Érdeklődés

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #28141 Reply
  Gabriella
  Vendég

  Üdvözlöm!
  Ma vâsàroltam egy fogzuhanyt a fogorvosom javaslatára, kicsit aggodva próbáltam ki mert 2 fogam mozog, sajnos fogíny sorvadás miatt.elég erős a vízsugár amit kilövel, vérzett is egy ponton az ínnyem. Ahol problémás a fogam(még nincs besinezve, áprilisig) merjem használni? Nem fogom elveszteni a fogaimat idő elött? ?
  Hamarosan be lesz sinezve és a doktor tudja a továbbiakat de szeretném nem elveszteni addig is őket. Köszönöm válaszát.
  Üdvözlettel:Gabriella

  #28152 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Gabriella
  A problémás területeken alkalmazása mérsékelt vízsugárral vagy egyáltalán nem ajánlott
  Üdvözlettel

  #28155 Reply
  T. Hajnalka
  Vendég

  T.Fresh24Dental!
  Sok éve kezdődő fogágybetegségem miatt az elmúlt 3 évben 4 rágófogamat kellett eltávolítani. Mivel a felső 4 frontfog is olyan mértékben kilazult és mozgott, hogy azokat is el kellett távolítani. Készült egy 14 tagból álló körhíd (saját lecsiszolt tartófog bal oldalt 3, jobb oldalt 4.) Bal oldalon az utolsó tartófog a bölcsességfog volt, ami az ideiglenes fogsor felhelyezése után begyulladt, gyökérkezelni kellett, de sajnos nem sikerült a gyökérkezelés így el kellett távolítani. Így bal oldalon 3 pótlással kevesebb lett a körhíd, 2 nagy örlővel kevesebb fogam van. Azóta is sokat kínlódok ezzel a bizonyos „bal” oldallal. A nyelvem nem bírja megszokni, a „hiányzó fogakat”, állandó jelleggel begyullad (olyan érzés, mintha túl éles lenne a fog és irritálná). A gondot most az okozza, hogy ezen a bizonyos oldalon begyulladt a fogínyem. Gingisollal ecseteltem, illetve az átitatott gézlapot ráhelyeztem a fogínyemre és rajt hagytam pár percet. 4-5 napja a fogínyemen hártya szerű fehér lepedék képződik, amit fültisztítóval el tudok távolítani úgy, hogy alatta rendkívül érzékeny és vérzékeny marad a fogíny. A fogíny külső felületéről a bal oldalon olyan, mintha „foszlana” az íny felülete. Mi lehet ennek az oka? Esetleg allergiás tünetek?
  Válaszát előre is köszönöm!
  Tisztelettel

  #28160 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Hajnalka
  Mihamarabbi fogorvosi vizsgálatot javasolnék, a gingisol alkalmazásának felfüggesztését, és a paradontalis állapot kezelését. Ezen állapot a pillér fogak állapotára is rossz hatással van, így a gyulladás megszüntetése prioritással bír, mely a leírtak alapján otthoni módszerekkel nem kezelhető eredményesen
  Javaslom jelezze kezlő orvosànak a potlassal kapcsolatos észrevételeit is, mely véleményem szerint korrigálható
  Üdvözlettel

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Érdeklődés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft