afta

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #28222 Reply
  Péter
  Vendég

  Kedves Szakértő!

  Három, egy csoportba járó óvodás gyermekemnek két hete – változó intenzitással – gyulladt a külső fogínye, és különösen a hátsóbb, rejtett részeken afták találhatók.
  Korábban, más gyermekeinknél is voltak már afták, ezek kezelhetők voltak. A mostani esetben azonban mindhárom gyermeknek nagyon vérzett a fogínye mosáskor, és szintén mosáskor rendkívüli fájdalmai voltak, csak lefogva sikerült a fogmosás, emiatt fogorvoshoz fordultunk.
  A fogorvos azt mondta, hogy bár nincs ellenszer, gyógymód, mégis mossuk nagyon erősen, annál jobban gyógyul, illetve öblögessenek szájfertőtlenítőkkel. Hét napra antibiotikumot is kaptak, de nem segített.
  Néha jobb volt, de most úgy tűnik az egyik gyerkőcnél, hogy újabb afták jöttek elő, amelyek szintén fájdalmasak fogmosás közben.

  Érdeklődöm, hogy ha nincs gyógymód, és magától gyógyul az afta,akkor kell ragaszkodni a szájhigiénéhez, napi kétszer embertelen módon le kell fogni a gyereket, hogy ordítások közepette meg lehessen mosni ezeket a részeket is?

  Köszönöm.

  #28233 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Péter,
  Az afta megléte mindíg valami immunrendszeri gyengeségre vezethető vissza, vagy valamilyen étel intoleranciára, okozhatja vitaminhiány, hormonális vagy vírusos eredet. A kiváltó okok vizsgálata szükséges. A gyermek lefogása, és ilymódon történő fogmosást nem tartom szerencsésnek. Inkább akkor alapos öblögetés, és egyéb módszer alkalmazása, kíméletesen, puha sörtéjű fogkefével.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: afta
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft