Kipróbáltuk: Signal White Now Men – Férfias cselszövés

Szóval ez a pillanat is elérkezett. Egy évszázaddal ezelőtt az emberek még felvont szemöldökkel csodálkoztak rá a tubusos fogkrém ötletére, ma pedig több milliárd eladott fogkrémmel és végeláthatatlan tudományos fejlesztéssel később itt van előttünk egy speciálisan férfiaknak kifejlesztett fogkrém. Már erre is van igény? – tesszük fel a kérdést, ám minden bizonnyal egyre színesedő fogyasztói igényeink fognak választ adni helyettünk.

kiprobaltuk signal white now men

A Signal White Now Men hírének hallatán szinte azonnal felmerült bennünk a kérdés, vajon mitől lesz férfi fogkrém egy férfi fogkrém? A nőkkel szemben milyen eltérő, megkülönböztető elvárásaik lehetnek a férfiaknak a szájápolás terén?

Hiszen egy fogkrém nem olyan, mint egy parfüm, tusfürdő vagy dezodor, ami mondjuk lehet férfias vagy nőies illatú. Ráadásul a szájápolás – és általában a testápolás – kevésbé érdekli a férfiakat, a statisztikák szerint ugyanis kevesebbet adnak az efféle külsőségekre; írjuk persze mindezt úgy, hogy közben egyetlen férfit sem szeretnénk megbántani. A piperkőcség egyszerűen nem az ő posztjuk, noha mindig vannak kivételek… Talán a Signal White Now Men célcsoportja pont ezek a férfiak lennének?

(X) hirdetés

Kipróbáltuk: Signal White Now Men fogkrém.
Kipróbáltuk: Signal White Now Men fogkrém.

GYÁRTÓ: Unilever

KÜLLEM

A Signal aktuális fejlesztésű, több termékcsoportján is megjelenő újszerű dizájnért korábban már adtunk néhány képzeletbeli hátba veregetést a csomagolás tervezőjének. Nagyon megnyerő a kemény műanyagból készülő, félig átlátszó küllem, ami nem csak modern, de bizalomgerjesztő is egyben, hiszen más esetben csak kibontás után láthatjuk meg, hogy milyen tubusba szuszakolták a fogkrémünket.

(X) hirdetés

A White Now, White Now Gold és Expert fekvő dobozaival szemben a Signal White Now Men álló csomagolást kapott, így a boltok polcain is kitűnik a specializált céllal született fogkrém. Aztán ott van a fekete-türkiz-ezüst csomagolás, ami szintén megkülönböztető, hiszen kevés fogkrémet láttunk eddig feketés színösszeállításban.

A dobozt kibontva a tubuson is visszaköszön a színvilág, s míg a kupak metálosan fénylő, kék színben pompázik, addig a tubus fekete matt borítást kapott. A matt hatás jó ötlet volt, a férfiak sok esetben tényleg előnyben részesítik a kevésbé csillogó felületeket.

Külső megjelenésében tehát kijelenthetjük, hogy a Signal White Now Men valóban próbál igazodni a férfiak igényeihez, és ez az odafigyelés már-már imponálhat is az erősebb nem képviselőinek… feltéve, hogy észreveszik mindezt.

A fekete matt tubus és a metálos kék kupak kitűnő párosítás.
A fekete matt tubus és a metálos kék kupak kitűnő párosítás.

MINŐSÉG

A Signal White Now Men minősége kísértetiesen hasonlít egy másik, korábban tesztelt termékhez. A konkurenciák lélegezzenek fel nyugodtan, ez esetben egy másik Signal termékről van szó.

A néhány hónapja kipróbált Signal White Now Gold egészen hasonló benyomásokat ébresztett bennünk, amin nem ér meglepődnie senkinek, a két termék ugyanis majdnem ugyanaz, és ezt nem képletesen értjük. Egyetlen összetevőben különböznek: a White Now Men-be egy színezékkel, a Gold-ba egy ízesítő anyaggal kevertek többet.

Ezek az összetevők egyébként teljesen átlagosak, sajnos a White Now Men-ből sem hiányozhatnak a megszokott habosító anyagok és édesítők, ami minden alsó- és közép kategóriás fogkrémre jellemző manapság.

A gyakorlati különbségekről sem fogunk litániákat írni: míg a Signal White Now Men egyszínű sötétkék, addig a Signal White Now Gold egy sötétkék és egy fehér csillámos krém együtteseként bújuk elő a tubusból (leegyszerűsítve: az egyiknek előre összekeverték az alapanyagait, a másikat mi fogjuk összekeverni a fogkefénkkel).

Ezen kívül ízesítésben vettünk észre eltéréseket: a Men-nek egy kicsit erőteljesebb aromája van, talán ezzel is a férfias ízlést akarták kielégíteni.

Ahogyan arra utaltunk, a külső megjelenés minőségét illetően nem lehet panaszunk a fogkrémre, a márka átlagszínvonalához képest tényleg kitett magáért, igényes anyagaival kicsit fölé is pozícionálta a terméket.

Signal White Now Men (75 ml) és Signal White Now Gold (50 ml) - szinte teljesen azonos a két termék.
Signal White Now Men (75 ml) és Signal White Now Gold (50 ml) – szinte teljesen azonos a két termék.

HASZNÁLHATÓSÁG

A Signal White Now Men használat közben éppolyan meghökkentő érzéseket kelt az emberben, mint a rokon termékek: a sötétkék hab továbbra sem átlagos látvány a tükör előtt, viszont a kék-fény technológia (ahogyan a Men dobozán nevezik) a többi White Now termékhez hasonlóan működik, merthogy ugyanaz. A hab beborítva a fogzománcunkat ideiglenesen fehérebbnek láttatja a fogainkat és itt vége is a varázslatnak, néhány óra múlva már nem látszik annyira csillogónak a mosolyunk.

Ez a kis csalafintaság nekünk továbbra is szimpatikus, az erős dörzshatású vagy kémiai fehérítő anyagokkal felturbózott fogkrémekhez képest ez az optikai megoldás talán kevésbé árt a fogzománcnak. Persze megvan a koncepció hátulütője is: tartós fehérségre nem tehetünk szert általa.

BESZEREZHETŐSÉG

Mivel újdonságról van szó, eleinte vélhetően kevesebb helyen találkozhatunk a fogkrémmel, később az érdeklődés határozhatja meg a lefedettséget. Ha ki szeretnénk próbálni, egyelőre nagyobb drogériába vagy szupermarketbe kell mennünk, esetleg rendelhetünk online.

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

Ahogyan az összetevők, úgy az árak is hasonlóak: a Signal White Now Men hajszálpontosan ugyanannyiba kerül (729 Ft), mint a Signal White Now Gold (legalábbis abban a drogériában, ahol mi vásároltuk teljesen azonos áron lehetett beszerezni a két fogkrémet).

Noha a termék árával arányban áll az értéke, a férfias alapkoncepció mégsem valósult meg, ami a szemünkben csökkenti a termék valós értékét.

A Signal White Now Men külsejére nem lehet panaszunk.
A Signal White Now Men külsejére nem lehet panaszunk.

ÖSSZEGZÉS

A szájápolási piacon nem egyedi jelenség a majdnem azonos termékek differenciált értékesítése, ami inkább rövid-, mint hosszútávon segítheti a forgalomnövekedést. Mert hát itt van ez a Men fogkrém, amit szerkesztőségünk férfi tagjaival is teszteltünk, és ők, mint célcsoport, nincsenek vele tisztában, hogy miért is nekik készült ez a termék.

A kasszánál állva vagy a fürdőszobában nézegetve jó érzéseket kelthet a „Men” felirat, de használat közben egyedül az intenzív íz keltett jó benyomásokat, további értékeiben megegyezik a White Now Gold fogkrémmel.

Ha viszont abból indulunk ki, hogy ugyanannyit fizettünk a 75 ml-es White Now Men- ért, mint az 50 ml-es Gold-ért, akkor még hasznot is húzhatunk a dologból: férfiként vagy nőként választhatjuk a Men-t és 25 ml-t ajándékba kapunk (majdnem) ugyanabból a fogkrémből.

Küllem: 5/5
Minőség: 5/4
Használhatóság: 5/4
Beszerezhetőség: 5/3
Ár/érték arány: 5/2

Összesen: 5/4 – JÓ

Hogyan értékelünk?4

 

 

Összetevők:
Hydrogenated Starch Hydrolysate, Aqua, Hydrated Silica, PEG-32, Sodium Lauryl Sulfate, Aroma, Cellulose Gum, Trisodium Phosphate, Sodium Saccharin, Sodium Fluoride, PVM/MA Copolymer, Mica, Glycerin, Lecithin, Limonene, Cl 42090, Cl 74160, Cl 77891.

Item added to cart.
0 items - Ft