12 szépségápolási tipp fogkefével

Előfordul, hogy nem mindig rendeltetésének megfelelően használunk egy-egy kezünk ügyébe akadó tárgyat, ami nem baj, sőt, sok esetben ez bizonyítja, hogy mennyire leleményesek tudunk lenni.  A legtöbben fogkefét is biztosan használtak már nem csak fogmosásra, hanem mondjuk tisztításra, súrolásra, ám ennél sokkal kellemesebb célokra is befoghatjuk a szájápolási eszközünket.

12 szepsegapolasi tipp

A Cosmopolitan.com szerkesztője, Carly Cardellino leleményes összeállítást készített hölgy társainak, melyben végigvezeti olvasóit a fogkefe alternatív szépészeti használatainak egész során. Legyen szó hajformázásról, sminkről vagy körömlakkozásról, úgy tűnik, a fogkefe tényleg sokoldalú találmány. Fontos azonban, hogy mindig legyen külön fogkefénk a szájápoláshoz és az egyéb célokhoz.

1. Hajformázás

(X) hirdetés

Fújjunk hajlakkot a fogkefére és ennek segítségével lapítsuk le a feltűzött hajunkból kiálló babahajakat, apró hajszálakat. Ha sűrű sörtéjű fogkefét használunk, olyan hatást érhetünk el, mintha sűrű szálú hajkefét használnánk.

babahaj lapitasa fogkefevel

2. Szemöldök formázás

Az előző lépést hajlakkal vagy nélküle is elvégezhetjük a rakoncátlankodó szemöldökünkön. A tömör fejű fogkefék a legsűrűbb szemöldököt is képesek megzabolázni.

(X) hirdetés

szemoldok igazitas fogkefevel

3. Önbarnító lemosása

Akik használtak már valaha önbarnítót, azok tudják, hogy milyen bosszantó, amikor a kézfejünkre jutott krémtől nem tudunk megszabadulni. A fogkefénk ilyen esetben is a segítségünkre lehet; készítsünk egy csésze vízből, egy fél csészényi citromléből és egy evőkanál szódabikarbónából elegyet, mártsuk bele a fogkefét és finom, körkörös mozdulatokkal távolítsuk el a nemkívánatos barna foltokat! Ugyanezzel a módszerrel a túl barnára sikeredett foltokat is megfakíthatjuk.

onbarnito lemosasa fogkefevel

4. Kicserepesedett ajkak kezelése

Nem csak a hölgyek, az urak is tisztában vannak a kicserepesedett ajkak irritáló érzésével. Hogy megszabaduljunk az elhalt, elszáradt bőrdaraboktól, kenjük be ajkunkat hidratáló ajakápolóval és a fogkefénkkel finom, körkörös mozdulatokkal dörzsöljük le a felesleges hámréteget.

ajakapolas fogkefevel

5. Hajszárító tisztítása

Hajszárítónk ventillátorát rendszeres időközönként ki kell tisztítani, ezzel biztosítva a hajformázó megfelelő hűtését. Kidobásra ítélt fogkefénk ismét a segítségünkre lehet: a hajszárító hűtőrácsa mögé nyúlva piszkáljuk ki a felhalmozódott port és szöszöket, vagy ha a rács levehető, mossuk ki a szűrőt csapvízben, majd alapos szárítás után helyezzük vissza.

hajszarito tisztitas fogkefevel

6. Tupírozás

Ha nincs éppen a kezünk ügyében a tupírfésűnk, nyugodtan használjuk régi fogkefénket a hajformázáshoz! A fejtető irányából hátrafelé haladva fogkefénk segítségével is megemelhetjük a hajtöveket.

tupirozas fogkefevel

7. Körömtisztítás

Ha nem szeretünk fával vagy fémmel alányúlni körmeinknek, nyugodtan igénybe vehetjük fogkefénk segítségét. Vékony sörtéivel hatékonyan képes eltávolítani a köröm alatti lerakódásokat, de erre a célra jobb, ha közepes, vagy kemény sörtéjű fogkefét választunk.

koromtisztitas fogkefevel

8. Körömágy puhítása, tisztítása

Ha nincs időnk elmenni manikűrösünkhöz, de körömágyunkat szeretnénk tisztán és puhán tartani, kenjünk egy kis körömágy puhító olajat (vagy egyéb, növényi olajat) a körömágyra és fogkefénk segítségével, körkörös mozdulatokkal gondoskodjunk a megfelelő ápoltságról.

koromagy apolasa fogkefevel

9. Körömlakkozás

Ha szeretjük a színes, egyedi körömlakkokat, akkor fessük ki körmünket egyszínű fehérre, majd száradás után fogkefénk segítségével spricceljünk élénk színeket a körmökre! Minél szabálytalanabb az eredmény, annál jobb!
Ha a bőrünket meg szeretnénk óvni a pöttyöktől, a köröm melletti bőrfelületet ragasszuk le celluxszal vagy ragtapasszal!

koromlakkozas fogkefevel

10. Texturálás

Manapság igen nagy divatnak örvend a kócos, hanyag hajviselet. Ha nem akarunk eminensnek tűnni hajfonatunkkal, akkor egy nem használt fogkefe segítségével lentről felfelé tegyük kicsit kócossá!

texturalas fogkefevel

11. Melírozás

Természetes hatást kelthetünk, ha az otthoni melírozáshoz fogkefét használunk. Mártsuk óvatosan a hajfestékbe a fogkefét, majd vigyük fel a melírozni kívánt tincsekre. Minél több és minél vékonyabb tincseket melírozunk, annál természetesebb hatást kelthetünk.

melirozas fogkefevel

12. Szempilla igazítás

Sokan járunk úgy a szempillaspirál felvitele után, hogy túl sok festék kerül a pilláinkra, amitől csomósnak, természetellenesnek hatnak szempilláink. Ha legközelebb így járnánk, akkor egy még nem használt fogkefével a tövektől a pillák vége felé haladva óvatosan távolítsuk el a felesleges szemfestéket. A baktériumok miatt fontos, hogy ehhez a művelethez új, még nem használt fogkefét használjunk.

szempillaigazitas fogkefevel

Item added to cart.
0 items - Ft