ultrahangos fogkefe-fogkrém

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #24486 Reply
  Árvay Emőke
  Vendég

  Hallottam pár dolgot az ultrahangos fogkefe előnyeiről. Két márkát találtam a neten: a Philips Diamondcare-t és az Emmident-et. Tudnának tanácsot adni, hogy szakmai szemmel melyik a jobb? Illetve ár-érték arányban, szervízellátottságban?
  – A férjemnek gyakran kell mennie fogkő eltávolításra, ami elég fájdalmas, mert az íny alatt is van. Az ultrahangos tisztítás megoldást nyújthat rá?
  – Kell-e speciális fogkrémet használni ezekhez a készülékekhez? (Az Emmidentnek saját fogkréme is van.)

  Válaszukat előre is köszönöm!
  Üdvözlettel,
  Árvay Emőke

  #24491 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Emőke!

  Köszönjük megtisztelő kérdését.

  A gyors fogkő felhalmozódás oka vélhetően a nem megfelelő szájhigiénia, hiszen fogkő a megkeményedett plakkból (bakteriális lepedékből) lesz, akár már 48 óra után elkezdődhet annak képződése. Nagyon fontos a helyes szájhigiénia elsajátítása, amihez remek kiegészítést nyújthatnak az elektromos, szónikus fogkefék, de ne feledkezzenek el a napi fogköztisztításról sem, amihez használhatnak fogselymet, fogköztisztító kefét vagy szájzuhanyt is.

  Az alapvető különbség a két fogkefe között az, hogy a Philips Sonicare Diamond Clean fogkefe szónikus technológiával működik, ami azt jelenti, hogy percenként 31 000 tisztító mozdulat leadására képes, azaz igen magas frekvencián rezeg, ám ez még nem éri el az ultrahang frekvenciatartományát, ezért nem nevezhetjük „ultrahangosnak” csak szónikusnak.
  Az EmmiDent ezzel szemben egy ultrahangos fogkefe, ami bár kibocsát egy magas hangfrekvenciát, nem ad le klasszikus rezgést, pulzálást. Az ilyen típusú fogkefék gyártó által kommunikált előnye az ultrahang baktériumölő, plakkbontó képessége.

  A fogorvosi rendelőkben használt fogkő eltávolító eszköz (depurátor) frekvenciája eléri az ultrahang tartományát, mégsem a „hangtól” lesz hatékony, hanem az igen magas pulzálás okozta rezgés segíti a fogkő lepattanását a fogfelszínről. Erre egyetlen ultrahangos fogkefe sem képes, az Ön által említett fogkefe például egyáltalán nem rezeg bekapcsolt állapotban.

  Személyes tapasztalatunk a Philips Sonicare Diamond Clean fogkeféről van, tesztünket az alábbi linken olvashatja:
  https://merjmosolyogni.hu/kiprobaltuk-philips-sonicare-diamond-clean-fogkefe-dragako

  Bár nem az Ön által említett márkát, de egy másik ultrahangos fogkefét már kipróbált szerkesztőségünk, tapasztalatainkat és az ultrahangos rendszerről alkotott véleményünket az alábbi hivatkozáson olvashatja:
  https://merjmosolyogni.hu/kiprobaltuk-megasonex-ultrahangos-fogkefe-videoval

  Ha bármilyen további kérdése lenne, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal! 🙂

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: ultrahangos fogkefe-fogkrém
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft