Kipróbáltuk: Dontodent fogközkefe – A finomkodás nagymestere

Igyekszünk nagy hangsúlyt fektetni a fogköztisztítók piacára, hiszen se kínálatban, se minőségben nem érezzük elég kiforrottnak ezt a szegmenst. Örülünk épp ezért minden próbálkozásnak – a Dontodent interdentális szettje egy darabig még biztosan az marad, legalábbis nálunk.

dontodent interdentalis szett teszt
Dontodent interdentális szett (6db/csomag) – 1,8 mm és 2,5-4,5 mm-es méretben.

 

GYÁRTÓ: DM – Drogerie Markt

 

KÜLLEM

(X) hirdetés

Külső megjelenésüket illetően a Dontodent interdentális fogkefék elég letisztult, vonzó képet mutatnak. Barátságos színek és formák, minden darabhoz külön kupak jár, a higiénikus tárolásért. Nem feledkeztek el a gumírozott nyélről és a hajlítható fejről sem – egyszóval szépen, precízen megkomponált szájápolási termékről van szó.

 

MINŐSÉG

Bár a Dontodent fogközkeféken megkérdőjelezhetetlenül érződik a svájci minőség, valahol pont itt vérzik el a dolog. Mintha kicsit túlfinomkodták volna a dolgot. Túl jó, túlságosan finom szálakból felépített terméket akartak összehozni, ami bár sikerült, épp emiatt használódik el túl gyorsan a fogközkefe és ezért nem olyan hatékony a tisztítóereje, mint más, durvább sörtéjű versenytársának.

(X) hirdetés

 

HASZNÁLHATÓSÁG

Kis mérete, gumírozott nyele miatt egyszerűen használható a termék, néhány alkalom után azonban annyira lelapulnak a szálak, hogy szinte feleslegesen vesszük rá magunkat a fogköztisztítás rutinjára. Teljesen értelmetlen egy olyan fejet betolni a fogközeinkbe, melynek szálai nem töltik ki megfelelően a hézagot – ekkor ugyanis nem tudjuk a fogak felszínére tapadt lepedéket megfelelően eltávolítani.

 

BESZEREZHETŐSÉG

A magyarországi DM üzletekben az állandó kínálathoz tartoznak a fogközkefék, bár tapasztalataink szerint a méretkínálattal adódhatnak problémák, ami nagyon sajnálatos, hiszen egyetlen személynek is többféle méretre van szüksége, hát még többnek.

dontodent interdentalis
Bár a minőségre nagy hangsúlyt fektettek, a fejek túl finomak az alapos tisztításhoz.

 

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

Lehet, hogy kedvező a Dontodent interdentális szettek ára (500-600 Ft körül a 6 darabos csomag), sajnos az általa képviselt érték is keveset ér, hiszen minek vennénk olyan fogköztisztítót, ami néhány alkalom után használhatatlan lesz – még akkor is, ha olcsón adják?

 

ÖSSZEGZÉS

Összességében egy jól kitalált, ám nem elég gyakorlati terméket tisztelhetünk a Dontodent fogközkefékben, amit a szerény méretkínálat (összesen háromféle mérettel találkoztunk az üzletekben) és a túlságosan puhára tervezett szálak csak megerősíteni tudnak. Így egyetlen dolog miatt nem sajnáljuk csak, hogy kipróbáltuk: nem kellett rá sokat költeni.

Küllem: 5/5
Minőség: 5/3
Használhatóság: 5/2
Beszerezhetőség: 5/3
Ár/érték arány: 5/3

Összesen: 5/3 – KÖZEPES

3Hogyan értékelünk?

Item added to cart.
0 items - Ft