Fogsérülés

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #48916 Reply
  Petrovics Melitta
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr/Nő!
  A kislányom 1 éves múlt. Hamar kezdődött nála a fogzás, 4 hós korára már 4 foga kint volt. Azonban 6-7 hós kora körül figyeltem fel először barna csíkra a felső, első 4 fogán. Akkor el is vittem a helyi gyerekfogorvoshoz aki azt mondta lehet örökletes zománchiány. Azóta már hátul 4 örlőfoga kibújt, az alsó 4 foga szépen nő, és egészséges, viszont ez a felső 4 fog olyan mintha sehova sem nőne, illetve a végei mintha apró darabokba törnének le. Mitől lehet ez? Ha zománc hiányos is, miért nem nő neki? Vagy nő, csak valóban visszatörik? Lehet hogy korábban sérülés is érhette amit észre sem vettem?

  #48949 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Melitta!

  A zománcfejlődési rendellenességek hátterében számos dolog állhat, így genetika, környezeti hatások, a várandósság során édesanyát ért hatások, koraszülés, alacsony születési súly, fertőzések, trauma, stb.
  Mindenképp javasoljuk, hogy a továbbiakban is rendszeresen ellenőriztessék a kislány fogait fogorvossal. Fontos megjegyezni, hogy attól, mert a tejfogak zománchiányosak, még nem törvényszerű, hogy a maradófogak is azok lesznek, hiszen nem ugyanazon időben fejlődik a két fogazat.
  Minden jót kívánunk!

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fogsérülés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft