A rossz fogak hátráltatják a karriert

A YouGov közvéleménykutató cég és a Brit Fogászati Egyesület által közösen szervezett felmérésből kiderült, a britek háromnegyede szerint a rossz fogak negatívan befolyásolják az álláskeresést és a szakmai előrelépést. Ezzel szemben a megkérdezettek mindössze fele gondolta ugyanezt a túlsúlyról vagy az alkalomhoz nem illő öltözékről.

karrier-egeszseges-fogakAz online szavazásban összesen 2028 tizennyolc év feletti brit állampolgárt kérdeztek. Amikor a karrierépítést befolyásoló tényezőket elemezték, a válaszadók 77 százaléka gondolta úgy, hogy a láthatóan szuvas fogak vagy a rossz lehelet megakadályozhatják, hogy valakit olyan pozícióra alkalmazzanak, ahol közvetlen, személyes kapcsolatba kell lépnie az emberekkel (pl. ügyfélszolgálati munkatárs, recepciós, stb.). A megkérdezettek az ápolatlan külsőt ugyanennyire visszásnak tartották.

Ezzel szemben a túlsúlyról csak 32 százalék gondolta azt, hogy hátrányos tulajdonság az ügyfélszolgálati munkatársak álláskeresésekor, míg 43 százalék azt feltételezi, hogy az alkalomhoz nem illő öltözet ugyanúgy negatív benyomást kelt egy állásinterjún.

(X) hirdetés

„Az emberek rájöttek, hogy a kompetitív munkaerő piacon a rossz fogak rossz kilátásokat eredményeznek. Ez az új meglátás egyben erős emlékeztető is arról, hogy a díjnyertes mosoly nem csak a selfie rajongóknak való, hanem bárkinek, aki az életben érvényesülni szeretne – kommentálja a kutatási eredményeket Hensik Overgaard-Nielsen, a Brit Fogászati Szövetség bizottságának elnöke.

„A miniszterek a szájüregi egészséget túl sokáig tekintették „választható extrának”. A kórházainkban foghúzásért sorban álló gyermekek számára a fogszuvasodás hosszú távú következményekkel jár. Amikor felnőve ügyintézőként vagy recepciósként szeretnének elhelyezkedni, a rossz szájüregi állapotuk hatással lesz az esélyeikre” – folytatta Overgaard-Nielsen.

A fogszuvasodás továbbra is a leggyakoribb ellátást igénylő szájüregi betegség az Egyesült Királyságban élő gyermekek körében.

(X) hirdetés

2011-ről 2014-re 26 százalékkal emelkedett a foghúzások száma a 18 év alatti fiatalok körében, derül ki az Angliai Közegészségügyi Intézet (Public Health England) legfrissebb jelentéséből.

A rossz fogak ráadásul nagyon hamar befolyásolhatják a gyermekek énképét. Egy 2013-as, egyesített angol, wales-i és észak-írországi felmérés szerint rossz fogaik miatt a tizenkét évesek 35 százaléka, míg a tizenöt évesek 28 százaléka érzi magát kellemetlenül nevetés vagy mosolygás közben.

Független tanulmányok arra figyelmeztetnek, hogy a szájüregi panaszok hosszú távú hatással bírnak a gyermekek iskolai teljesítményére, emésztésükre valamint a szocializációs képességükre és annak fejlődésére egyaránt.

Anglia éppen ezért preventív programokat szervez országszerte azokon a területeken, ahol különösen magas a fogszuvasodási ráta.

A FOGSZUVASODÁS MEGELŐZÉSE

– napi kétszeri, minimum 2 percig tartó fogmosás;
– mindennapos fogköztisztítás (fogselyemmel, fogköztisztító kefével vagy szájzuhannyal);
– rostokban gazdag, nyers ételek fogyasztása;
– megfelelő napi vízbevitel;
– cukros élelmiszerek kerülése;
– szénsavas üdítők, sportitalok, energiaitalok kerülése;
– rendszeres fogorvosi kontroll;
– preventív vagy konzerváló fogászati beavatkozások: barázdazárás, ózonkezelés, fogkő eltávolítás, polírozás, fogtömések.

Item added to cart.
0 items - Ft