Kipróbáltuk: Listerine Professional Fluoride Plus – Erősítsünk!

A fogszuvasodás napjainkban népbetegségnek számít, a világ 6. leggyakoribb megbetegedése és a szájüregi panaszok kialakulásának fő okozója. Éppen ezért és mert az étkezési szokásaink egyre inkább kedveznek a fogszuvasodás kialakulásának, érdemes mindennapos védelmet biztosítani fogainknak, amiben a Listerine Professional Fluoride Plus szájvíz is a segítségünkre lehet.

 

GYÁRTÓ: Johnson & Johnson

KÜLLEM

(X) hirdetés

Az új Listerine Professional termékcsalád számos ponton különbözik az eddig megszokott Listerine szájvizektől. Az első ezek közül egyből szembetűnik: a Professional termékek a hagyományos megjelenéssel ellentétben papírdobozos csomagolást kaptak, a három típust más-más színű doboz rejti, ezek közül a Fluoride Plus termék lila színben tündököl.

A doboz minősége és dizájnja magas minőségről árulkodik, tele részletes leírásokkal, ismertetőkkel. Maga a szájvizes üveg a jól megszokott Listerine formát hozza annyi különbséggel, hogy a Professional termékek nem teljesen áttetsző, hanem tejüveg hatású flakont kaptak, ezáltal még különlegesebbé válnak.

A Listerine termékek kapcsán az is különlegességnek számít, hogy maga a szájvíz víztiszta, nincsen tele zöld, kék, sárga vagy lila színezékekkel, vélhetően ezzel is a professzionálisabb, tudatosabb vásárlói igények kielégítését célozták meg.

(X) hirdetés

Listerine Professional Fluoride Plus teszt

 

MINŐSÉG

A Listerine Professional Fluoride Plus szájvíz azzal a céllal született, hogy segítsen meggátolni a fogszuvasodás kialakulását és ezt több hatóanyag együttes alkalmazásával kívánják elérni.

A Fluorid Plus szájvíz egyik legmeghatározóbb összetevője természetesen a fluorid, ami a hagyományos szájvizek 100-200 ppm-es fluoridtartalmához képest jóval magasabb, 450 ppm értékű, ami a fogzománc erősítése révén hatékonyabb fogszuvasodás-gátló képességet feltételez.

A fluorid mellett antiszeptikus hatású természetes anyagokat (mentol, timol) és xilitet is tartalmaz, utóbbit a legtöbben csak nyírfacukorként ismerjük. A xilit vagy xilitol nem csak édessé és kellemes ízűvé teszi a terméket, hanem egészen egyedi módon meggátolja a fogszuvasodást okozó Streptococcus mutans baktérium elszaporodását, ezáltal elősegíti a szájüreg sav-bázis egyensúlyának fenntartását és megelőzi a fogszuvasodás kialakulását.

Annak azonban nem örülünk, hogy ennyi klassz összetevő mellett a jól ismert nátrium-lauril-szulfát (SLS) is belekerült a Listerine Professional Fluoride Plus-ba, amit fogkrémekben főként habzóanyagként szoktak alkalmazni, nem is értjük, hogy miért szükséges egy szájvízbe. (Megjegyzés: nem minden Listerine szájvízben található meg az SLS, akkor a professzionálisként jegyzett termékbe miért sikerült mégis belekeverni?) Ezzel a tulajdonsággal kicsit veszít az értékéből a szájvíz, a szemünkben akkor lenne igazán professzionális, ha ezt az anyagot is kihagyták volna az összetevőkből.

Listerine Fluoride Plus

 

HASZNÁLHATÓSÁG

Ami a legtöbb Listerine használónak először feltűnhet a Fluoride Plus kapcsán, az a kellemes, már-már mennyei íze, amihez valljuk be, a márka kapcsán nem vagyunk hozzászokva. A brutálisan erős, alkoholos íz helyett ezúttal alkoholmentes, édesen mentolos, kellemes aromával találkozunk, noha a tipikus Listerine illóolajok azért felismerhetők a termékben.

Kellemes aromája miatt az embernek nem csordul ki a könnye már 10 másodpercnyi zubogtatás után, simán betartható a félperces öblögetési idő. Használata után szájüregünk friss, kellemes ízt kap, az alkoholmentesség pedig meggátolja a szájüreg kiszáradását.

Bár a gyártó terápiás célú, de mindennapos használatra kínált termékként aposztrofálja a Listerine Professional Fluoride Plus-t, a megemelt fluoridtartalom miatt sokakban felmerülhet a kérdés, nem lesz-e sok, ha mellette még naponta kétszer fluoridos fogkrémet is használunk.

Szerintünk, ha valaki csak alkalomszerűen használ szájvizet, akkor semmi félnivalója nincsen, ha azonban mindennapos szájápolási eszközként alkalmazza és inkább óvatos típus, akkor már átgondolandó egy fluoridmentes fogkrém beszerzése.

 

BESZEREZHETŐSÉG

A Listerine Professional termékek ebből a szempontból is sajátosak: a gyártó kizárólag patikákban forgalmazza a terméket, de vényre nincs szükségünk a szájvizek megvásárlásához. A nagyobb gyógyszertári láncokban minden bizonnyal meg tudjuk vásárolni a Listerine Fluoride Plus-t.

Listerine Professional Fluoride Plus szajviz

 

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

A Listerine Fluoride Plus szájvíz ajánlott fogyasztói ára 1 499 Ft, ennél természetesen olcsóbban és drágábban is megvásárolhatjuk. Mindez egy 250 ml-es kiszerelésű szájvízért talán drágának tűnhet, hiszen ennyiért a legtöbb 500 ml-es Listerine-t is megvehetnénk, mégis, ha valaki meggyengült fogzománccal rendelkezik vagy hajlamos a fogszuvasodásra, esetleg fogorvosa javasolja a termék használatát, akkor ez a szájvíz megér ennyi pénzt.

 

ÖSSZEGZÉS

Bár továbbra is úgy gondoljuk, hogy a mechanikai tisztítás (napi kétszeri fogmosás, egyszeri fogköztisztítás) elengedhetetlen a fogaink egészségének megóvása érdekében, mégis elismerjük, hogy vannak esetek, amikor egy jó minőségű szájvíz használatára igenis szükség lehet.
Vannak ugyanis szájüregünkben olyan nehezen elérhető helyek, melyek a legalaposabb igyekezet ellenére is szennyezettek maradnak és sajnos pont az ilyen területeken indul meg leghamarabb a fogszuvasodás. A Listerine Professional Fluoride Plus szájvíz kellemes és hatékony segítséget nyújthat a szájüregi panaszok megelőzésében.

Küllem: 5/5
Minőség: 5/4
Használhatóság: 5/5
Beszerezhetőség: 5/4
Ár/érték arány: 5/5

ÖSSZESEN: 5/5 – KIVÁLÓ

Hogyan értékelünk?5

 

Összetevők:
Aqua, Sorbitol, Xylitol, Propylene Glycol, Poloxamer 407, Sodium Lauryl Sulfate, Aroma, Sodium Fluoride, Eucalyptol, Benzoic Acid, Sodium Benzoate, Methyl Salicylate, Thymol, Menthol, Sodium Saccharin, Sucralose. Nátrium fluoridot tartalmaz (450 ppm F).

Item added to cart.
0 items - Ft