Bölcsességfog műtét utáni fájdalom

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #28530 Reply
  Gergő
  Vendég

  Tisztelt Doktor Nő/Úr! Három hete altatásban vették ki a két alsó bölcsességfogamat. A bal alsó alig volt kint és kicsit be is volt gyulladva a műtét idején. Kaptam egy hétre Augmentint. 2 hét után még mindig fájt a baloldalon, ekkor kaptam Amoxicillint és Metronadizole-t 5 napra. A röntgen szerint minden rendben van és már rágni is tudok. Viszont a fájdalom még mindig nagyon erős. Neha a fog helye, máskor a fülem és az egész állkapcsom faj. Afogorvos nem tud mit csinálni, mert a seb mára begyogyult. A kórházban pedig nem tesznek semmit, mert szerintük ez normális. Kaphatnék esetleg tanácsot, hogy merre menjek tovább?

  #28534 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Gergő
  Jelen tünet sajnos valóban lehet normális.
  Ha nincs láz, és egyéb sebfertôzésre utaló jel, egyéb teendő jelen pillanatban nincs
  Üdvözlettel

  #28659 Reply
  Gergő
  Vendég

  Nagyon köszönöm a korábbi választ. Jelenleg 5 hétnél járok, talán a konkrét fogfájás elmúlt. Azonban az állkapcsom, mind az alsó és a felső, főként ahol összeér a bal oldalon, de általánosságban az egész arccsontom és néhány nyirokcsomóm folyamatosan fáj. Milyen problémára utalhat ez a fájdalom?
  A bölcsességfog helyén is érzek fájdalmat, és ha jól látom, még néhány cérna is bennvan. Ennek nem kellett volna ennyi idő alatt feloldódnia? (A többit kivették 3 hét után a kérésemre, de néhányat nem vettek észre ezek szerint.)
  Köszönöm előre is.

  #28665 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Gergő
  Vizsgálatot javasolnék. Az állkapocs és arccsont fájdalom talán elfogadható, és a seb érzékenység is lehet normális.
  Ugyanakkor az idő eltelte végett javasolnám a diagnosztikai és fogászati vizsgálatot. Rtg diagnosztika helyett fogászati CBCT vizsgálat javallott, és egy átfogó szájüregi állapotfelmérés
  Üdvözlettel

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Bölcsességfog műtét utáni fájdalom
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft