Foghúzás után 3 héttel

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #39702 Reply
  Timea
  Vendég

  3 hete gócos felső 2-es,granulómás fogamat húzták ki,előtte arcon kiütések és erős hajhullás volt panasz.A kihúzott fog helyén a foginyemben dudor van,a fogorvos szerint gyógyul.Hol a fülem hasogat,a hónaljamban fájdalmas nyirokcsomó van,bár most antibiotikumot szedek,de hol a fejem fáj,hol a fülem és nem vagyok állandóan sós izt érzek a számban.Mit tegyek?

  #39710 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Tímea
  A gócos kettes helyén dudor észlelhető, az azt jelentheti, hogy a gyulladás a fog helyén még mindíg aktív, mely esetben szükséges lenne a fogmeder alapos kitisztítása, ugyanakkor lehet csontdudor is, mely az eltávolított fog miatt, most jobban érződhet a nyelv számára. Látatlan nehéz állást foglalni, érdemesebb lenne szakorvoshoz fordulnia. A fej és a fül fájdalma utalhat szintén gyulladásra, melynek nem feltétlen oka az eltávolított fog. A sós érzet nehezen értelmezhető tünet, melynek oka lehet az antibiotikus terápia miatt felborult szájüregi flóra eredménye is.
  Üdvözlettel:

  #39791 Reply
  Csilla
  Vendég

  Üdvözlöm!
  Már 1 hónapja húzták ki a bal alsó hátulról az utolsó előtti fogamat. A húzás szájsebészeten történt. Ez egy letört fog volt ami többször volt már tömve javítva. A húzás után iszonyú fájdalmam volt ami eléggé kiterjedt a nyakam a fülem az állkapcsom irányában. Kaptam az ügyeleten antibiotikumot amit szedtem 2 hétig plussz fájdalocsillapítót. Az a gondom , hogy ennyi idő után sem vagyok fájdalom mentes mert kívülről nyomásra fáj az inyem . Az ügyeleten az orvos azt mondta , hogy fog darab nem maradhatott bent . . Röntgen nem történt. A seb még nem húzódott össze . . és valami fehér látszódik. A kérdésem annyi lenne hogy ez nornális?

  #39913 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Csilla
  A foghúzás utáni fogmeder gyulladás kezelése és gyógyulási ideje is hosszú, az antibiotikus terápiát követően amennyiben még mindig fájdalmat érez kontroll vizsgálatra, esetlegesen az antibiotikus terápia ismétlésére kerülhet sor.
  Üdvözlettel

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Foghúzás után 3 héttel
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft