Gyökérkezelés

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #25730 Reply
  Beatrix
  Vendég

  Tisztelt Dr. Úr/Dr. Nő!

  Olyan problémám van, hogy az egyik tömött fogam (bal alsó 6) egyik nap elkezdett fájni, nem is fájni hanem viszketett, meg mintha feszített volna egy picit…Félévig húztam így de nem mindig jelentkezett ez az érzés volt hogy fájt de vettem be gyógyszert elmúlt, hónapokig tünetmentes volt. De most július végén elkezdett fájni úgy igazán, de még mindig elmúlt mikor vettem be gyógyszert, csak egyik este hiába szedtem nem múlt…fagyasztott cuccal csillapítottam a fájdalmat. Ez volt a pont h bejelentkezek a fogorvoshoz, tudom gyökérkezelni kell. 08.08.-ára kaptam időpontot. Elmentem, a doki kocogtatta nem fájt akkor…aztán mondta h gyökérkezelünk…mondtam oké. Kaptam érzéstelenítőt egy lóadagnyit, és 2-3 percig tuti nyomta belém…azt hittem a fülemen jön ki a tű. Elzsibbadtam … mindenhol, a fogam úgy 90% -ra tudom, hogy ilyenkor nem hat úgy az érzéstelenítő. Eléggé fájt a fúrás, aztán mikor leért a fogbélig azt hittem elájulok a fájdalomtól. Mondta, hogy mára ennyit fúrt, (nem volt tű dugdosás, meg röntgent sem csinált) most beletesz egy pasztát a fogamba ami kiöli az idegeket, és utána tesz rá egy fedő tömést. Az is fájt mikor tette bele a fogamba a pasztát. Aztán mondta hogy ez 2 napig sajoghat. Mondta, hogy sajnos elmegy szabira, és csak 2017.09.05.-én fog tudni fogadni. Vissza kell jönni és meglátjuk mi lesz. Hát hazafele nem tudtam összecsukni a szám mert annyira érzékenynek éreztem a fogam. Estére ez elmúlt. Vártam a fájdalmat, nem jött a fogamba, persze az érzéstelenítő helye az egy részleges szájzárat okozott…Nem baj, de tudok aludni, a fog nem fáj…Aztán tegnap (2017.08.20.) ráharaptam egy kicsi darab szilvára, azt hittem plafonra mászok ahogy belenyilallt, ez kb 15 mp tartott. Délután barátnőm elhívott fagyizni, nem bírtam megenni mert a fogam megint fájt. Most ott járok, megint mint amikor jöttem haza, h zavaró ha összecsukom a szám és a fogak összeérnek, érzékeny, de nem fáj, csak ha hozzáér közvetlenül étel ital szájvíz akkor fáj.
  Egyébként ez a procedúra óta folyamatosan folyik az orrom, és néha fáj a torkom, fejem. Lehet a fogamtól ez a tünet?
  Előre félek, hogy mi fog történni 09.05.-én.

  Azt szeretném megkérdezni, hogy várjak egyáltalán eddig az időpontig, vagy keressek egy másik dokit? Mi történhetett a fogammal? Normális ez az érzés? Megint begyulladt? És normális, hogy 1 hónapig van benne ez az idegölő cucc? Amióta belerakta, sokszor jutott eszembe, hogy mi lesz ha nem hat? Lehet, hogy ki kell húzni? A félelmem bejött…sajnos. Sose éreztem fogorvosi székbe fájdalmat, pedig már van egy gyökérkezelt fogam, és a bölcsességfogat is húzott. Most nagyon félek 🙁

  Válaszát Köszönöm!
  Beatrix

  #25749 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Beatrix,
  Javulás akkor várható ha a fog megnyitása megtörténik, vagy a fogbél elhal. Javaslom a fog mihamarabbi fogászati ellátását.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Gyökérkezelés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft