Kipróbáltuk: Parodontax Extra Soft fogkefe – Funkcionális paradoxon

Kiemelkedően, már-már túlságosan puha fogkefét általában akkor vásárol az ember, ha valamilyen speciális szájüregi problémát szeretne kezelni. Az ok az esetek többségében az ínygyulladás, bár az is előfordulhat, hogy valamilyen szájsebészeti beavatkozás, például implantáció után keresünk egy olyan kíméletes fogkefét, amivel nem sértjük meg a tisztán tartandó területet.

Parodontax Extra Soft fogkefe.
Parodontax Extra Soft fogkefe.

GYÁRTÓ: GlaxoSmithKline (GSK)

KÜLLEM

(X) hirdetés

Teljesen áttetsző nyelével, érdekes csepp formájú kialakításával a Parodontax Extra Soft fogkefe vizuálisan mindenképp megnyerő benyomást tesz az emberre. Nem mondanánk kiemelkedően tetszetős, de hétköznapi darabnak sem, valahol a kettő között találjuk, persze nem ez az elsődleges szempont egy fogkefe kiválasztásakor.
A fogkefe csomagolása harmonikus a Parodontax fogkrémek megjelenésével, ez viszont jó dolog, hiszen így a vásárló egyből az ínyproblémákra asszociálhat, s arra, hogy ez a fogkefe hasonló céllal született, mint a Parodontax fogkrém. A gyártó pedig csak remélheti, hogy a polcok előtt álló vevő ugyanezt az asszociációs vonalat fogja végigjátszani magában, szegénynek ugyanis csak ez marad – szinte már megszokottnak tekinthetjük, hogy a csomagolást nem kifejezetten magyar vásárlókra szabták. A cég mentségére váljon, hogy a tesztünkhöz használt fogkefe beszerzése óta új csomagolással is elérhető ugyanez a termék, azon már lecserélték a feliratot magyarra.

Áttetsző nyél, apró fogkefefej - jól átgondolt design.
Áttetsző nyél, apró fogkefefej – jól átgondolt design.

MINŐSÉG

A Parodontax Extra Soft fogkefe minősége nem sok kívánnivalót hagy maga után, minden részletében látszik, hogy odafigyeléssel készült. Szépen kidolgozott a fogkefe áttetsző nyele, amit ízlésesen egy matt, színes berakás díszít, mely egyben csúszásgátló tulajdonsággal is bír. Sörtéi tényleg nagyon gyengédek, akár kézbe-, akár szájba véve érezheti az ember, hogy ha valamire, hát a sörték lágyságára nagy hangsúlyt fektetett a gyár. Eddigi tesztjeink során mi még nem találkoztunk ennél puhább sörtéjű „ extra soft” fogkefével.

(X) hirdetés

HASZNÁLHATÓSÁG

A Parodontax Extra Soft annak ellenére, hogy tényleg nagyon lágy, a gyakorlatban kicsit felidézte bennünk a Signal hasonló céllal született fogkeféjét. Ugyanúgy ahogy ott, itt sem nyerte el a tetszésünket, hogy a sörték egy részét hosszabbra hagyták, mégpedig azért, hogy jobban beférkőznek a fogközeinkbe. Az elgondolás nagyszerű, a baj csak az, hogy ezek a hosszú szálak bejutva a fogak közé gyakran megszúrják az ínyt, ami leértékeli a fogmosás élményét.
Szerintünk, ha már ínyproblémákra szakosodott termékről van szó, akkor az tényleg kímélje az ínyt, ha pedig a fogközeinkért akarunk tenni, akkor ragadjunk fogselymet vagy interdentális fogkefét, azt úgysem tudja egyetlen fogkefe sem helyettesíteni.
Meg kell még említenünk a kis méretűre szabott fogkefe fejet, amivel tényleg könnyebben boldogulunk fogmosás közben. Különösen felértékelődhet ez a tulajdonság egy szájsebészeti műtéten frissen átesett páciensnél, aki a varratok vagy a gyógyulás miatt nem tudja elég nagyra nyitni a száját.

DSCN5725
A sörték lágysága kiemelkedő.

BESZEREZHETŐSÉG

Beszerezhetőségével a nagyvárosokban nem szabad, hogy baj legyen, a legtöbb szupermarket és drogéria tart Parodontax termékeket a polcain. Kisebb városokban, élelmiszerboltokban nem valószínű, hogy belefutunk az Extra Soft fogkefébe, de egy kis utánajárással vagy internetes vásárlással ma már bármi hozzáférhető.

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

A Parodontax Extra Soft fogkefe ajánlott fogyasztói ára 959 Ft, bár a legtöbb helyen 1100 Ft környékén találkozhatunk vele. Ha nem lennének azok a hosszított szálak, minden kétség nélkül azt gondolnánk, hogy megéri megvásárolni ilyen áron is, így egy kicsit kételkedünk benne. A piacon vannak hasonló árú, de általunk jobbnak tartott termékek is, nem biztos, hogy még egyszer a Parodontax fogkefe mellett döntenénk.

ÖSSZEGZÉS

Bár technikai szempontból értjük, hogy miért van szükség egy puha fogkefére hosszított szálakat tenni, gyakorlati oldalról továbbra sem tartjuk szerencsés ötletnek. Lehet, hogy ez csak minket zavar, a személyes preferenciák természetesen sokat nyomnak a latba, de azt gondoljuk, kár egy ilyen pihe-puha szálakkal kínált fogkefét ha csak kicsit is, de hátrányos helyzetbe hozni a piacon.

Küllem: 5/4
Minőség: 5/4
Használhatóság: 5/2
Beszerezhetőség: 5/4
Ár/érték arány: 5/3

Összesen: 5/3 – KÖZEPES

3Hogyan értékelünk?

Item added to cart.
0 items - Ft