Idegkezelt fog fájdalma

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #23863 Reply
  Brigitta
  Vendég

  Jó napot kívánok!

  A jobb alsó, utolsó előtti fogam 7 évvel ezelőtt gyökérkezelve volt és koronát helyeztek rá. Minden rendben volt vele egészen 3 hónappal ezelőttig, amikoris elkezdett fájni. Ekkor megfúrták a koronát és újra gyökértelenítették a fogamat, csakhogy azóta most ismét rettenetesen fáj ha hozzáér a felső fogam, rágni nem is tudok azon az oldalon miatta. Hidegre, melegre viszont egyaltalán nem érzékeny. A napokban húzták ki ugyanazon az oldalon a bölcsességfogamat, és épp pár szóban véleményt kértem a fogorvostól a koronás fogamról. Azt mondta, hogy az egyik gyökércsatorna mélyén még mindig látszik ideg.
  Érdeklődni szeretnék, hogy meg lehet-e még menteni a fogamat, bár nagyon kicsi maradt belőle a korona alatt, mert amennyiben lehetséges, nem szeretném kihúzatni. 21 éves vagyok és nem akarok hézagos fogsort. Ha lehetséges, milyen lehetőségeim vannak és igényel fogsebészt?
  Nagyon fontos lenne a válasza Doktor Úr. Előre is köszönöm szépen a rám szánt idejét és türelmét!

  Tisztelettel:

  Brigitta

  #23872 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Brigitta,
  A fog megfelelő gyökérkezelése nagyon fontos, amennyiben még lehetséges a fog gyökérkezelésének megismétlése javasolt, valamint egy fogászati CT vizsgálat, ahol még a legapróbb rendellenességek is kimutathatók.
  Amennyiben a fog ismételt gyökérkezelése sikeres, nincs szükség szájsebészeti beavatkozásra. Viszont ha tünetei a megismételt kezelés ellenére is fennállnak, úgy gyökércsúcsi rezekció, mint lehetőség még adott, melyhez szájsebész szakorvos segítségére van szükség.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Idegkezelt fog fájdalma
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft