vélemény kérése

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #16289 Reply
  mészáros márta
  Vendég

  T. Dr.ur, Dr.nő!

  Aorta stenosis miatti / meszesedés/ szivbillentyü mütét indikált. 70 éves nő vagyok, nem iszom, nem dohányzom, a létező minden labor és képalkotó vizsgálatok alapján egészséges vagyok. A fogaimon koronák vannak sok éve már. Állitólag a szivbillentyü mütét esetében nem lehetséges gyökérkezelt fog, azt minden esetben ki kell huzni.Ugy tünik, ha erre sor kerül teljes fogpótlásra lesz szükségem. Fent is és lent is vannak ilyen gyökérkezelt fogaim, és teljesen problémamentesek. Állitólag a fogászati góc a legveszé-
  lyesebb szivmütét esetén. A panoráma-röngten szerint több gyök.kezelt fog gyökerén látható minimális kis folt, ami arra enged következtetni, hogy gócos. Sajnos két orvos, két különböző álláspontot képvisel. Az egyik szerint mindegyiket ki kell huzni, sőt, nem csinál gyökérkezelést, a másik orvos szerint nincs góc ott, ahol az előző orvos szerint van. Igy teljesen bizonytalan lettem. Ezért kérem megtisztelő válaszukat, hogy a gyakorlatban Önök ezt hogyan realizálnák.
  Megtisztelő válaszukat várom, mit tanácsolnak! Köszönettel és üdvözlettel M.Márta

  #16335 Reply

  Kedves Mészáros Márta!

  a 3 dimenziós CBCT fogászati CT felvétel egyértelműen megmutatja, hogy ténylegese fenn áll- e a gyökércsúcs(ok)on a krónikus gyulladásos folyamat!

  Üdvözlettel:
  Uniklinik Zuglói Fogászati Központ

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: vélemény kérése
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft