Fáj

7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #28144 Reply
  Zoli
  Vendég

  Tisztelt Doktor Nő/Úr!

  Egy hete, Szerdán a fogorvos Dalacint ìrt fel, annyira gyulladt volt az ínyem, amit rendszeresen szedek. Szombatig semmi extra sem volt, szépen, fokozatosan, meg a kijelölt adag beszedési mennyisége előtt múlt a gyulladás, de utána furcsa dolog történt:Amikor nem veszem be gyógyszert, azaz amikor a másik hatása elmúlt, de még nem vettem be újat a fogam, ínyem nyugodt. Gyógyszer bevétel után azonban Szombat óta fáj. Több ízben megfigyeltem ezt. Mi lehet ennek az oka? Köszönettel Zoltán

  #28156 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Zoltán
  Jelentősége az időnek van. Semmilyen gyogyszer nem hat azonnal, annak bevétele után szükség van egy kis időre, míg elkezdi kifejteni hatását. Ugyanakkor érdemes lenne diagnosztikai vizsgálatot követően az esetlegesen felmerülő egyéb problémák feltárására is.
  Üdvözlettel

  #28206 Reply
  Szalai Edina
  Vendég

  Kedves Doktorok!
  A tanăcsukra lenne szüksěgem. Úgy lătszik, hogy az alul megmaradt maraděk fogam sem ússza měg, problěma nělkül.
  Szóval bal-also negyes fogam făj. Kb măsfěl hete. De ez Nem a szokăsos feszitô făjdalom, ěrzěkeny a fognyaknăl, ahol a potlăs illeszkedik. Annyira hogy fogmosasnal făj ěs nem lehet hozza ěrni. A făjdalom idôvel ăllandosult. Terměszetesen ezt jeleztem, csinăltak nagy rtgt, kicsit ěs minden szép ěs Jo. Kocogtatăsra Nem ěrzěkeny. Ami fura hogy a hideg vattas probara Nem ereztem semmit. Ha iszom akkor Nem mindig făj de ha igen a fajdalom borzalmas. Kěrtem huzzak ki de nem mert egy Jo fog hát nem értettem. Most ecsetelem ěs nem hasznalom a mű fogsoromon. Lenne otlete mitol van a panaszom?
  Köszönöm.

  #28211 Reply
  Zsanett
  Vendég

  Kedves Doktor Úr/Nő!
  3 hete letört a fogamból egy darab el mentem vele a fogászatra nem a körzetimhez hanem másikhoz és ott tett bele egy sima tömést a felső jobb 7-es fogamba majd azután érzékeny volt a fogam a hideg/ meleg ételre italra majd vissza mentem közöltem hogy nem tudok azon az oldalon enni szerintem oldalt az íny felett nincs ott tömés vagy nagyon vékony erre azt mondta hogy van egy lézzerel tömöt fogam aminek az oldalát be tömi mert látt ott valamit kiszedte az egész tömést betömte ….ezután sem javult így elmentem a körzetimhez hát ha ő meg tudja csinálni mondtam neki mi a panaszom írt fel dalacint mondta szedjem be ha be szedtem menjek vissza ha el múlik a fájdalom be tömi ha nem kihúza meg el küldött rögenre…beszedtem vissza mentem kérdezte fáj mondom nem jelenleg erre azt közölte velem hogy ez egy elhalt fog És már most mind a kettő tömöt fogam fel váltva fáj…hogy lenne ez el halt fog ha be van tömve de nem jól mert érzem ?

  #28212 Reply
  Zsanett
  Vendég

  És amiből kiszedte antömést az kettővel arrébb van

  #28226 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Zsanett
  A gyulladásban lévő fogbél érzékenységet mutat, hidegre, melegre, harapásra, a fájdalom sok esetben erős, lüktető érzetű, és több helyen is érezhető, páciens számára nem egyértelműen lokalizálható. Ennek a diagnosztizálásához, fogászati és diagnosztikai vizsgálat szükséges, melyet követően lehet elkezdeni a fog gyökérkezelését.
  ÜDvözlettel:

  #28228 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Edina
  Fogászati vizsgálatot követően tudnék Önnek segíteni, vizsgálni szükséges a pótlás illeszkedését, az ínyszéleket, kezelni a paradonális gyulladást- amennyiben az a probléma- vizsgálni a fogbél érintettségét, és egy fogászati ct vizsgálatot is javasolnék.
  Üdvözlettel:

7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
Hozzászólás: Fáj
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft