gyökérkezelés utáni teendők és bölcsességfog

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #21691 Reply
  Maci
  Vendég

  Tisztelt Doktor!
  Van egy gyökérkezeléses fogam aminél szerencsére semmit sem éreztem a gyökérkezelés folyamatából a sok negatív rémhírek ellenére. Lassan következik hogy rendes belekerül a tömés viszont az orvos javasolt valamilyen üvegszálas vagy milyen erősítést. Ezt ön szerint érdemes a fogba tetetni? Ha már pár évet kihúz így a gyökér kezelt fogam akkor szerintem már megéri de érdekelne egy fogorvos véleménye.
  A másik hogy szeretnék megválni a bölcsesség fogaimtól bár először a gyökérkezelés meg a tömések cseréje van soron.
  Viszont a régi fogorvosom olyan csinált hogy csak úgy lecsiszolta az egyik bölcsesség fogam kiálló részét ami így még rosszabb lett mint utána mivel ha már evés közben véletlenül azzal rágok eléggé komoly fájdalom jelentkezik. Bár mióta a csiszolás után megmaradt éles fogrész letört valamivel enyhült a fájdalom.
  Normális hogy a fogorvos csak úgy belecsiszol egy fogba?

  #21725 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Maci!

  Az üvegszálas csap arra szolgál, hogy megerősítse a gyökérkezelt fogat, így nem fog könnyen letörni a felépített koronai rész. Tartósabbá teszi, hogy tovább funkcionálhasson.
  A bölcsességfogak, ha nem a megfelelő helyen és irányban nőnek, akkor gyakran okozhatnak nyálkahártya- sérülést. Normális esetben nem szabad ép fogból lecsiszolni (csak ha hidat készítünk), de ebben az esetben mérlegelhető. Ha panaszt okoz, előre lehet hozni a bölcsességfog húzását.

  Üdvözlettel Sanoral Klinika

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: gyökérkezelés utáni teendők és bölcsességfog
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft