Igazítsd a foghúzás időpontját a havi ciklusodhoz!

Nem mindig teheti meg az ember, hogy naptárral a kezében menjen a fogorvosához, ám ha tervezett foghúzásról (pl. bölcsességfog eltávolítás), nem pedig sürgősségi ellátásról van szó, akkor a hölgyeknek érdemes az időbeosztásukon túl más tényezőket is figyelembe venni az időpont megválasztásakor.

Bár természetes, hogy foghúzás után néhány napig érezhetünk enyhe kellemetlenséget, igazi probléma akkor van, ha a fog helyén maradt sebből kiesik a véralvadék, így a terület elfertőződik. Ilyenkor akár 2 hétig elhúzódó, ún. foghúzás utáni fájdalom is jelentkezhet, melyet a seb orvosi tisztítása sem feltétlen enyhít.

A véralvadék normál esetben nem esik ki, ám durva, erőszakolt fogeltávolítás után vagy a beteg óvatlansága miatt előfordulhat, hogy kiürül a sebből. Megfigyelések szerint azoknál a hölgyeknél, akik fogamzásgátló tablettát szednek, kétszer nagyobb eséllyel esik ki a véralvadék, s alakul ki foghúzás utáni fájdalom.

(X) hirdetés

Ennek a megemelkedett ösztrögénszint az oka, s a statisztikák szerint azok a fogamzásgátlót szedő nők, akik a ciklusuk első 22 napjában esnek át foghúzáson, harminc százalékkal hajlamosabbak a véralvadék elvesztésére, mint azok a társaik, akik az utolsó 6-7 napban mentek fogorvoshoz. Utóbbi esetben az ösztrogén szint lesüllyed, így hamarabb megkezdődik a gyógyulási folyamat is.

Fontos, hogy a fogeltávolítást követő 24 órában a beteg ne dohányozzon, ne igyon szívószállal, ne öblögessen-zubogtasson a szájában. További foghúzás utáni teendőkről itt olvashat.

Item added to cart.
0 items - Ft