Bölcsességfog húzás – Felszívódó varrat

8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #32511 Reply
  Dominika
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr / Nő!

  4 hete távolították el a bal alsó 8-as fogamat. Mivel elég nagy volt a fogkorona, nagyobb seb keletkezett amit összevarrtak.
  A fogorvosom felszívódó varrattal látta el a sebet ami elmondása alapján 2-3 hét alatt szívódik fel / esik ki. Az én esetemben a varrat még mindig stabilan a helyén van. Azon kívül, hogy érzem az ottlétét nincs már semmilyen panaszom. Okozhat-e gondot ha a varrat csak sokára szívódik fel és nem távolíttatom el fogorvossal? Létezik olyan, hogy felszívódó varrat valamilyen okból kifolyólag mégsem esik ki / szívódik fel és problémát okoz az adott területen?

  Előre is köszönöm válaszukat!

  #32518 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Dominika
  A felszívódó varratok esetében előfordul 4-6 hét is, mire kiesik. A 4. hét elteltével javaslom a kontrollvizsgálatot
  Üdvözlettel

  #44003 Reply
  Klaudia
  Vendég

  Udv!
  Szerdan kora delutan jelentem meg fogorvosnal. Lyukas volt az egyik hatso fogam, ami fajnalommal is jart. A doktorno eloszor gyokerkezelesen gondolkozott, aztan vegul kozosen a huzas mellett dontottunk. A huzas gond nelkul, fajdalom mentesen tortent annak ellenere, hogy mint kiderult, a fog gyokereim ossze vissza allnak. Mivel nagyon nagy volt a fog, osszevarrta a doktorno. Eddig soha nem volt varrat a szamban. Most kezdtem el igazan erezni, hogy ott van. Feszul es neha luktet. A feszules gondolom normalis, hiszen a seb osszehuzasaert kerult oda. Viszont szurja a szajpadlasom es emiatt kellemetlen/faj az eves, ivas es a beszed is. Ha ez normalis, kb mennyi ido altalaban, mig ez a fajdalom enyhul vagy megszunik? A varrat felszivodo. Van barmi, amivel lehet segiteni a gyogyulas felgyorsitasat?

  Elore is koszonom a valaszat!

  #44045 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Klaudia
  Amennyiben a panaszok még fennállnak, kontrollvizsgálatra van szükség.
  Alapvetően a panaszoknak pár nap alatt el kell múlniuk, a varrat okozta kellemetlenség tovább is fennállhat, viszont ezt kezelőorvosa akár a varrat eltávolításával orvosolhat.
  Üdvözlettel

  #44116 Reply
  Zsófi
  Vendég

  Kedves Doktornő/ úr!
  5napja feltárással eltávolították bölcsességfogam, de még mindig nagyon nagy fájdalmaim vannak! A fogsorom,arccsontom, állkapocs csontom lüktet,4-6óránként szedem a fájdalomcsillapítót,az antibiotikumból is csak 2napra való van! Még mindig pépes ételt eszem és jegelem. Normális ez?

  #44139 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Zsófia
  Ilyen mértékű fájdalom okán, javaslom kezelőorvosa soron kívüli felkeresését.
  Üdvözlettel:

  #44662 Reply
  Brigi
  Vendég

  Tisztelt Doktor úr!

  Egy hete szedtek ki mind a negy bolcsessegfogamat a felsoket szabadon hagytak az alsokat varrtak. Ma voltam varrat szedesen es elvileg eltabolitottak a varratokat en viszont latok meg ott. Az lehet hogy mellyebben fekvo felszivodo varrat? Vagy veletlen bent maradt?
  Valaszat koszonom.

  #44681 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Brigi,
  Elképzelhető, hogy maradt bent egy varrat, mely várhatóan kiesik. Amennyiben zavarja, jelezze kezelőorvosának, aki pillanatok alatt eltávolítja azt.
  Üdvözlettel:

8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: Bölcsességfog húzás – Felszívódó varrat
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft