Kipróbáltuk: Parodontax Whitening – Kötelező darab

Vannak dolgok, amik működnek; termékek, amik pozitív csalódást okoznak az embernek. Amit miután megvásároltunk és kipróbáltunk, nem bánunk meg. Amik tényleg beváltják az ígéreteket. Eme szűkös, de annál tiszteletreméltóbb csoporthoz tartozik a Parodontax Whitening fogkrém is, ami nem csak ragyogó fehér mosollyal, de egészséges ínnyel is megajándékozza használóit.

HÁTTÉR

A Parodontax termékek a GlaxoSmithKline (GSK) gyógyszergyártó- és forgalmazó cégcsoport kezében vannak, több más, vényre és vény nélkül kapható szájápolási termékkel együtt. A cég központja az Egyesült Királyságban található, de több mint 100 országban van kirendeltségük, alkalmazottaik száma pedig eléri a 100 000 főt. A vállalat budapesti központjában nem csak a vakcina- és gyógyszergyártásra, de a kísérletekre is óriási hangsúlyt fektetnek.
A kifejezetten ínyproblémákra kifejlesztett Parodontax termékcsalád tartalmaz fogkrémet, szájvizet és fogkefét is. Fogkrémből három típust ismerünk: a klasszikus, fluoridos változatot, a fluoridmentest és a szintén fluoridos, ám fogfehérítő hatóanyaggal ellátott Parodontax Whitening-et.

(X) hirdetés

 

KÜLLEM

A Parodontax Whitening fogkrém megjelenésére a legjobb szó az egyszerűség és az elegancia lehetnek. A szabályos, komoly betűkkel felírt márkanév alatt ott pihen két kulcsfontosságú mondat, az egyik a „Fogkrém mindennapos használatra”, utalva a fogmosás ajánlott gyakoriságára, a másik pedig a „Segít megszüntetni a fogínyvérzést”, ami a használattól elvárható eredményt vetíti elénk. Kiegészítésképp ott a gyógynövény is a csomagoláson, aminek szintén mondanivalója van: a Parodontax koncentrált növényi összetevőkből készül, habár ennek még lesz egy kevés jelentősége a későbbiekben. A fogkrémet rejtő dobozt széthajtogatva egy szájápolási kisokost találunk, ami kifejezetten hasznos és dicséretes.

MINŐSÉG

(X) hirdetés

A termék kipróbálását követően azt hiszem, a többségnek nem az jutna az eszébe, hogy gyenge minőségű fogkrémhez van szerencséje, inkább az, hogy rossz ízűhöz. Mert az összetevők magas koncentrációja miatt bizony nem megszokott ízzel találjuk szembe magunkat. A többségnek elsőre nem tetszik ez a furcsa, kissé sós aroma, ám ahogy azt a csomagoláson is olvashatjuk, az íz rövid idő alatt megszokható. Hogy ez esetünkben mennyi időt vett igénybe, már nem tudjuk, hiszen évekkel ezelőtt tettük az első próbát a termékkel, az biztos, hogy aktív használat után az a furcsa, ha valaminek nem ilyen az íze. Friss, kellemes leheletet biztosít a fogkrém, igazán tisztának érezzük a szájüregünket egy alapos fogmosás után.
A csomagolás minősége átlagos, se nem jobb, se nem rosszabb, mint a konkurenciáé.

 

HASZNÁLHATÓSÁG

A Parodontax Whitening-gel a válogatósoknak biztosan bajuk lesz. Vannak, akik nem bírják az erősebb aromájú, mentolos fogkrémeket vagy szájvizeket – nekik fel van adva a lecke. Ennek nem mentolos az íze, inkább furcsa. Kicsit sós, kicsit meghatározhatatlan. Persze kaphatunk nagyon jó minőségű ám enyhe aromájú szájápolási termékeket is, meglehet, azok nem tesznek ennyire jót az ínynek. Mert a Parodontax titka ebben rejlik.
Nem csak hangzatos ígéret, a termék tényleg megszünteti és megelőzi a fogínyvérzést, így az ínygyulladásra hajlamosabb, fogköves betegeknek szinte elengedhetetlen lenne egy ilyen, vagy ehhez hasonló termék használata. A nemes cél érdekében érdemes próbálkoznunk a Parodontax ízének elfogadásával, mert megéri.
Ráadásul, a fogkrém fehérítő tulajdonsága is kiváló, így azoknak sem kell lemondaniuk a vakító mosolyról, akik egyébként ínygyulladástól szenvednek.

Vérző fogíny? – Parodontax

BESZEREZHETŐSÉG

A Parodontax Whitening viszonylag könnyen beszerezhető termék. Szupermarketek, drogériák polcain sűrűn találkozni vele, de ha kisvárosban élünk, ahol ilyen üzletek nincsenek, egy patikán vagy webáruházon keresztül biztosan megvásárolható a termék.

 

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

Nem a legolcsóbb szájápolási termékkel van dolgunk, általában 1100 – 1300 Ft körül mozog a Parodontax Whitening fogkrém ára. Hogy megér-e ennyi pénzt? Igen. Határozottan.
Mivel az ínyvérzés mögött rejlő ínygyulladás számtalan esetben felel a fogak elvesztéséért, azt gondolom, havonta, kéthavonta megér ennyi pénzt befektetni az egészséges fogakba.

 

ÖSSZEGZÉS

Összességében sikerült egy olyan termékkel összeakadnunk, ami igazi elégedettséget nyújt használójának. Jó érzés, amikor a reklám és a valóság fedi egymást. A fogínyvérzés megszüntethető, az ínygyulladás pedig kezelhető a Parodontax Whitening segítségével, így mindenkinek ajánlani tudjuk ezt az elsőre szokatlan ízű, de nagyszerű fogkrémet.

Küllem: 5/4
Minőség: 5/5
Használhatóság: 5/4
Beszerezhetőség: 5/5
Ár/érték arány: 5/5

Összesen: 5/5 – KIVÁLÓ

Hogyan értékelünk?

 

 

Összetevők:
Sodium Bicarbonate, Aqua, Sorbitol, Glycerin, Hydrated Silica, Alcohol, Mentha Piperita Oil, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Echinacea Purpurea Flower/Leaf/Stem Juice, Alcohol Denat, Silica, Lysolecithin, Xanthan Gum, Sodium Fluoride, Krameria Triandra Extract, Chamomilla Recutita Extract, Cocamidopropyl Betaine, Salvia Officinalis Oil, Commiphora Myrrha Extract, Sodium Saccharin, Sodium Benzoate, Limoene, Linalool.

Item added to cart.
0 items - Ft