nem múló fájdalom

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #33025 Reply
  Levi
  Vendég

  Kedves Doktor Úr!

  Problémám a következő:
  Októberben kihúzták a gyulladt bal alsó 6-os fogamat, mely alatt ciszta volt. A seb az antibiotikum-kúra ellenére begyulladt. Műtéti úton kitisztították a sebet, és a következő antibiotikum-kúra alatt a gyulladás látszólag alábbhagyott, ezzel párhuzamosan azonban az azonos oldali bölcsességfogam fölötti terület gyulladt be igen erősen. Továbbá a fog fölötti terület színe kissé megváltozott, és megjelent rajta egy 1-2 mm-es, halvány, üvegesen fehér színű folt, ami érintésre nagyon érzékeny volt. A fogorvosom azt mondta, hogy nincs összefüggés a két gyulladás között, a fehér folt pedig annyira hátul volt és olyan halványan látszott, hogy nem is látta. A javaslata az volt, hogy húzzuk ki ezt a fogamat is. Jobbnak láttam, ha fogorvost váltok, és felkerestem egy sokkal magasabb színvonalú rendelőt. Itt Corsodyllel való öblögetést javasoltak és egy speciális fogkefét a bölcsességfog tisztítására, ám ezek sem segítettek, a gyulladás megmaradt. Márciusban végül kihúzták a bölcsességfogamat is.

  A problémám az, hogy a fájdalom, amit a fog fölött éreztem, és ahol a fehér foltot véltem látni, nem szűnt meg, bár nem olyan elviselhetetlen, mint a húzás előtt volt. A fájdalom helyén továbbra is ott a fehér folt, a fogorvosom szerint azonban nincs semmilyen rendellenes elszíneződés.
  A legutóbbi vizsgálat szerint minden negatív, a húzás begyógyult, a röntgen sem mutatott ki semmilyen problémát. A fogorvosom azt javasolta, várjak, hátha elmúlik, de úgy gondolom, ha november óta nem múlt el magától, akkor ezután sem fog.

  Még rosszabbnak tűnik a helyzet, ha figyelembe vesszük, hogy az említett időszak alatt kétszer volt begyulladva a bal szemem (piros szemszín és váladék 1-2 napig). A vesém novemberben szintén gyulladásos tüneteket produkált, és ezzel párhuzamosan szívpanaszokkal kellett orvoshoz fordulnom. Minden vizsgálat negatív.

  A kérdéseim:
  Összefügghetnek ezek a tünetek? Milyen vizsgálatokkal lehetne a végére járni a problémának? Milyen orvoshoz érdemes fordulnom? Érdemes laborvizsgálatot csináltatnom? Gócvizsgálatot? A fehér elszíneződés miatt már szájüregi rákszűrésre is gondoltam.

  Segítségét előre is köszönöm!

  #33036 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Levi,
  Problémája összetettnek tűnik, melyben az érintett panaszok között szintén lehet összefüggés. A lehető legfontosabb a gyulladás lokalizálása. A fogászatban a szájüregi kivizsgáláson túl -melynek része a szájüregi rákszűrés is- CBCT diagnosztikai vizsgálat lefolytatását javasoljuk, mely a legkorszerűbb diagnosztikai eszköz, és a lehető legrészletgazdagabb, és pontosabb képet mutatja a szájüregi állapotok tekintetében. Ezen vizsgálat és diagnosztikai kép kiértékelését követően áll módjában a fogorvosnak kezelési javaslatot tenni, amennyiben a probléma forrása szájüregi, ellenkező esetben további szakrendelések felkeresése javallott, mely a tünetek tekintetében meghatározható. Egy komplex labor készítése is sok fontos információval szolgál a gyulladás tekintetében. Ezen vizsgálatot akár háziorvosa is kiírhatja, mely szintén egy jó támpont a diagnosztikai folyamatok során
  Ha gondolja állunk rendelkezésére
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: nem múló fájdalom
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft