hirdetés (X)

Vékony testalkat és egészséges fogíny – van összefüggés!

2014-12-26T11:12:57+00:00 2012. január 19.|Fogászati panaszok, Ínybetegségek|

Egyetemi kutatók szerint sok egyéb ok mellett itt a legújabb, amiért érdemes megszabadulni a felesleges kilóinktól. Azt állítják, a vékony testalkatú emberek hatékonyabban tudják felvenni a küzdelmet az ínybetegségek ellen, mint elhízott társaik.

vekony testalkatMegfigyeléseik szerint részben a zsírsejtek okolhatók a gyulladásért, majd a kialakult ínybetegségért, így minél kevesebb zsírsejt van a szervezetünkben, annál kevesebb problémánk lesz az ínyünk egészségével.

A kutatásban 31 testsúlyfelesleggel rendelkező alanyt vizsgáltak, akik ínybetegségtől szenvedtek. Az önkéntesek fele gyomor bypass műtéten esett át, így szervezetükben csökkent a zsírsejtek száma. A Journal of Periodontology c. szaklapban publikált tanulmány szerint a műtéten átesettek jobban fel tudták venni a harcot az ínybetegségük ellen, mint azok, akiknél a zsírsejtszám továbbra is magas maradt.

Testedzés közben tehát ne csak az ízületeinkre, vérnyomásunkra, szívünkre vagy izmos hasunkra gondoljunk, hanem ínyünk, s végső soron fogaink egészségére is.

hirdetés (X)

További kérdéseid vannak?
A Fresh24Dental szakértői 24 órán belül válaszolnak kérdéseidre!

Kérdezd szakértőinket! 

A Fresh24Dental fogorvosai 24 órán belül válaszolnak! 

Kérdezd szakértőinket! 

A Fresh24Dental fogorvosai 24 órán belül válaszolnak!