Kipróbáltuk: Sensodyne Repair & Protect fogkrém – Ismerős érzés

Néhány évvel ezelőtt már teszteltük a Sensodyne Repair & Protect termékcsaládjának egy darabját, akkor a fehérítő hatású Whitening mellett döntöttünk, most az új, továbbfejlesztett Sensodyne Rapair & Protect fogkrémet választottuk tesztelésre – óhatatlanul is összehasonlítva, hogy az elődjéhez képest miben fejlődött a fogkrém.

kiprobaltuk-sensodyne-repair-protect-fogkrem

KÜLLEM

Külső jegyeiben nagy változás nem történt a korábban tesztelt Sensodyen Repair & Protect Whitening fogkrémhez képest. Akkor a fehérítő hatású fogkrém ezüstös, míg a mostani általános használatra kínált fogkrém kékes árnyalatú grafikai elemeket kapott, így szemléltetve az inkább vélt, mint valós különbséget a két termék között.

Már akkor is tetszett a fogkrém csomagolása, a doboz levágott éle – szépen csomagolt szájápolási termékről van szó. A doboz után a fogkrémes tubus már nem akkora meglepetés, bár az ívelten levágott tubusvég mégis visz némi egyediséget a Sensodyne Repair & Protect fogkrém megjelenésébe.

(X) hirdetés

A tubus erős anyagból készül, több hetes használatot követően sem deformálódik, a kupak szintén strapabíró, a fogkrém így könnyen megáll a talpán, ha éppen úgy van kedvünk tárolni.

sensodyne-repair-protect-teszt

MINŐSÉG

A Sensodyne fogkrémek csomagolásához, dobozolásához felhasznált anyagokra általánosságban nem lehet panaszunk. Látszik, hogy a cég áldoz a termékcsalád megjelenésére, így nem sajnálja az extra dombornyomásra vagy csillogó felületekre elköltött pénzt.

A tubus és a kupak sem a legolcsóbb anyagokból készül, a termék összhatása professzionális és minőségi – főleg a drogériákban és szupermarketekben található versenytársakhoz képest.

(X) hirdetés

A fogkrém összetevőinek minősége némi fejlődést mutat az elődhöz képest – jóllehet összehasonlításunk alapját a korábbi “Whitening”, azaz fehérítő hatású fogkrém szolgáltatja. Ahhoz a fogkrémhez képest ez a termék megszabadult a sokak által egyenesen irtózott nátrium-lauril-szulfáttól (Sodium Lauryl Sulphate, SLS), helyette két másik, kevésbé ismert habosító anyagot kapott (Cocamidopropyl Betaine, Sodium Methyl Cocoyl Taurate), melyek közül előbbi szintetikus, míg utóbbi organikus anyag.

A változás egyrészről tehát örvendetes, másrészről viszont semleges, hiszen ezen kívül nem sok változást tapasztalunk a két fogkrém alapanyagai között. Fejlesztésként a gyártó az “új NOVAMIN formulát” tünteti fel a termék dobozán, ami az összetevők listáján ugyanúgy Calcium Sodium Phosphosilicate néven van feltüntetve, tehát laikusként semmilyen változást nem látunk vagy tapasztalunk, a gyártó viszont azt állítja, az új anyag “keményebb védőréteget képez az érzékeny fogak sérült területein”.

Természetesen elképzelhető, hogy az újítás, a formula továbbfejlesztése megtörtént, csak ugyanezen a néven fut továbbra is az összetevők között, ezért nem láthatjuk a különbséget. Magáról az anyagról annyit tudhatunk meg az EWG.org adatbázisában, hogy egy por alapú kalciumszármazék, melyet több tudományos kutatásban teszteltek már a fogérzékenység kezelésének tekintetében. Egy ilyen kutatási anyagban 5%-os koncentrációban vizsgálták az anyagot, sajnos a Sensodyne csomagolásán sehol nincs feltüntetve, hogy a  Sensodyen Repair & Protect fogkrémben hány százalékos az említett anyag koncentrációja.

Elődjéhez hasonlóan ez a fogkrém is tartalmaz fluoridot, ami szintén segít megerősíteni a fogzománcot, ezáltal ellenállóbbá téve azt a savakkal szemben. Amitől nyugodtan eltekinthetne a gyártó, az a korábbi Repair & Protect fogkrémekben is használt szacharin, ami helyett ma már bátran használhatnának xilitet vagy más, organikus édesítőszert.

sensodyne-repair-protect-fogkrem

HASZNÁLHATÓSÁG

A Sensodyne fogkrémeket általában könnyű használni, hiszen aromájuk kellemes, inkább frissítőnek, semmint mentolosnak nevezhetőek. A Sensodyne Repair & Protect nem szárítja túlságosan a szájüreget, így reggelre sem ébredünk kiszáradt szájjal.

Bár az összetevők listáján lecserélték az SLS-t, az új habosító anyagok legalább olyan munkát végeznek, mint az elődjük, így elektromos fogkefével például elég, ha a féladag felét használjuk a fogkrémből. Aki érzékeny a túl erős habzású fogkrémekre, annak mindenképp érdemes kevesebbet nyomni egyszerre a fogkefére.

A fogérzékenység kezelésében továbbra is elégedettek vagyunk a fogkrémmel, használat közben nem tapasztaltunk fogérzékenységet, vélhetően a Sensodyne Repair & Protect valamilyen módon tényleg képes megerősíteni és ellenállóbbá tenni a fogzománcot.

BESZEREZHETŐSÉG

A Sensodyne Repair & Protect fogkrém beszerezhetősége nem fog gondot okozni senkinek, szinte minden drogériában és szupermarketben meg lehet vásárolni, akinek nincs ilyen hely a közelében, az nyugodtan böngéssze az internetet, ott is sok helyen megvásárolható a termék.

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

A Sensodyne családjához tartozó termékek általában nem a legolcsóbbak a piacon. Az új Sensodyne Repair & Protect fogkrém elődjéhez hasonlóan 1500-1700 Ft körüli áron szerezhető be, ami nem a legolcsóbb fogkrém, de az általa képviselt minőség megér ennyi pénzt.

kiprobaltuk-sensodyne-repair-protect

ÖSSZEGZÉS

Ha abból indulunk ki, hogy látszólag alig változtatott a gyártó az új-ként feltüntetett fogkrémen, akkor csalódást érezhetnénk, de valójában a minimális változtatás sokak számára nagy jelentőséggel bír, így mégis örülünk a termék továbbfejlesztésének. A Sensodyne Repair & Protect fogkrém egy mindennapos, kellemes használatú termék, ami bár nem a fogkrémek legelőkelőbbje, mégis sokak számára jelenhet segítséget a fogérzékenység enyhítésében.

Küllem: 5/4
Minőség: 5/4
Használhatóság: 5/4
Beszerezhetőség: 5/5
Ár/érték arány: 5/4

ÖSSZESEN: 5/4 – JÓ

4Hogyan értékelünk?

 

 

Összetevők:
Glycerin, PEG-8, Hydrated Silica, Calcium Sodium Phosphosilicate (novamin), cocamidopropyl Betaine, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Aroma, Titanium Dioxide, Carbomer, Sodium Saccharin, Sodium Fluoride, Limonene. 1450 ppm fluoridot tartalmaz.

Item added to cart.
0 items - Ft