gyökérkezelés

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #18654 Reply
  zsuzsa
  Vendég

  Tiszteletem! Egy olyan kérdéssel fordulok önökhöz, hogy egy honapja kihuzták a szemfogamat. Nem is volt semmi probléma egésszen rá 3 hétig, mig a mellette lévö fogam amit fél éve tömtek be elkezdett kicsit zsiborogni, és még hozzá társult egy állcsont fájdalom. Ezt a fogat 12 napja megnyították és elkezdték gyökérkezelni. Most tegnap voltam vissza harmadjára, a doktornö megint kitisztitotta. Eddig komoly fájdalmam nem volt vele, de a tegnapi beavatkozás után elkezdett fájni , amit inkább ugy tudnák leírni hogy a gyökértöl indulo fájdalom, ami sajnos éjszaka is megkeresett, arra ébredtem fel. A doktornö azt mondta hogy be van gyulladva, akart felírni antibioticumot, de éppen egy hete szedtem dalacint, ezért nem irta fel. A röngen alapján a fog környéke tiszta, geny stb nem látszodott. Az lenne még a kérdésem, hogy okozhatja-e ezt a fájdalmat a fog állando piszkálása? A fog csak egy ideglenes fedötöméssel van lezárva.

  tisztelettel

  #18657 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Zsuzsa!

  Egy gyökérkezelés átlagosan 4-5 alkalom (ez heti 1 alkalmat jelent). Teljesen természetes, hogy az elején van, hogy inkább rosszabbodhat a fog állapota, ahogy belekezdenek a kezelésbe.
  Ez szépen lassan a gyakori gyógyszeres ideiglenes tömések cseréjére javulni fog. Elképzelhető, hogy ínygyulladás is megfigyelhető a fog környékén, és az is tud egy fajta fájdalmat okozni.
  Azt az irritációt, amit esetleg az ideiglenes tömés okoz, meg lehet szüntetni a következő kezeléssel, mivel újabb ideiglenes tömés kerül bele.

  Üdvözlettel: Sanoral Fogászati és Szájsebészeti Klinika

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: gyökérkezelés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft