terhesség alatti fogfájás diagnosztizálása

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #28389 Reply
  Betti
  Vendég

  Tisztelt Fresh24 Dental!

  Jelenleg 15. hetes várandós kismama vagyok.

  A közelmúltban két alkalommal voltam fogorvosi vizsgálaton. A jobb oldalon, felső két tömött fogamnál jelentkező, pontosan nehezen lokalizálható feszítő érzés, érzékenység, nyomásra periodikusan jelentkező fájdalom miatt. (Az orrom jobb oldalon gyakran eldugul.) A vizsgálat során megállapították, hogy fogaim „élők”, enyhe ínygyulladásnál és szabad fognyaknál egyebet nem diagnosztizáltak. Röntgen felvételt a terhesség miatt nem készítenek. Jelenleg a fenti problémákra való fokrémet és szájvizet, extra puha fogkefét használok, de tüneteim nem enyhülnek.

  Nemrégiben arcüreg gyulladásom volt, amire antibiotikumot kaptam, kontroll során megállapították, hogy a gyulladás gyógyult, a fogam nem attól fáj. (Enyhe nyálkahártya duzzanat még látható UH-n).

  Nem szeretném megvárni, míg a fogfájás eldurvul, vagy gyulladás alakul ki. Mi lehet a panaszaim hátterében, hogyan lehetne pontosan diagnosztizálni a magzat veszélyeztetése nélkül?

  Válaszukat köszönöm!

  #28405 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Betti,
  A fognyak szabaddá válása okozhat ilyen tüneteket. Ez orvosolható probléma, a szabadonálló fognyak zárását javasoljuk. Amennyiben ezt követően sem javul a helyzet, alapos vizsgálat során lokalizálható a probléma, ha szükéges gyökérkezelhető a fog.
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: terhesség alatti fogfájás diagnosztizálása
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft