Zománchiba gyerek 6os

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #51470 Reply
  Pánczél Szilvia
  Vendég

  Tisztelt Fresh24Dental!

  8 éves fiamnak mind a 4 6os őrlője zománchibás. Nagyon rossz állapotban vannak,le van törve róluk darabkák,lepattanások vannak…a fogorvos azt javasolta mind a 4et húzzuk ki,majd a 7esek a helyükre igazodnak,ha kibújnak.
  Az első kihúzáda megtörtént…de látva mennyit szenvedett a gyerek..elbizonytalanodtam. biztosan nem menthetőek valahogy ezek a fogak? A kihúzott helyére tényleg beilleszkedik majd a 7es?

  Köszönöm

  #51476 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Szilvia!

  Igen, elképzelhető, hogy beilleszkedik a 7-es fog a 6-os helyére, de mindenképp javasolnánk, hogy kérjék ki gyermekfogszakorvos véleményét.

  Minden jót kívánunk! 🙂

  #51483 Reply
  Pánczél Szilvia
  Vendég

  Köszönöm a gyors válaszukat. Mindenképpen keresek egy jó gyerekfogorvost. Esetleg Zala vagy Somogy megyében tudnak igazán jó szakembert ajánlani?
  Nagyon szeretném a megmaradt 3 fogat, bármennyire is el vannak már porladva valahogy megmenteni, legalább addig, amíg nem lehet majd felnőttként inmplantátummal vagy egyéb módon kezelni a helyzetet.

  #51486 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Szilvia!

  Látatlanban nem tudjuk megállapítani, hogy a fog jelenlegi státusza lehetővé teszi-e bármilyen helyreállító kezelés elvégzését. Amennyiben nem, úgy vélhetően jobban járnak a fogak eltávolításával, hiszen idővel a fogbél begyulladása fájdalmas panaszokat okozna gyermekének. Mivel foghúzást követően a fogazat akár magától is rendeződhet, akár később fogszabályozással is korrigálható, így nem szükséges ragaszkodni egy olyan foghoz, ami csak hosszas – és a gyermek számára megterhelő – kezeléssorozattal, vagy egyáltalán nem menthető meg.

  Sikeres kezelést kívánunk! 🙂

  #51488 Reply
  Pánczél Szilvia
  Vendég

  nagyon köszönöm ezeket a szempontokat is! kérek egy másik orvostól is konzulátciót és ha húzni kell végül, akkor elfogadjuk – a lényeg, hogy hosszútávon a legjobb megoldást találjuk meg.

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
Hozzászólás: Zománchiba gyerek 6os
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft