Fogászati implantáció árak – Mire számíthatunk?

A fogászati implantátumok számos előnnyel bírnak, azonban sok pácienst elriasztanak a beavatkozás magas költségei. Érdemes megismerni a fogászati implantáció által nyújtott előnyöket, hiszen a több évtizedes múltra visszatekintő beavatkozás szakértő kezekben a legtartósabb, leghatékonyabb módja a hiányzó fogak pótlásának.

Az árajánlat a páciens egyedi adottságaitól függ

Jóllehet az ember már jó előre szeretné tudni, hogy pontosan milyen költségekre számíthat egy implantációs fogpótlás kapcsán, sokszor azonban csak ismerősei beszámolóiból, internetes fórumokból vagy reklámokból körvonalazódik számára a várható ár – egészen addig, amíg el nem látogat egy személyes fogorvosi konzultációra.

Implantátum (műgyökér) beültetése esetén elengedhetetlen a személyes állapotfelmérés, hiszen a meglévő fogak, az íny és a csontállomány állapota is meghatározó a kezelési terv felállításakor. Nincsen két egyforma anatómiai státusz, így a kezelőorvos részéről a fizikai vizsgálaton túl indokolt a röntgen vagy CT felvétel készítése, mellyel precízen felmérheti a páciens egyedi adottságait, az esetlegesen eltávolításra szoruló fogakat, a csontpótlás vagy ínyplasztika szükségességét, illetve a beültetésre váró implantátumok számát.

(X) hirdetés

A személyes találkozóra készülve jó előre gondoljuk át, milyen információkat szeretnénk megtudni és bátran tegyük fel kérdéseinket kezelőorvosunknak!  Érdemes átgondolni, hogy milyen elképzeléseink, elvárásaink vannak a fogpótlás kapcsán, milyen korábbi tapasztalatokkal rendelkezünk implantációs vagy hagyományos fogpótlások tekintetében! Gyógyszer-, vagy fémallergiánkat, tartósan szedett gyógyszereinket, krónikus betegségeinket közöljük kezelőorvosunkkal!

Érdemes több helyről is árajánlatot kérnünk. Nem biztos, hogy a legolcsóbb vagy épp a legdrágább árajánlat a legjobb! Tájékozódjunk az orvos által használt implantátum típusáról, származási helyéről – ezek sokszor nem csak az árra vannak óriási hatással, hanem a minőségre is.

Sokat számít az orvos végzettsége, szakmai tapasztalata is. Bár hazánkban nincs szakvizsgához kötve a fogászati implantátumok beültetésének engedélye, nyugodtabbak lehetünk végzett szájsebész szakorvosok, továbbképzésekben, implantációs kongresszusokon rendszeresen résztvevő fogorvosok kezében.

(X) hirdetés

Ha a fogorvos nem szán időt a kérdéseink megválaszolására és félelmeink eloszlatására, akkor valószínűleg nem a megfelelő szakember székében ülünk.

Az implantátumok egy életen át is kitarthatnak

Amikor a fogászati implantációs beavatkozás áráról tájékozódik, ne feledje, hogy azok jóval tartósabb megoldásnak számítanak az egyéb fogpótlási lehetőségekkel összehasonlítva, hiszen az implantátumokat és az azokra épített fogpótlásokat nem szükséges néhány évenként kicserélni vagy átalakítani.

Ne feledje, hogy egy kisebb összeg többszöri kifizetése többe kerülhet, mint egy kiváló minőségű implantációs fogpótlás egyszeri megvásárlása.

Beszéljünk nyíltan a fizetési lehetőségekről!

Saját anyagi helyzetünk nagyban meghatározza, hogy milyen fogászati megoldások mellett döntünk. Érdemes azonban tájékozódni a fogászat által kínált finanszírozási lehetőségekről, hiszen akár házon belüli részletfizetés, akár külsős pénzügyi szolgáltató bevonása is megkönnyítheti a beavatkozás költségeinek rendezését.

Válasszunk megfontoltan!

Kiváló fogorvosra és szakmai csapatra van szükségünk ahhoz, hogy tartós, valóban értékálló fogpótlást kapjunk a pénzünkért cserébe. Olvassunk értékeléseket, találkozzunk több fogorvossal és konzultáljunk, mielőtt meghoznánk a döntésünket! Ne féljünk nézelődni, döntsünk megfontoltan!

A pénzünkért cserébe olyan fogorvost válasszunk, aki kellőképp empatikus és higgadt, szakmailag magasan képzett, illetve olyan árat és fizetési lehetőséget kínál, amely a legmegfelelőbb a számunkra.

Item added to cart.
0 items - Ft