Kipróbáltuk: Dontodent Sensitive fogselyem – Nem várt meglepetés

Amikor elmegyünk egy szupermarket kozmetikai osztályára vagy egy drogéria fogászati polca előtt vacilálunk, sokszor eszünkbe juthat a kérdés, vajon miért kerül egy fogkrém, szájvíz vagy fogselyem jóval többe vagy épp kevesebbe, mint a társai? Először mindenki a minőségre asszociál: a drága jó, az olcsó rossz. De biztos, hogy ez mindig igaz? Nem lehet, hogy néha esélyt kell adnunk az olcsóbb, kevésbé márkás termékeknek is, hátha szerencsénk lesz? Mi így tettünk és határozottan állíthatjuk: nem bántuk meg. A Dontodent Sensitive nem csak, hogy bebizonyította, hogy egy mérsékeltebb áru termék is lehet ugyanolyan jó, hanem minőségével sikerült egy-két népszerű versenytársát is faképnél hagynia.

HÁTTÉR

Ma már szinte minden szupermarketnek vagy drogériának van valamilyen önálló márkája, amit a cég megbízásából gyártanak (sokszor ugyanott, ahol a felkapott, márkás termékeket),  ám jóval olcsóbban kínálják őket, mint a konkurens termékeket. Ilyen a DM üzletlánc Dontodent névre keresztelt fogászati termékcsaládja is.

(X) hirdetés

A cég hazai és külföldi honlapján sem találunk sok információt a gyártás helyszínéről vagy a márka múltjáról, inkább a termékpalettát mutatják be. Ami viszont igen széles: fogkefe, fogkrém, elektromos fogkefe, szájvíz, fogselyem, interdentális szett, műfogsor ragasztó, műfogsor tisztító és gyermeknek szánt áruk. Egyszóval minden, amit egy jó nevű gyártótól elvárhatunk. Azt már a csomagolásról tudjuk meg, hogy a produktumot Svájcban gyártják
Igen, most kell örülni.

KÜLLEM

A formatervezést illetően túl sok kifogásunk nem lehet a Dontodent fogselyemmel kapcsolatban. Enyhén áttetsző doboz, hogy időben észrevegyük, mikor fog elfogyni. Dicséretes. Rossz érzés ugyanis, amikor az ember ott áll a tükör előtt és már pont nem tud, csak 10 centinyi fogselymet előhúzni, amivel persze nem megy semmire. Ilyenkor elmaradhat a fogköztisztítás és ki tudja, mikor jut eszünkbe legközelebb a drogéria felé venni az irányt?

(X) hirdetés

Persze akinek fontos a napi rutin, úgyis gondoskodni fog az utánpótlásról, de azért nem rossz, hogy ilyen apróságokkal segítik a termék használóját. Gumírozott oldalsó rész biztosítja, hogy vizes kézzel se csússzon ki az ujjaink közül a dobozka, ami ismét egy apró figyelmesség, köszönjük. Bevallom, egy kis időbe telt, míg felismertük, hogy a matrica fog alakú és a gumírozás is hozzá van igazítva… na, erre már mit mondjunk? Vérbeli profik.

MINŐSÉG

A felhasznált anyagok minőségébe, az illesztésekbe, de még a fogselyem tépőjébe sem tudunk bele kötni. Tényleg kellemes kézbe venni, az ember úgy érzi, ezt jól összerakták. A Dontodent Sensitive szála elég vastag ahhoz, hogy ne sértse fel az ember ínyét, de elég vékony hozzá, hogy mindenhová, még az apró fogközökbe is be lehessen vezetni. A selyem – nem csak ennél a típusnál, hanem mindegyiknél – mentával ízesített, így kellemes, friss érzést hagy maga után.

 

HASZNÁLHATÓSÁG

Tartós, mindennapos használat mellett bátran kijelenthetjük: ezzel a fogselyemmel nem lesz nehéz dolgunk. Mivel viaszos, nagyon könnyen becsúszik a fogközökbe és a szál szépen összegyűjti a lepedéket, ételmaradékokat. A tépő részből nálunk egyszer sem mozdult ki a fogselyem, ahogy előző nap ott hagytuk, az másnap ugyanúgy várt minket.

 

BESZEREZHETŐSÉG

A Dontodent fogselyem egyetlen gyenge pontja ez. Csak DM üzletekben lehet kapni, így külön érte kell fordulnia az embernek, nem tudhatja le a szupermarketben, két liter tej és egy csomag rizs megvásárlása között. A gyártó célja valószínűleg pont ez: létrehozni egy olyan megfizethető, de minőségi terméket, amiért megéri bemenni hozzájuk, mert máshol nem vehetjük meg… A gyár öltönyös, szorongó menedzserei most felsóhajthatnak: a terv működik.

 

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

Ez a termék legerősebb pontja. Akciósan már 450 Ft körüli áron megvásárolhatjuk – és elég gyakran akciós -, amúgy kb. száz forinttal drágább. Ráadásul a viasz nélküli változatban nem 50 méter, hanem 100 méter van feltekerve, ugyanennyi pénzért, ami egy jó ideig kihúzza. Önmagában az ár miatt is megérné megvenni, de ha hozzávesszük azt, hogy a minősége felveszi a versenyt népszerűbb társaival, sőt bizonyos esetekben túl is szárnyalja azokat, nos, megkérdőjelezhetetlenné válik a kijelentésünk, miszerint: a Dontodent Sensitive fogselymet megéri megvenni.

 

Küllem: 5/5
Minőség: 5/5
Használhatóság: 5/5
Beszerezhetőség: 5/3
Ár/érték arány: 5/5

Összesen: 5/5 – KIVÁLÓ

5

 

Hogyan értékelünk?

Item added to cart.
0 items - Ft