Bölcsességfog húzás – Felszívódó varrat

14 bejegyzés megtekintése - 1-14 / 14
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #32511 Reply
  Dominika
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr / Nő!

  4 hete távolították el a bal alsó 8-as fogamat. Mivel elég nagy volt a fogkorona, nagyobb seb keletkezett amit összevarrtak.
  A fogorvosom felszívódó varrattal látta el a sebet ami elmondása alapján 2-3 hét alatt szívódik fel / esik ki. Az én esetemben a varrat még mindig stabilan a helyén van. Azon kívül, hogy érzem az ottlétét nincs már semmilyen panaszom. Okozhat-e gondot ha a varrat csak sokára szívódik fel és nem távolíttatom el fogorvossal? Létezik olyan, hogy felszívódó varrat valamilyen okból kifolyólag mégsem esik ki / szívódik fel és problémát okoz az adott területen?

  Előre is köszönöm válaszukat!

  #32518 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Dominika
  A felszívódó varratok esetében előfordul 4-6 hét is, mire kiesik. A 4. hét elteltével javaslom a kontrollvizsgálatot
  Üdvözlettel

  #44003 Reply
  Klaudia
  Vendég

  Udv!
  Szerdan kora delutan jelentem meg fogorvosnal. Lyukas volt az egyik hatso fogam, ami fajnalommal is jart. A doktorno eloszor gyokerkezelesen gondolkozott, aztan vegul kozosen a huzas mellett dontottunk. A huzas gond nelkul, fajdalom mentesen tortent annak ellenere, hogy mint kiderult, a fog gyokereim ossze vissza allnak. Mivel nagyon nagy volt a fog, osszevarrta a doktorno. Eddig soha nem volt varrat a szamban. Most kezdtem el igazan erezni, hogy ott van. Feszul es neha luktet. A feszules gondolom normalis, hiszen a seb osszehuzasaert kerult oda. Viszont szurja a szajpadlasom es emiatt kellemetlen/faj az eves, ivas es a beszed is. Ha ez normalis, kb mennyi ido altalaban, mig ez a fajdalom enyhul vagy megszunik? A varrat felszivodo. Van barmi, amivel lehet segiteni a gyogyulas felgyorsitasat?

  Elore is koszonom a valaszat!

  #44045 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Klaudia
  Amennyiben a panaszok még fennállnak, kontrollvizsgálatra van szükség.
  Alapvetően a panaszoknak pár nap alatt el kell múlniuk, a varrat okozta kellemetlenség tovább is fennállhat, viszont ezt kezelőorvosa akár a varrat eltávolításával orvosolhat.
  Üdvözlettel

  #44116 Reply
  Zsófi
  Vendég

  Kedves Doktornő/ úr!
  5napja feltárással eltávolították bölcsességfogam, de még mindig nagyon nagy fájdalmaim vannak! A fogsorom,arccsontom, állkapocs csontom lüktet,4-6óránként szedem a fájdalomcsillapítót,az antibiotikumból is csak 2napra való van! Még mindig pépes ételt eszem és jegelem. Normális ez?

  #44139 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Zsófia
  Ilyen mértékű fájdalom okán, javaslom kezelőorvosa soron kívüli felkeresését.
  Üdvözlettel:

  #44662 Reply
  Brigi
  Vendég

  Tisztelt Doktor úr!

  Egy hete szedtek ki mind a negy bolcsessegfogamat a felsoket szabadon hagytak az alsokat varrtak. Ma voltam varrat szedesen es elvileg eltabolitottak a varratokat en viszont latok meg ott. Az lehet hogy mellyebben fekvo felszivodo varrat? Vagy veletlen bent maradt?
  Valaszat koszonom.

  #44681 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Brigi,
  Elképzelhető, hogy maradt bent egy varrat, mely várhatóan kiesik. Amennyiben zavarja, jelezze kezelőorvosának, aki pillanatok alatt eltávolítja azt.
  Üdvözlettel:

  #49762 Reply
  Viktória
  Vendég

  Jó napot kívánok!
  07.31-en húztak 7 fogamat
  Fent 13as fogamat vesni kellet kaptam varratot is elvileg felszivodo
  Hány nap után esik ki?

  #49769 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Viktória!

  Általában 2 hét után a felszívódó varrat kiesik.

  Minden jót kívánunk!

  #49781 Reply
  Barbara
  Vendég

  Tisztelt Doktorúr, Doktornő!

  Múlt héten pénteken feltárással kiszedték a 47-es fogamat szájsebészeten. E hét pénteken megyek varratszedésre. Tegnap volt az első nap, hogy nem fáj, így fájdalomcsillapítót már nem szedtem be, viszont tegnap óta érzek pulzáló érzést onnan az ínyemből. Ez normális? Nem mindig, álló/fekvőhelyzetben nem, csak ha megyek, vagy beszélek. Attól félek begyulladhatott.. Válaszukat előre is nagyon köszönöm! Tisztelettel: Barbara

  #49800 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Barbara!

  Egy ilyen beavatkozás után teljesen normális, ha a terület még egy ideig érzékeny. Fogorvosa minden bizonnyal látná, ha lenne bármilyen probléma a területtel.

  Mielőbbi jobbulást kívánunk! 🙂

  #49832 Reply
  Szabó Erzsébet
  Vendég

  Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Szeretnék Öntől kédezni fogpõtlassal kapcsolatban. Alsó körkoronám készült,12 tagú, ebből 10 fogam van, és 2 db lengőfog. Az 1-1 foghíjam a leghátsó mindkét oldalt. Egészségesek voltak a fogaim, csak már nem voltak szépek, ezért szántam rá magam. 74 éves vagyok. A fogaimmal az első perctől rágásnál semmi gond nincs, esztétikus,szépen zár, jónak találom.A problémám azzal van, hogy még 4 hónap után is olyan szokatlan, feszül, szorosnak érzem középtályon. Olyan mintha beton lenne a számban, vastagnak nehéznek érzem. Már idegileg megvisel, mert ezt egyfolytyban érzem. A Doktornő azt mondta, hogy hūzza össze a fogakat, mint egy fogszabalyzó, és mert nagy,egy darabbõl készült. Türelemre int, de ezt én már nagyon sok időnek gondolom. Szeretném kérdezni, hogy van esély arra, hogy ez a diszkontokat érzés egyszer megszűnik? Megtisztelō válaszát hálásan megköszönném. Tisztelettel: Erzsébet

  #49842 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Erzsébet!

  A fogpótlások valóban okozhatnak diszkomfortérzetet, hosszú idő lehet, mire teljesen megszokja. Amennyiben kezelőorvosa is türelemre inti, látatlanban mi is csak ennyit tehetünk. Ha másodvéleményre lenne szüksége, készséggel állunk rendelkezésére rendelőinkben!
  https://fresh24dental.hu

  Minden jót kívánunk! 🙂

14 bejegyzés megtekintése - 1-14 / 14
Hozzászólás: Bölcsességfog húzás – Felszívódó varrat
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft