Gyökérkezelt fog

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #23720 Reply
  Edit
  Vendég

  Tisztelt Fogorvos!
  A gyökérkezelt fogamból kezd kikopni,és esett is ki már valamennyi a gyógytömésből.Először harapásnál tapasztaltam tompa belenyillalást és észrevettem egy kis rést a tömés és a fog között.Pár napra rá annak a helyén kisebb lyukszerűség keletkezett.Sajnos elkövettem azt a hibát,hogy keményebb csokoládés kekeszet ettem azon a felén és utána tapasztaltam a lyukat,nem éreztme,hogy valami kiesett volna belőle.Nem fáj a fogam.Kérdésem az lenne a gyökér eltörhetett-e és annak mik a tünetei ha eltörik a foggyökér?A törött gyökerű fogat már húzni is kell?

  #23729 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Edit,

  Javasoljuk, hogy jelentkezzen kezelőorvosánál. Az, hogy az ideiglenes tömés megkopik, letörik vagy kiesik nem szokatlan dolog, hiszen ideiglenes megoldásként alkalmazzuk, a kezelés alatt álló fog megóvására szolgál, a kezelés befejeztéig. Ha az ideiglenes tömés elvált a fogtól, és a fognál kis rést tapasztal, az annyira nem jó, a foggyökér ideiglenes lezárása idején, még felülfertőzést is okozhat.
  A foggyökér törése fájdalommal jár,röntgenen jól diagnosztizálható, sok esetben már valóban csak a fog eltávolítása a megoldás.
  Keresse kezelőorvosát
  Üdvözlettel:

  #23730 Reply
  Edit
  Vendég

  Nagyon köszönöm! Akkor ezek szerint nem tört el a gyökér.Kicsit pánikos vagyok :-)Majd igykeszem eljutni a fogorvoshoz minél előbb.Köszönöm a tanácsokat!

  #23733 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Edit,
  Remélhetőleg, a röntgen fogja ezt biztosan megmutatni.
  Üdvözlettel

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Gyökérkezelt fog
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft