Fogköztisztító módszerek – Dönts a saját igényeidnek megfelelően!

Egyre szélesebb körben kezd elterjedni a fogköztisztítók használata, hiszen a fogmosás után ez a második legfontosabb prevenciós eszköz, amivel megelőzhetjük a fogszuvasodás, az ínygyulladás, a fogkő képződés kialakulását. Fogköztisztítóból több típus áll rendelkezésünkre, a megfelelő eszköz kiválasztásakor érdemes figyelembe venni fogazatunkat, szájápolási igényeinket.

fogkoztisztito modszerek

FOGSELYEM

fogselyem

Milyen esetekben ajánlott?

(X) hirdetés

A fogselymet általában a szűk fogközökkel rendelkezők részesítik előnyben, hiszen a legszűkebb résekbe valóban ezzel tudunk a legkönnyebben bejutni. Extra szűk fogközeink általában elől helyezkednek el, a többségnek hátul már szélesebb a fogak közötti távolság, oda választhatunk más tisztító eszközt is.

Fogszabályzóval vagy fogpótlásokkal (korona, implantátumra épített fogpótlás) rendelkezők beszerezhetnek speciális, megvastagított fogselymet is, mellyel a különleges ápolást igénylő területeket is könnyen elérhetik.

Előnyök:
– alacsony ár,
– a szűk fogközök is könnyedén tisztán tarthatók.

(X) hirdetés

Hátrányok:
– a szélesebb fogközöket nehezebb alaposan megtisztítani,
– időigényes,
– helytelen használat mellett ínyünk alá juttathatjuk a lepedéket, ami fogkőképződést, ínygyulladást eredményezhet (ezért különösen fontos a fogselyem helyes használatának elsajátítása!).

FOGKÖZKEFE (INTERDENTÁLIS FOGKEFE)

fogkoztisztito kefeMilyen esetekben ajánlott?

Fogközkefét szinte bárki használhat, legyen szó szűk vagy tág fogközökről. Léteznek olyan apró fejű fogtisztító kefék, amivel a legszűkebb helyekre is bejuthatunk, ezért érdemes olyan gyártót keresni, aki megfelelő méretválasztékot (legalább hat-hétféle különböző méretet) tesz elérhetővé. Különösen ajánlott az interdentális fogkefe használata azoknak, akik hajlamosak a fogkőképződésre.

Fogszabályzósok, implantátummal, részleges vagy teljes fogpótlással rendelkezők szintén beszerezhetnek egyedi igényeiknek megfelelő fogköztisztító kefét, érdemes utánanézni minden lehetőségnek.

Előnyök:
egyszerű technika (a gyermekek is hamar elsajátíthatják a fogköztisztító kefe használatát),
– gyors használat,
– kellő méretválaszték esetén tökéletes használhatóság.

Hátrányok:
– magasabb ár.

SZÁJZUHANY

waterpikSzájzuhannyal úgy tisztíthatjuk meg a fogaink közötti területet, hogy nem kell benyúlni fogközeinkbe, elég, ha odatartjuk a készüléket – a magas víznyomás szó szerint kimossa onnan a lerakódásokat.

Szájzuhany szinte minden esetben ajánlott, fiatalok, idősebbek egyaránt használhatják, fogszabályzóval rendelkezőknek pedig kiemelten fontos lehet a szájzuhany mindennapos használata.

 

 

Előnyök:
– egyszerű technika,
– gyors használat.

Hátrányok:
– magas ár,
– utazáskor körülményesebb használat,
– helytelen használat mellett a lepedék bejuthat az íny alá, gyulladást és fogkőképződést okozva.

Item added to cart.
0 items - Ft