Kipróbáltuk: WhiteWash fogfehérítő csík – Kíméletes fehérítés

Elérkezett az idő, hogy megannyi fogkefe, fogkrém és szájvíz kipróbálása után sokak örömére végre belevessük magunkat a fogfehérítők világába. Nincs is ennél népszerűbb terület a szájápoláson belül, hazai és külföldi viszonylatban egyaránt. A többség ugyanis szeretné, ha fogai fehérek, de igazán fehérek lennének, hiszen ezt tartjuk egészségesnek és esztétikusnak. Első választásunk a hidrogén-peroxid tartalmú, brit WhiteWash fogfehérítő csíkokra esett.

whitewash

KÜLLEM

A WhiteWash termékek külső megjelenése igen egységes képet mutat, a fehér-ezüst letisztult dizájné a főszerep. Külsőre mindenképp professzionális benyomást akarnak kelteni a termékek, hiszen ez van összhangban a márka termékkoncepciójával is: hétköznapi emberek számára kínálnak magas minőségű, professzionális színvonalú szájápolási termékeket és kiegészítőket.

A WhiteWash fogfehérítő csíkok külső papírdobozán magas fényű ezüst feliratok kaptak helyet, amiben egyfajta utalást is észrevehetünk, hiszen a WhiteWash fogfehérítő fogkrémek ezüstkolloidot tartalmaznak.

(X) hirdetés

A dobozon belül 14 darab kettesével csomagolt fogfehérítő csíkot találunk, így összesen 28 db van a dobozban, de mivel egy alkalommal egy alsót és egy felsőt is elhasználunk, így 14 alkalomra lesz elég a 28 csík.

MINŐSÉG

A WhiteWash fogfehérítő csíkok hatóanyaga a hidrogén-peroxid, 6%-os koncentrációban. A rendelői fogfehérítő szerekhez képest ez a koncentráció alacsonyabb, bár véleményünk szerint ez teljesen rendben van így, hiszen az otthoni szerekkel sokkal egyszerűbb túlzásokba esni, pedig a fogfehérítés pont olyan dolog, amit fegyelmezetten érdemes kivitelezni.

A termék minősége megfelelő, a csíkok a hidrogén-peroxidon kívül olyan összetevőket tartalmaznak, melyek a ruganyos, kissé gumiszerű csíkok anyagát adják. A csík nem szakad könnyen, felülete ragadós, hogy jól odatapadjon a fogakra, bár a ragasztós íz kicsit kiérződik használat közben.

(X) hirdetés

Mivel a WhiteWash fogfehérítő csíkok teljesen áttetszőek, így használatuk diszkrét, felragasztás után akár utcára is mehetünk velük – bár utóbbi nem ajánlott, ha nem akarjuk, hogy a hőmérséklet-változás véletlenül is befolyásolja a végeredményt.

kiprobaltuk-whitewash-fogfeherito-csik

HASZNÁLHATÓSÁG

A WhiteWash fogfehérítő csíkok alapkoncepciója, hogy alacsony koncentrációval megnövelt kezelési idő mellett fejtik ki hatásukat. Szemben a régi, magas, már-már roncsoló hatású koncentrációkkal, melyeket elég volt 10-15 percig használni, a WhiteWash csíkokat alkalmanként legalább 1 órán keresztül a fogainkon kell hagyni.

Mindez elég hosszadalmassá teszi a használatot, hiszen először fogat mosunk, utána 30 percet minimum várnunk kell, majd 1 órán keresztül használjuk a csíkokat és további 30 percig nem ehetünk vagy ihatunk. Úgy kell tehát neki készülnünk, hogy 1,5-2 órát legalább otthon legyünk, persze ez csak szervezés kérdése.

A fogfehérítő csíkokat nagyon könnyű elválasztani a csomagolástól, viszont nagyon jól ragadnak, ezért a felragasztásba bele kell jönni – elsőre nehéz tökéletes munkát végezni, figyelve rá, hogy nehogy hozzáérjen az ínyhez vagy összeragadjon a csík, de néhány használat után egyre rutinosabbak leszünk.

Ha jól ragasztottuk fel a csíkot, 1 órán keresztül biztosan a helyén marad, tesztalanyunk, Viki csak néha észlelte a szélek elválását a fogaktól, de mindez nem befolyásolta a fogfehérítés eredményességét.

A fogfehérítés ideje alatt természetesen nem étkezhetünk vagy ihatunk. Eleinte a csík ízét meg kell szokni, enyhén kesernyés, ragasztós aromája van, amit vélhetően a tapadást elősegítő anyagok okoznak.

whitewash-fogfeherito-csik-teszt

Fogérzékenységet nem tapasztaltunk a fogfehérítő csíkok használata közben, amihez hozzájárulhatott az is, hogy a tesztidőszak alatt a gyártó által javasolt, ezüstkolloid tartalmú WhiteWash fogfehérítő fogkrémet használtuk (teszt külön). /Fogérzékenység egyébként jelentkezhet fogfehérítés után, ami azonban normál esetben néhány hét alatt megszűnik./

Gyakori, hogy egy-egy fogfehérítő eljárás során az ínnyel érintkező hidrogén-peroxid irritálja a fogínyt, kifehéríti azt – a WhiteWash csíkok használata közben ilyet nem tapasztaltunk, pedig a csík szinte mindig hozzáér valahol az ínyhez, elég nehéz úgy felragasztani, hogy sehol ne érintkezzen vele.

A gyártó 14 napos fogfehérítő kúrát javasol, amivel két hét alatt el is használjuk a dobozban lévő csíkokat.

Készítettünk előtte-utána fotót is az eredményről, ami véleményünk szerint láttatja a változást, azonban nem eléggé (a képeket semmilyen módon nem módosítottuk filterekkel vagy képszerkesztővel). Természetes körülmények között számunkra jóval erőteljesebb volt a változás, mint a képeken, de azt gondoljuk, határozottan látszik a különbség.

WhiteWash fogfehérítő kúra előtt és után (eredeti képek).
WhiteWash fogfehérítő kúra előtt és után (eredeti képek, módosítás, effektek nélkül).

Hozzá kell tennünk azt is, hogy Viki alsó metszőfogain terhessége során apró barnás foltok jelentek meg, amiken szintén sokat halványított a WhiteWash fogfehérítő csík, így tesztalanyunk abszolút elégedett volt a 14 napos használat után.

BESZEREZHETŐSÉG

A WhiteWash professzionális termékcsalád, így csak patikákban vagy szaküzletekben vásárolhatjuk meg. Mindez nehezíti kicsit a beszerzést, de ma már az internetes vásárlás lehetősége is a rendelkezésünkre áll.

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

A 28 db-os WhiteWash fogfehérítő csíkok ára 12-14 ezer forint körül mozog, ami egy teljes fogfehérítő kúrát figyelembe véve azt gondoljuk, kedvező. Ráadásul ezért az árért olyan terméket kapunk, ami valóban rendelkezik fogfehérítő tulajdonságokkal, hiszen technológiáját tekintve ugyanazt az elvet követi, mint a rendelői fogfehérítés.

whitewash-fogfeherito-csik

ÖSSZEGZÉS

A WhiteWash felelősségteljesen összeállított termékei ígéretes benyomást keltettek elsőre. Örülünk neki, hogy van olyan gyártó, aki odafigyel a fogak, a fogíny és a vásárlók egészségére, nem pedig bivalyerős kémiai vegyszerekkel árasztja el a piacot. Tetszett a termékben, hogy Viki esetében mellékhatások nélkül segített fehérebbé tenni a fogait, ráadásul az apró barna foltokat is elhalványította, amin eddig semmilyen fogkrém nem segített.

Küllem: 5/5
Minőség: 5/5
Használhatóság: 5/5
Beszerezhetőség: 5/3
Ár/érték arány: 5/5

ÖSSZESEN: 5/5 – KIVÁLÓ

5Hogyan értékelünk?

 

FONTOS! Fogfehérítés során tájékozódjunk a gyártó utasításairól, az ajánlott használati időről és mindig tartsuk be azokat!

Item added to cart.
0 items - Ft