Kipróbáltuk: Sensodyne Complete Protection fogkrém – Erőltetett menet

Tudjuk, hogy nem egyszerű állandóan megújulni, rendszeresen friss újításokkal előrukkolni, melyek újra és újra elnyerik a vásárlók tetszését, esetleg még lojálisabbá teszik őket a márka iránt. A Sensodyne egy ideje próbál egyre többféle fogkrémtípust a piacra dobni, egyazon alapelvre, a fogérzékenység megszüntetésére felfűzve. Pedig nem kellene ennyire erőlködni.

sensodyne complete protection kiprobaltuk

GYÁRTÓ: GlaxoSmithKline (GSK)

KÜLLEM

(X) hirdetés

A Sensodyne termékek megjelenése mindig is letisztult és elegáns volt, az elmúlt években bevezetett újdonságok pedig részben megtartották az eredeti dizájnt, mégis friss, új külsőt kaptak. Elismerésre méltó munka, ami egyben pozícionálja is a terméket, hiszen egy ilyen megjelenésű fogkrémet mindenképp a prémium kategóriába sorolunk. A Complete Protection dobozán megjelenő domború, fényes részek figyelemfelkeltő kialakítása szintén jó ötlet – láttuk ezt a Sensodyne Repair & Protect Whitening fogkrémnél is.

MINŐSÉG

A Sensodyne Complete Protection fogkrém minősége pont annyira jó, mint az általunk korábban kipróbált Sensodyne Repair & Protect Whitening fogkrémé. Elég unalmas, ugye? Nem adott nekünk túl nehéz feladatot a gyártó, hiszen a két termék szinte teljesen megegyezik egymással. Kilenc összetevőjük tökéletesen egyforma, egy alapanyag, a szilícium-dioxid pedig más formában, de szintén mindkét fogkrémben benne van. Ezen kívül mindössze az eugenol nevű anyaggal található több a Complete Protection-ben, mint a Repair & Protectben, ami felveti a kérdést: mi értelme volt piacra dobni egy új, de majdnem ugyanolyan terméket?

(X) hirdetés

Sajnos a minőségnél kell megjegyeznünk a nátrium-lauril szulfát jelenlétét is a fogkrémben, aminek általában nem örülünk, legyen szó fogkrémről vagy szájvízről. A fent említett, egyetlen komoly eltérést jelentő eugenol pedig újfent nem a biorajongók kedvence, így aztán ezt sem lett volna fontos beleszuszakolni a termékbe, persze akkor már tényleg teljesen ugyanaz lett volna a két fent említett típus.

sensodyne complete protection teszt

HASZNÁLHATÓSÁG

Használni jó a Sensodyne fogkrémeket – kellemes ízükkel, közepesen erős habzási tulajdonságukkal hosszú távra is ott ragadhatnak a fürdőszobákban. A Complete Protection népmesébe illően hét szájüregi problémára kínál megoldást: a fogérzékenységre, a fogzománc eróziójának megakadályozására, a tisztaságra, a fogíny egészségére, a friss leheletre, a plakk eltávolítására és a fehérítésre.

A finom dörzsszemcséknek köszönhetően a tisztaság és a plakk eltávolítása (ami lényegében egy és ugyanaz) valóban működik, a fogínyt már ennyire nem biztos, hogy védik az apró szemcsék. A friss lehelet rendben van, bár aki ismeri a Sensodyne termékeket, az tudja, hogy nem eget rengetően mentolos az aromája, mégis kellemes. A fogzománc védelmét és a fogérzékenység megszüntetését a Novamin technológiától remélhetjük, a fogak természetes fehérségét pedig szerintünk szintén az apró szemcsék garantálják. Meg kell jegyeznünk, hogy hasonlóan a Repair & Protectnél tapasztaltaknál, itt sem számolhatunk be komoly fehérítő hatásról, inkább csak tisztaságról.

BESZEREZHETŐSÉG

A 2013 nyári debütálás óta a legtöbb drogéria, webáruház és szupermarket tart raktáron az új Sensodyne termékből, kisebb üzletekben vélhetően a magas ár miatt nem kínálnak gyakran ilyen terméket.

sensodyne complete protection fogkrem

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

Mivel a Sensodyne Complete Protection ajánlott fogyasztói ára 1600 forint körül mozog, nem tudunk neki tiszta szívből örülni, hogy 1700-1800 forintért hazavihetünk egy újracsomagolt régi terméket, azzal az illúzióval, hogy valami mást, valami jobbat remélhetünk tőle.

ÖSSZEGZÉS

Mindent összevetve közömbös maradt számunkra a Sensodyne Complete Protection, hiszen semmi újat, semmi különösen nagyszerűt nem tudunk elmondani róla. Az ára magas, az összetevőit lemásolták, bár fogat mosni nem rossz vele. Persze utóbbit egy jól megválasztott ötszáz forintos fogkrémtől is megkaphatjuk, akkor miért költenénk háromszor annyit?

Küllem: 5/4
Minőség: 5/3
Használhatóság: 5/4
Beszerezhetőség: 5/4
Ár/érték arány: 5/2

Összesen: 5/3 – KÖZEPES

3

Hogyan értékelünk?

 

 

Összetevők:
Glycerin, PEG-8, Hydrated Silica, Calcium Sodium Phosphosilicate (NOVAMIN), Aroma, Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Monofluorophosphate, Titanium Dioxide, Carbomer, Sodium Saccharin, Eugenol, Limomene.

Item added to cart.
0 items - Ft