakértői 24 órán belül válaszolnak kérdéseidre!

Kérdezd szakértőinket! 

A Fresh24Dental fogorvosai 24 órán belül válaszolnak! 

Kérdezd szakértőinket! 

A Fresh24Dental fogorvosai 24 órán belül válaszolnak!